Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Başkan Dediğin Böyle Olmalı

Başkan Dediğin Böyle Olmalı

        Umarım bu notu aşağıya düşürmez daha da yükselterek bu satırların tersini bize yazdırmaz. Nedenine gelince aşağıya yazacağım bir konuda oy kaygısı ve korkusu olmadan direk olarak gerçekleri söylemesi beni ziyadesi ile memnun etti.

      Röportajımı okuyanlarınız olmuştur, ben tekrar aynı konuları tekrar etmeyeceğim. 2000 nüfusun altına inen kasabaların 2014 yerel seçimlerine girmeyeceğini şimdiden açıklamak yürek ister. Tren yolu ile ilgili milletvekili Ali Rıza Beyle yaptığım Televizyon programında ki açıklamaları bile inanmamakta direnen bazı muhaliflerin alay konusu olmuş ve yalan söylüyorlar demişlerdi.

       Sayın Yıldırıcının İl Başkanları toplantısında Sayın Başbakanımıza ilettiği tren yolu talebi tekrarı, “ biz ne söz verdi isek sözümüzü yerine getiririz” demesi Aksaray’ı rahatlatmıştır. Hatta altyapı ve fizibilite çalışmasının başlaması bile başlamış. Artık diyebiliriz ki, tren gele hoş gele.

     15 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak İl kongresinde tek aday olarak görünen Yıldırıcı her kesimden kabul görmüştür. Söyleşim esnasındaki duruşu ve etkili konuşması tam bir siyasetçi olduğunun göstergesi idi. Partisinde 2009’dan kalma kırgınlıkların giderilmesinde gösterdiği çaba ve gayret herkes tarafından kabul görmüştür.

        İl Genel Meclis üyelerinin arasındaki ihtilafın giderilmesinde gösterdiği çaba ve gayret yine takdire şayan bir başkanlık örneğidir. Yaptığı bu çalışma Meclisi susturup tek bir yumruk haline getirmiştir. Bunu parti içinde ancak Sayın Yıldırıcı yapardı ve yaptı da.

      14 Nisanda yapılacak İl Kongresi süreci başlamış durumda, bununla ilgili çalışmalar devam ederken, Sayın Yıldırıcı liste konusunda rahat olmalı. Hatta bugüne kadar kendisi ile beraber çalıştığı arkadaşları kendisine kolaylık göstererek önünü açmalılar. Başkana ille de bizi tekrar listeye al demek yerine arzu ediyorsan bizleri dinlendire bilirsin diyerek jest yaparak onu rahatlatmalılar. Partinin birlik ve beraberliği için buna ihtiyaç var, geçmiş geçmişte kalmıştır zaman birlik ve beraberlik zamanı olmalı. Nöbet değişikliklerinin partiye heyecan getireceği kanaatindeyim.

        Bunları yazarken samimi söylüyorum hiçbir kişisel beklentim yok, bunu Sayın Başkanda biliyor. Ben âcizane bir Ak Parti seçmeni olarak bazı arkadaşların nöbet değişiminin geldiğine inandığım için yazıyorum. Listeye alınacak isimler her bölgeye yayılmalıdır, tek bölgesel listeler geçmişte sıkıntılar doğurmuştur. Tekrar doğurmaması için dağılım ve herkesi kucaklamak elzemdir. Sayın Milletvekillerimizin de Sayın Yıldırıcı üzerinde ittifak ettikleri şeklinde duyumlar alıyorum. Hatta liste ile ilgili herhangi bir müdahalelerinin de olmayacağını duydum, bu gerçekten çok güzel bir düşünce.

        Sayın Başkanla yaptığım söyleşinin kamuoyunda çok güzel yankı bulduğunu aldığım olumlu tepkilerden anlıyorum. Güzel tepkilere karşılık, sağlık konusunda ilaç katkı ve tedavi katkıları konusuna bana mail ile öfkeli mesaj atanlar da olmuş. Kesinlikle bunları Ak Parti muhalifi kimseler olduğuna inanıyorum. Beş yıl öncesi sağlık kurumları ve tedavi ile ilgili duruma bakarak konuşulursa sevinirim. Sağlıktaki yapılan devrim gibi değişiklikleri inkâr ederek 3 liranın hesabını yapmak çok çirkin. Günlerce SSK eczanesinde ilaç beklemeyi, bir ameliyat için milletvekillerinin günlerce kapısını beklediğimizi unutmayın.

       Eğitimle ilgili yapılan değişiklikler bertaraf edilecek bir durum değildir. Liselere Kuran dersinin getirilmesi küçümsenecek bir durum değil. Şöyle etrafımıza bir bakalım, on yıl önce iller arasındaki yolların durumu ne idi bugün durum ne? Bunca araç trafiğinin arttığı bir dönemde eskiye oranla ne kadar kaza oluyor? Hayal bile edemeyeceğimiz şekilde Türkiye’nin her yerinde duble yolar yapılıyor.

      Uzun lafın kısası Sayın Başkanın anlattığı hizmetleri göz ardı etmek gündüzü kendimize gece yapmaktır. Yapılan işler halkımız tarafından kabul görmese, Ak Parti her seçimde oyunu artırmaz. Siz hiç iktidar partisinin oyunun yükseldiğini bugüne kadar görmüş müydünüz? Sayın Yıldırıcıya yapılacak olan İl Kongresinde başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi