Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Başkan eline sihirli değnek alsın

Başkan eline sihirli değnek alsın

 Hele bunu birde siyasi malzeme yaparak allandırır bulandırırsak sanki bize madalya veriyorlar. Son dönemlerde sık sık suların bakım ve arızası nedeni ile kesilmesinden dolayı vatandaş ister istemez su doldurmaya sağa sola gittiler. Bende kâh şehir kalabalık olur diye şehir dışından dünürlere giderek su doldurmaya çalıştım. Bazen de her zaman olduğu gibi Somuncu Baba külliyesi yanındaki çeşmeden su dolmaya çalıştım. Aman çeşme başında ne laflar ne laflar, Başkanın arkasından atmalar.

Belki bazıları araçları yoktu susuzluktan perişan olmaları nedeni ile öfkesinden Belediye Başkanı Paltaya kızanlar olabilir. Her nimetin bir külfeti var hesabından düşünürsek mutlaka rahatlık için bir külfet olacak. Mırıldananlara birde, “ ya gördünüz mü eskiden hiç bu kadar su kesiliyormuydu” diye tahrikli sözler söyleyenlerde vardı.

Ben bu dedikodu ve kızgınlıkların yaşanacağını bildiğim için kalabalık olan yerlere gitmemeye çalışırken bazen zorunlu olarak gidiyorsun. Sonraki kesintilerde gitmemeye çalıştım, ama Pazartesi günü bizim mahalle Ereğli kapıda yine sular kesikti çocuklarla su dolmaya gittim. Akşamüstü olması nedeni ile çeşmenin etrafıyine dolu ben arabadan inmedim çocuklar suyu doldu.

Biliyorum ki ne zaman beni görse bir lüzumsuz serzenişte bulunup şu hali bir yazsana der. Aynen öyle oldu ama ne hikmetse bu sefer su yerine coğlaki yani sebil mahallesinin durumu şikâyet edildi.

Allahtan bürokrasiyi, devletin işleyişini ve Belediyeciliği bilmesem balıklamaya atlar veryansın edersiniz. Adam öyle sizi tahrik ediyor ki, sanki yıllarca sokaklar kapalı ve toz içinde yaşıyor zannedersiniz. Belli ki iyi bir Başkan düşmanı, yani siyasi rakip olduğu anlaşılıyor.

Ama işin birde gerçek tarafı var insan elini vicdanına koymalı, kimsenin elinde sihirli değnek yok. Beş aydır bu bölgenin sokakları kazık kazık kazılmış evleri barkları toz içinde imiş neden bunu yazmıyormuşum. Kendisine bu işlerin öyle dışarıdan bakıldığı gibi kolay olmadığını bu sıkıntılar olmadan güzel hizmetleri görmemizin zor olduğunu anlatınca. Hemen, “ zaten Ak Partilisiniz yazarmısınız” damgası hazır.

Bildiğim kadarı ile coğlaki şimdiki adıyla Sebil Mahallesinde bir altyapı çalışması devam ediyor. Bu zannedersem ervah kabristanlığına kadar devam eden bir çalışma. Çalışma nedeni ile bazı yollar kazılmış ve bazıyollarda sıkıştırılıyor, birde Somuncu Baba külliyesi civarında istimlâk edilen evlerin yıkıntılarının bulunduğu alanda genişletme ve sıkıştırma çalışmasıyapılıyor.

BurasıAksaray’ın bir cazibe merkezi olacak, yollar sıkıştırılmadan altyapısıyapılmadan iki günde yapılıp çıkılması mümkün mü? Elinizde sihirli değnek olması lazım bir günde buraları yapıp çıkmanız için. Yarın dört gün sonra bu bölge düzeldiğinde herhalde Başkana bu sefer dua ederler. Ben burada yapılan çalışmayı Nevzat Bey değil de başkası da yapsa inanın takdir eder ona destek olurum.

İnsanlar kendi evleri önüne bir fosseptik çukuru eşseler bir haftada içinden çıkamazken, şehrin bir mahallesinin tamamını bir haftada yapılıp çıkılmasını beklemek abesle iştigaldir. Belediye Başkanı hangi partiden veya kim olursa olsun hiçbir zaman insanların kendisini tenkit etmesine meydan vermezler. Bu bir insan olarak bizim içinde öyle başkası içinde, bunu siyasi malzeme yapmadan biraz hoşgörü ile karşılamamız doğru olmaz mı? Başkanın elinde sihirli değneği yok.

Su meselesine gelince elbette su insanlar için çok önemli bir ihtiyaç. Kesinti olduğunda Başkanı eleştirebilirsiniz ama acımasız olmanın bir anlamı olmasa gerek. Ben içme suyunu nerede ise 5 yıldır taşıyorum, ev işlerinde musluk suyu kullanıyorum. Yani çeşmeden su içmiyorum kokusunu da sevmiyorum, ama bunu taşıyamayanlar ne yapsın. Ama maalesef Su borularının görüntülerini hep birlikte gördük, nereden su içtiğimize şahit olduk. Dolayısı ile hiçbir idareci halkına zulüm etmez ve kötü söz dinlemez. Bizim için yapılan bazı önemli hizmetlere de tahammülkar olmamız gerekir.

Son olarak siyasi düşüncemden dolayı bunları yazıp eleştirmediğim çok yanlış. Düşüncesini taşıyıp dost olduğum o kadar arkadaşım olmasına rağmen belki de yanlışları en çok yazan ve tenkit eden bir gazeteciyim. Daha iki gün önce Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun bile, “zaman zaman beni de eleştiriyorsun saygıduyuyorum” dedi. Bu cümlelerini de sizlerle paylaştım, Ak Partili arkadaşlarımdan da kendilerini fazla eleştirdiğimi söylerler. Valla benim gibi bir gazetecinin yaranmaya ihtiyacı yok ben doğrulardan yanayım, haksız eleştirilere de karşıyım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi