Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Coğlakı da medaş duyarsızlığı

Coğlakı da medaş duyarsızlığı

Bu açılıştan sonra çay sohbetimiz oldu gece geç vakte kadar oturup sohbet ettik. Bende aklıma takılan coğlakı mahallesi ile ilgili sorular sorarak bilgi aldım. Anladım ki bu mahallemizde Medaş duyarsız davranıp elini taşın altına sokmuyor, sürekli Belediyeyi atlatıyor.

Ben isterseniz önce ucuzluk fuarından kısaca bahsedip asıl konuya dönmek istiyorum. Nevzat Beyin fuarı açışından sonra esnafları tek tek gezdi, gerçekten yer ve mekân olarak güzel bir düzenleme olmuş. Bu işlerin zorluğunu az çok iyi biliyorum. Belediye bu organizeyi şahıslara vermişler, iyide olmuş burada görev yapan personel sıkıntı çeker dururdu.

Birkaç esnafın dışında pekte fazla şikâyeti olan olmadı, bazıları işlerinin iyi olmadığından şikâyet ettiler ama hiçte şikâyet ettikleri gibi fuarı gezen az insan yoktu. Bazen insandan zor geçtik, elbette oraya gelenler ihtiyaç duyduklarını alacaklar, zorla başka üründe aldıramazsın ki. Sonra başkan oraya falan malı da alın diye müşteri toplayacakta değil, onların görevi böyle bir yeri organize etmek.

Daha sonra açık bir alanda oturup çaylar içip sohbet ederken coğlakı mahallesinin durumunu sordum ve Medaşın elektrik tellerinin hala sokaklarda sarktığını Sayın Palta’ya sordum. Hakikaten bir dokundum bin ah işittim, o kadar canı sıkıldı ki anlatamam. Başladı anlatmaya;

“ Biz coğlakı da öyle güzel bir alt yapı yaptık ki, belki elli sene oraya kepçe vurulmayacak. Ama gelin görün ki, günlerdir medaşı bekliyorum yer altına elektriği almadılar. Genel müdürleri ile görüştüm ha şu gün ha bu gün daha işe başlayacaklar. Bu kadar beklemek beni rahatsız etti, birkaç güne kadar burasının üst yapısına başlayacağım. Medaşı da bundan sonra oraya sokmam. Bu mahallemizin bütün altyapısını yaparken bana şikâyette bulunanlar oluyor. Hiç kimse Allah razı olsun demiyor, bir ömürlük hizmeti bir çırpıda yapıyoruz. Ama neye mal olursa olsun bu hizmetleri bitireceğiz.” dedi.

Konu daha sonra bu çalışma ile devam etti. Elektrik kurumu özelleşince hem vatandaşları hem de resmi kurumları mağdur ettiklerini bir kez daha görmüşolduk. Efendim hemen burasına başlayamazlarmış ihale falan yapmalarıgerekiyormuş falan filan, sen resmi kurum değilsin istersen hemen başlatırsın. Kardeşim her şeyi bitmiş mahalle Aksaray da çok şanslı ve örnek bir mahalle olacakken sen para kazanma derdinden dolayı burada oturan insanların kaderi ile oynuyorsun.

Yarın dört gün sonra paralanınca bitmiş ve güzel asfalt atılmış yerleri tekrar bozmak isteyeceksin o zaman yazık olmayacak mı? Belediyeler siyasi kurumlar olmakla beraber, şehirlerin hizmeti ile de mükelleftirler. Her mahallede medaşı bu kadar beklerlerse nereye hizmet verecekler. Koskoca şehirde 48 mahalle var, bir mahallenin elektriğini 5 ayda yer altına alamıyorsanız diğerlerini kaç yılda alacaksınız?

Özelleşmiş kurumların görevi hantal işleyen kurum yapısını daha çabuk ve verimli hale getirmektir. Zannedersem rekabetsiz bir özel kurum olmanız nedeni ile devlet kurumlarından daha çok ağır işler kurum haline geldiğinizi bizim gibi herkes görmektedir.

Elektrik kurumu özelleşenden sonra kime sorsam keşke devlette kalsa idi diyor. Herkes elektrik kesintisinden ve ağır hizmet veriminden şikâyetçi. Personel azaltıldı, arıza olduğunda Aksaray yerine Konya’ya telefon açıp haber vereceksin. İyi ki arıza araçları da Konya dan gelmiyor, elektrik faturalarını unutup yada birkaç gün geciktirenlerin elektrikleri ihbar edilmeden kesiliyor. Sorulduğunda ihbar edildi deniyor yâda aboneye verilmeden apartman kapısına atılıp gidiliyor.

Efendik koskoca Belediye günlerce Medaşın bir mahallenin elektriğini yer altına almasını bekliyorsa bizlerin beklemesi gayet normal. Ne diyelim herhalde bu konuları Enerji Bakanlığına iletecek birileri çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi