“Ben Aksaray-ı Aksaray beni seviyor”

        SayınValimiz ile göreve başlamasının ilk yılı dolayısı ile bir televizyon söyleşisiyaptım. Kendileri bizi Gülhan Hanımefendi ile birlikte konak bahçesindeağırladılar. Söyleşimiz resmiyetten uzak bir sohbet havasında geçti. İnanın okadar cana yakın ve sıcakkanlılar ki, anlatamam.

       Konuşmamızaözgeçmişi ile başladık. Özgeçmişini anlatırken hayatın her safhasındançalışarak bugünlere gelmiş. Kimse diyemez ki, sokak da su satan ve boyacılıkyapan çocukların halini anlamaz diye. Buzdolabı yoktu su dolu helke içindegazoz satarak hayatını kazanmaya çalıştığını söylerken, babasının bir inşaatustası olduğunu da söyledi.

       Üniversiteyıllarında da boş zamanlarında çalışarak babasına yük olmamaya çalışmış.Anlaşılıyor ki, el bebek gül bebek büyümemiş. Ben Aksaray’a gelen bütünvalilerimizi yakinen tanıyorum. Memuriyetim esnasında birçok valimizletoplantılarda bulundum, bir dönem Valiliğimizin bünyesinde bulunan SosyalYardımlaşma ve Dayanışma Vakfında görev yapmam nedeni ile sürekli görüştüm.

       En beğendiğimValilerimizin içinde Cahit Kıraç başı çekerdi. Ama o da insanlarla samimi olmazresmiyeti elinden bırakmazdı. Ama Sayın Altınok’un bir özelliği insanlara canayakın ve çok hoşgörülü. Kendisine saygısızlık yapana dahi hoşgörü ilebakabiliyor. Makamının verdiği gücü kullanmadan insanların gönlünü alabiliyor.

       Şu cümlesi çokhoşuma gitti: “ halk varsa biz varız, onlar yoksa bizde yokuz. Neden halktankaçayım, gece saat 23.00 gibi hanımla sokağa çıkıp normal bir vatandaş gibibende bir yere oturup dondurma yiyorum. Her yere koruma ile gitmeyi kendime zülkabul ederim. Ben Aksaray-ı ve Aksaraylıları seviyorum onlarda beni seviyor.Bayram da on gün izne gittim gözüm burada kaldı, neden fazla izin aldım diye düşündüm”diyor.

        Bir yıl gibikısa bir dönemde eski valilerimiz makamından hoş geldin beş gittinibitiremezken nerede ise tüm köyleri gezip ziyaretler etmiş. Vali görmeyeninsanların elini sıkmış ve buralarda dostluklar edindiğini söylüyor. Üç yılda20 köye gitmeyen ve birçok köyün adını bilmeyip, “ orası nerede” diyen Valilerimizide biliyorum.

       İlimize gelenvalilerimizin hanımları inanın özel yerlerden çıkmaz, halkın arasına karışmazelit tabaka ile haşir neşir olurken. Sayın Valimizin eşi Gülhan hanımefendi herhafta 40 civarında ihtiyaç sahibi insanları evinde ziyaret ediyormuş. Bunundışında ayak basmadığı kasaba ve köy bırakmamış.

      Böyle aktif vesosyal bir Vali eşi ilk defa görüyorum. Bunu da seve seve yaptığını ve onurlu, gururluve el açmayan ihtiyaç sahibi aileleri evinde ziyaret etmek kadar onurlu bir şeyolabilir mi? İşte asıl destek olunup avuç açmayan insanları bulup çıkarmak.

      Hangimiz kimsesizbir çocuğu korucu aile olarak evimize alıyoruz? Ama bir vali ve eşi örnekolması için söylüyorum, kimsesiz bir kız çocuğunu evine alıp yatağına alarakonunla oynayabiliyor. Vali beye baba diye boynuna sarılabiliyor.

       Sayın valimizkısa sürede ilimizin bütün sorunlarını öğrenip çözmeye çalışıyor. Samimisöylüyorum, ben eskiden köyleri gezer çukur yollardan arabamı atlatmak içinkaçarken. Daha yaz bitmeden hiçbir kasaba ve köy yolları bırakmadanasfaltlamış. 60 km. yol asfaltı varken, bunu ödenek bulup 170 km. ye çıkarmış. Şukireçlik yolu illallah ettirirdi bize, senelerdir yapılmazdı. Dün vadi ve barajyolunda idim her yer asfaltlanmış, pırıl pırıl olmuş.

       İşte çalışma vetakip buna denir, makamında oturmadan bunları yerinde takip ederek çalışmayıhızlandırıyor. Milletvekilleri ve idarecilerimizle uyum içinde çalışıyor. Kimsevali beyin işine karışmıyor, vali bey sadece para lazım olduğundaMilletvekillerini aradığını ve anında kendisine destek olduklarını söylüyor.Hatta para ve ödenek sıkıntımız falan yok, ne istiyorsam temin ediliyor diyor.

       Bunları benkafamdan uydurmuyorum, Sayın Valimiz anlattı bizde televizyonumuz kanalı ilesize aktardık. Pazartesi bu söyleşimizi yeniden yayınlayacağım bakabilirsiniz.

       Üç yılımız hebaoldu diyen Sayın Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz hanımefendininne kadar haklı olduklarını bir kez daha gördük. Geçmişteki benim eleştirilerimesaldıran dıravacıların da kulakları çınlasın. Kişiye özeldeğil herkese kucak açan ve başını okşayan bir vali karşınızda.

Bu yazı toplam 1975 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.