Alırken alındılar

         Birkaç gün önce bir yazımda Ak Parti il teşkilatında 11 il gözetim altında olduğunu bunun içinde Aksaray'ın olup olmadığını yazmıştım. Ardından da alım işlemi hayata geçsin ondan sonra konuşalım demiştim. Nihayet geçtiğimiz hafta başı hayata geçen alımlarda Aksaray Ak Parti il teşkilatı görevden alındı. Alımla ilgili teşkilata tebliğ yazısı bekleniyor. Ben bu yazımı yazdığım esnada belki tebliğ konusu gerekli yerlere gelmiştir.
       Ben burada kişilerin özel yaşam ve şahsı ile ilgili bir şey demem söz konusu değildir. Ancak idare konusunun yönetim gömleğinin dar geldiğini daha öncede yazmıştım. Nedeni ise siyaset farklı bir konu ve iyi bir idare şeklidir.
       Yönetimin süreci iyi idare edemediğini yazmıştım. Herkese tavır eleştiren söz, iftira et şeklinde bir kampanya yürüdü. Biliyorum ki Sayın Yazgı paralele en büyük darbeye vururken bile bu gurup içinden onu yıpratmak ve hedef şaşırtmak için Sayın Yazgıya paralelci iftirası atıldı. Hatta farklı isimlerle açılan sayfalarda saldırtırdı.
        Bunun asıl nedeni ise gündemi değiştirmek ve rakip gördüklerini yıpratmaktı. Ha bugün ha yarın içeri alındı dedikodusu yayılarak Yazgıyı yıpratalım derken kendileri alındı. yanı aldırırken alınmış oldular.
       Kimsenin ahı kimsede kalmıyor ve bir gün ortaya çıkıyor. Yıpratayım derken yıprandığınızı biliyormusunuz demiştim. Demek ki yeterli başarı gösterilememiş ki alınmıştır. Tabi bunun arkasında paralel mi var başka işler mi var bunu zaman içinde göreceğiz.
      Yönetime alınma yazısı tebliğ dildiğinde bir sadırı ve kampanya başlatılacak. Bunun haberini şimdiden sizlere vereyim. Çünkü bir hınç ve öç alma kampanyası başlayacak. Kamuoyu buna şimdiden hazır olsun ve itibar etmesin.
        Hatta benim bir yazımda o varsa biz yokuz diyebilecek kadar bir yönetici bir partiyi iyi yönetiyorum diyemez. Gazeteciye tavır almak bir iktidar partisi temsiline yakıştığını Aksaray da görmüş olduk.
Sosyal ilişki ve sempatiklik bir idarede en başta olması gereken vasıflardır.

       Eğer bu yoksa kamuoyu tarafından sevilip sempatik olamazsanız. Sevmek ve sevilmek farklı hadiselerdir. Bunu yapamayanlar ve kendileri ile barışık olamayanlar iyi idareci olamazlar.
        Sözün özü görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler. Genel merkez bir karar almış ise bir gerekçe ve nedeni vardır. Çünkü bu konu üzerinde genel merkezin çalıştığını daha önce yazmıştım. Bundan sonra nasıl bir gelişme olacak kamuoyunda yeni Başkan kim olacak dedikodusu yaşayacağız. Ama bildiğim şu ince eleyip sık dokunacak hizipçilikten uzak herkese kapısını açan bir yönetim tarzı bekleniyor.

Bu yazı toplam 1466 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.