Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Barodan Güzel Bir Girişim

Barodan Güzel Bir Girişim

    Seçimlerden sonra bir açıklama yaparak, “ Eski Aksaray evlerinden birisini restore ederek Avukatlar evi olarak” kullanılacağını söyledi. Bu düşünce bile çok güzel, nasıl Mimarlar tarihi konaklarımızdan birisini restore ederek kullanıyorsa Avukatlarda bir tarihi mekânı restore ederek kullanabilirler. Aksaray içinde çokta güzel bir iş yapmış olurlar.

        Ben Avukat değilim ama kamuoyundaki Baro izlenimlerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Seçim öncesi bir beyanname hazırlayarak kamuoyu ile paylaşıldığını ilk defa gördüm. Tam sayısını bilmiyorum ama ilimizde zannedersem 200 civarında Avukatımız çalışıyor. Bunlar yasal olarak da Baro ismi ile bir arada bulunuyorlar.

       Bir vatandaş olarak kafamdaki baro şunları yapmalı, kendi hukuki dalı içinde değişecek olan kanun ve yasalar konusunda halkın yararına olacak düzenlemeler konusunda açıklamalar yaparak görüşler belirtmesi lazım. Yine hukuki konularda vatandaşların bilmesi yâda önemli olan konularda bilgi sahibi olması için vatandaşları aydınlatması çok önemlidir.

       Bu ve benzeri işleri üstlenmesi gereken Baro geçmişte bazı Başkanların mesleği ile ilgisi olmayan ve nerede yaptırdığı belli olmayan su tahlilleri konusunda gereksiz işlerle uğraşıp kamuoyunun kafasını karıştırdığı gibi yine gereksiz işlerle uğraşıp kamuoyunun kafasını karıştırmamalı. Herkes kendi işi ve mesleği ile ilgili konular üzerinde durarak halkımıza yararlı olmalıdır.

       Üniversitedeki özel ilişkiler neticesinde, o dönemin yönetimi Baroyu kullanarak Belediye ile ters düşmesine neden olmuştu. Sayın Levent Bozkurt döneminde Baronun kişisel ve özel işlerde başka kurumlara karşı tehdit, kavga ve çekişmede kullanılmadığı görülmüştür.

        Hatta çok geniş katılımlı bir şekilde Baroya meslektaşlarının yararlanacağı bir kütüphane açmaları bile takdire şayandır.

      Sayın Bozkurt’un bu dengeli çalışması meslektaşları arasında da takdir görmüş olmalı ki, her kesimden oy alarak rakibini üçe katlamıştır. Listesine baktığımda siyasi bir taraf olmadan muhafazakârı, sosyal demokratları ve milliyetçilere aynı listede yer vererek bir birlik sağlamıştır. Baro gibi bir kurumda böyle bir karma liste çıkararak seçime gidip uyum içinde çalışmaya şapka çıkarılır.

      “Sosyal alanlarda geçmişte yaptığımız başarılı çalışmaları bu dönemde de yapacağız. Özellikle Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu gibi konularda seminerler düzenleyeceğiz. Hem meslektaşlarımıza, hem de halkımıza katkıda bulunmak istiyoruz. Bunun yanında bir Avukat Evi adı altında eski evlerimizden birisini tadilat yaparak meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız” diyor.

       Baro Başkanın düşündüğü seminer benim biraz önce yazdığım gibi halkı ve esnaflarımızı aydınlatmaya yönelik güzel bir çalışmadır.

      Eski evlerden birisini tadilat ederek Avukatlara bir sosyal tesis kazandırılma fikri de güzel. Cumartesi Pazar günleri gidip oturacakları ve sohbet edecekleri bir yerlerinin olması da ayrı bir güzellik.

       Böyle bir yerin yapılması da onlar için sosyal hayatın meslektaşları ile beraber içine girmeleri demektir. Bizim gibi vatandaşlarda zaman zaman buralara çay içmeye giderek bu camia ile hasbıhal etme imkânı buluruz.

      Yeniden Baro Başkanlığına seçilerek göreve devam eden Sayın Levent Bozkurt’u tebrik ediyorum. Eski evlerden birisini restore ederek Avukat evi yapma düşüncesinden dolayı da teşekkür ediyorum. Umarım bu düşünce ilimizde bulunan birçok eski evlerin tadilatının yapılması için diğer sivil toplum kuruluşlarımıza da bir örnek olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi