Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Biz yaparsak meydanda yaparız

Biz yaparsak meydanda yaparız

 

 Başlıkla ilgili espriye geleceğim,Cumartesi gecesi Aksaray Belediyesi tarafından şehrimizde ilk defa bir Ramazansokağı ismi ile Hükümet meydanına eski Ramazanları hatırlatan bir meydanoluşturuldu. Açılışı yapılan alışveriş ve ramazan eğlencesi burada yapılmayabaşladı. İlk günden itibaren bir yoğunluk görülüyor.

     Cumartesi günü açılışı yapılan Ramazansokağına 30 adet alışveriş yerleri yapıldı. Yapılan yerler meydanın kenarına yerleştirirkenorta kısım ise boş bırakılarak Ramazan eğlencesi için oturma yeri, Kurşunlucami bölümüne de program için sahne kurulmuş.

       Cumartesi günü ben biraz erken giderekorganizatör Ömer Yaşartürk ve Emine Küçükkurt ile sohbet edip Ramazan Sokağıhakkında bilgi aldım. Daha sonra Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı,Meclis üyeleri ve Başkan yardımcıları geldi.

      Girişte Başkan Yazgı esnafları tek tekgezerek hatır sorup hayırlı işler diledi. Burada küçük çocukları severekkucağına alıp onlarla resim çektirdi. Sayın Yazgının bu yakın ilgisi gerçektenhalkımız tarafından takdirle karşılandı.

     İlk gün olmasına rağmen kurulansandalyaları dolduran vatandaşlar programı sonuna kadar izlediler. BuradaAksaraylı sanatçı hemşerimiz Umut Zen konserinde tasavvuf müziği herkes tarafındanbeğeni ile dinlendi.

      Programın başında ise Kuranı kerimtilaveti ve tasavvuf müziği eşliğinde sema gösterisi vardı. Gece geç saatlerekadar devam eden Ramazan programını vatandaşlar takip ettiler.

       Belediye Başkanı Sayın Yazgı basınayaptığı açıklamada, “ eski Ramazanları hatırlamak ve Aksaraylı hemşerilerimizeakşamları dinlenmelerini ve güzel bir gün geçirmelerini sağlamak için 30 gündolu dolu bir Ramazan programını sunmaya çalışıyoruz” dedi.

      Eskiden eski ramazanlar farklı olurmuş veinsanlar akşamları sahura kadar benzer programlar yaparmış. Kimisi kendiaralarında kimisi guruplar halinde ramazana uygun eğlenceler yaptığını duyarız.Hatta çok yerlerde sıra geceleri tertip edilirmiş. Hatta sık sık duyduğumuz, “nerede eski Ramazanlar” sözü burada gerçekleştirilmeye çalışılıyor.

     Çoğu insanların haberdar olmadığı buprograma ertesi günü yine gittim. Bir gün önce olmayan çocuklar için güzel birçocuklar için oyun alanı yapmışlar. Burada çocuklar eğlenirken ailelerdekurulan çay ve sohbet masalarına oturup dinleniyorlardı.

     Ben esnafları dolaştım, bir gün öncesinegöre Aksaray’ın çok insanı alışveriş merkezini gezerek neler satılıp ikramedildiğine bakıyor. Kimisi de burada alışveriş yapıyordu. Eskiden seyyar olaraksokaklarda satış yapan insanlar buraya toplanmış ve alacağınız her şey buradasatılıyordu.

      Vatandaşın bu satışlar hoşuna gittiğinigördüğüm tanıdıklar bizzat ifade ettiler. Bu Ramazan sokağından Belediye hembelli bir masrafını çıkarırken sokaklardaki Ramazan düzensizliğini de ortadankaldırmış oldu.

     İkinci günü otağ çadırında çay içipprogramın başlamasını beklerken Sayın Belediye Başkanı Yazgıda program öncesiçadırda çay içip dinlenirken organizeyi tertip eden firma sahibi ÖmerYaşartürk, “ ağabey yarın atacağın başlık biz yaparsak meydanda yaparız olsun”dedi. Benimde bu başlık hoşuma gitti.

     Hakikaten meydanda yapılan bu organizegezen herkes tarafından beğenilmişti. Halkın önünde ve gözü önünde yapılmasıkadar güzel bir şey yoktur.

      Bu organize her geçen gün daha kalabalıkolacağını tahmin ediyorum. İnsanlar evlerinde yemek sonrası bunaldığında dışarıçıkıp dolaşıyordu. Bu sene en azından alışverişini yapıyor ve hem de eğleniyor.Yalnız ilk gün gördüğüm bir yanlışlık ise kuruyemiş ve taze nohut satıcılarıburada satış yapıyorlardı. Satış yapan yapıyor da alaninsanlarımız bu alanın kirlenmesine nasıl hoş bakıyordu anlamış değilim.İnsanların kendileri artık zabıta olmalılar, medeniyeti geliştirmeliler. Böylebir organizede emeği geçen herkesi tebrik ediyorum...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi