Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Bayram ve partiler arası bayramlaşma

Bayram ve partiler arası bayramlaşma

     Niye yalan söyleyim eski bayramlar daha güzeldi, bayramlaşmada teknolojiye yenik düşmüş vaziyette. Alo kusura bakmayın tatildeyim, bayramlaşmaya gelemiyorum bayramınız kutlu olsun. Mesajı yâda telefonu. Uzak memlekette olursun bunu anlarımda, bayramda tatil yapmayı anlamam arkadaş. İyi ki, bayramlarda partilerin bayramlaşması var da eşle dostla görüşüp bayramlaşıyoruz. Bu bayramda birde farklı durumu partiler arası gördük.

       Eskiden çocuklar şeker toplar bayramlaşır milli ve manevi âdetimizi yaşatırlardı. Son zamanlarda yaşanan şeker toplayan çocukların azalmasına birde Kayseri de yaşanan şeker toplayan çocukların öldürülmesi olayı eklenince aileler artık çocuklarına şeker toplamayı psikolojik olarak yasakladı.

       Bayramlaşmaya gittiğimiz aileler aldıkları şekerlerin ellerinde kaldığını söylediler. Büyüklerde bu işi telefonla yâda netle yapıyorlar, mesele halledildi, ne gerek var bayramlaşmaya gitmeye.

       Bayramdaki protokol bayramlaşmasına erken gelen misafirlerim nedeni ile katılamadım. İki gün evde oturmak durumunda kalırken yavaş yavaş yaşlandığımı anladım nedenine gelince, eskiden ben büyüklere giderdim. Şimdi baktım Allah yakınlarımın, akrabaların, eş ve dostun eksikliğini vermesin. Bu bayramda daha çok misafir ağırladım, çünkü eskiden daha çok yaşlılar ve saygın insanlar daha çok ziyaret edilirdi. Bu bayramda ziyaretçimin çoğalmasını artık yaşlandığıma bağlıyorum.

       Bayramın ikinci günü partilerde bayramlaşma vardı, bende Ak Partideki bayramlaşmaya katıldım. Geçen senede katılmıştım, bu kadar kalabalık yoktu. Bu sene hem partililerden, hem de halktan katılanlar çoğunlukta idi. Bunu şuna bağlıyorum desem daha doğru olur, bu dönem birlik ve beraberliğin daha çok olduğunu gördüm. Bunda da il başkanı Sayın Yıldırıcının büyük emekleri olduğuna inanıyorum. Ak parti tam kadro bu kadar samimi ve dostluk içinde idi.

        Salon son derece dolu üç milletvekili, Belediye Başkanı, İl Başkanı, İl Genel meclis başkanı ve gençlik kolları başkanı tam kadro salonda idi. Salonda ilk konuşmayı İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı kısa ve anlamlı bir konuşma ile konuşmasını tamamladı.

      Daha sonra Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun konuştu. Alaboyun konuşmasında genelde PKK konusuna değindi. Kaçırılan Milletvekilinin kaçırılmadığını, dağı özlediğini, birkaç gün misafir kalıp geldiğini anlatarak amacını ortaya koyduğunu söyleyerek PKK militanlarının poropogandasını yaptığını anlattı. Ardından bunların Kürt olmadığını meselelerinin de Kürt meselesi olmadığını uzunca anlattı, Aksaray’ın Türkiye’nin mozaiği olduğunu söyleyerek şu cümlelerle sözlerini tamamladı. “böyle bir günde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, birlik ve beraberliğimizi bozmayalım” dedi.

        Daha sonra Sayın Ruhi Açıkgöz söz aldı. Açıkgöz de PKK konusuna değinerek Öcalan döneminden başlayarak günümüze nasıl gelindiğini anlattı. “Bu konuşmalara değinmemizin ana nedeni bugün Eskil ilçemizde bir şehidimiz var bundan dolayı bu konu gündemimizi oluşturdu” dedi.

       Milletvekili Sayın İlknur İnceöz de PKK olayına değindikten sonra Ak Partinin on yıldaki yaptığı başarı ve icraatlardan bahsedip yaptıkları hizmetleri özet olarak anlattı.

      En son konuşmayı Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta yaptı. Palta konuşmasında kısaca Ramazanda yaptıkları etkinlik ve muhtaç kimselere yapılan yardımlardan bahsetti.

       Daha sonra Bayramlaşmaya geçildi, patinin koridor ve odalarının almadığı misafirler nedeni ile Bayramlaşma sokakta yapılarak büyük bir kalabalığa dönüştü. Uzun kuyruğun oluştuğu Bayramlaşma sonunda parti üst kademesi tekrar partiye çıktılar.

       İl Başkanı Yıldırıcı gitmememi isteyerek MHP heyetinin bayramlaşmaya geleceğini söyledi. Bende tekrar partiye çıkarak iki partinin bayramlaşmasına katıldım. Gerçekten sanki aynı partinin mensupları gibi güzel bir havada geçen bayramlaşmada güzel temenniler yapıldı. Rıfkı Karabatak kendisinden büyük Milletvekillerine abi diye hitap etmesi de ayrı bir güzellikti. Hatta bu hitabından dolayı kendisini Milletvekili Açıkgöz kutlamıştır. Karabatak da, “ ocak terbiyesi” diye cevap verdi.

      Her iki İl Başkanları birlik ve beraberlik mesajları vererek örnek bir davranış sergilediler. Otururken bile karışık oturdular, memleket ve Aksaray için yapılacak hayırlı işlerde beraber olduklarını, ama bir parti mensubu olmalarından dolayı da yanlışlarda öz eleştirinin yapılacağını söylediler. Rıfkı Bey Çayın tekrarını isteyince espriyi patlattım, “MHP İl Başkanı Ak Partinin çayına doyamadı” dedim, içerisi kahkahaya boğuldu. Tabi bu bir espiri ve işin şakası idi. Ama bu birlik ve beraberlikten dolayı her iki partinin mensuplarını kutluyorum. Bayramın üçüncü günü de ben yakınlarımı gezmeye çıktım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi