Çarpıklıkları düzelten Dinçer’i tebrik ediyorum

Aksaray merkez ve mahallelerde kim nereye ne istedi ise yapmak modası başlamıştı. Şehrin trafik akışına göre değilde, kişilerin talepleri üzerine araçları yavaşlatmak için tümsekler yapılmıştı. Hatta bazı mahalle sakinleri bizim evin önünden araçlar hızlı geçiyor diye tümsek talebinde bulundu ise buralara tümsekler yapılmıştı. Be geçmişte bunu bazı yetkililere de aktararak bunların yanlış olduğunu söylemiştim. Hemde araçların makaslarının kırılacak derecede gelişi güzel engeller yapılmıştı.

Sayın Belediye Başkanı Evren Dinçer’e çok şikayet gelmiş olmalı ki, bu engellerin çoğunu kaldırdığını gördüm. Tabi bunlar ana caddeler üzerindeki engeller. Ama hala ara sokaklara bile yapılan engeller durmaktadır, buralarda gözden geçirilmeli. Mesela Belediye arsaları olarak adlandırdığımız Yavuz Sultan Selim mahallesinden Organizeye giden yoldaki tümsekler. İnanın başka şehirlerden gelenler görse bize gülerler.

Bu engeller toplumun daha çok kullandığı ve okul önlerine konulmasında yarar var. Ama her yere bariyer kurar gibi engellerin konması ve hatta otomobillerin altını vuracak kadar düzensiz, gelişi güzel yapılan tümsekler. Sürücüler zaten bunlara isyan ediyordu.

Engel yapılan yerlere asfalt ile tümsekler yapılması yerine düzenli ve tertipli yavaşlama engelleri yapılabilir. Başka şehirlerde çok daha klasik, araçlara zarar vermeyen ve göze hoş engeller yapılmış. Bizde de buna benzer engeller yapılabilir.

Bir diğer husus ise, bazı kavşak ve dönemeçlerin düzensizliğinin giderilmesi gibi. Sanayi köprüsünün bulunduğu yerin yeniden düzenlenerek yolun genişletilmesi fevkalade güzel olmuş. Yine Kültür park çıkışı tam bir curcuna ve şoförlerin birbirine kızıştığı bir yerdi. Burasını genişleterek ana yoldan gelenlere engel teşkil etmeden yol yapılması güzel olmuş.

Kılıçaslan parkı içerisindeki Piramit Cafe yeniden düzenlenerek güzel bir görünüme kavuşmuş. Hafta sonu özellikle görmek istedim ve gidip gördüm çok hoşuma gitti. Kurtuluş ve Laleli mahalleleri yap boz tahtası gibi içme suyu nedeni ile bozulan yollar yeniden asfaltlanarak güzelleştirilmiş. Sadece ana yol değil ara yollarda asfalta kavuşmuş.

Ancak Sayın Başkandan benimde bir talebim olsun, muhtemelen gündemlerinde vardır. Alt geçitten sanayi bölgesine dönerken kuru yemişçinin önü ana yoldan geniş. Burası geriye çekilerek sağa dönecek araçlara yol açılmalı. İki araçlık yol dörde çıkarılmalı ki buradaki trafik kargaşası son bulsun.

Eski Başkan Sayın Yazgı ilk iş olarak Belediye önündeki gereksiz havuzu gecelik yıkıp sabah halka açınca büyük sükse yapmıştı. Ama gelin görün vatandaş buna sevinirken, Belediyenin karşısına oto park yaparak yol dahada daraltıldı.

Sayın Dinçer'den de burada bir sürpriz görmek isteriz. Sayın Başkanım bu yapılanlar küçük işler gibi görünse de vatandaş nezdinde bıkkınlık ve can sıkıcı olunca vatandaş seviniyor ve bazen küçücük görünen hizmetler vatadaşın gözünde büyük hizmetlerdir.

Bunlar birer büyük proje değil ama vatandaşın gözüne takılan ve aracına zarar veren işler olunca canı sıkılıyor. Bu engeller ortadan kaldırılınca memnun oluyorlar. Dolayısı ile bizde bu çarpıklıkların düzeltilmesi nedeni ile Sayın Dinçer’i tebrik ediyoruz.

 

Bu yazı toplam 907 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.