Din görevlilerimiz ne kadar din öğretiyor?

Belki hatırlarsınız iki yıl önce cami imamlarımız ne yapar diye bir yazıyı kaleme almıştım. Bazı din görevlisi dostlarım tepki göstermişti, “ senin başka işin yok mu da cami imamları ile uğraşıyorsun” demişlerdi. Ama bunlar hiçte umurumda olmadı desem yalan olmaz. Neden derseniz şu yazacağım yazıyı okuyunca din görevlilerimizde ve vatandaşlarımızda inanıyorum ki, bana hak vereceklerdir. Ben dindar bir insanım ve İmam Hatip Lisesi çıkışlıyım. Hemde dini bütün insanlara karşı ayrı bir sempatisi olan bir gazeteciyim.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde ne kadar din görevlisi olduğu ve devletten maaş alan din adamı sayısı ile ilgili bir araştırma yaptım. Sayı ne kadar biliyormusunuz? 4 milyon civarında ülkemizde din görevlisi bulunmaktadır.

Bunlar sadece diyanet camiasında görev yapmıyor. İmam, vaiz, müftü, kuran kursu hocası, diyanet camiasında görevli kişiler, imam Hatip Liseleri ve orta kısımlarında görev yapan ilahiyatçı görevlilerimiz, yurt dışında görev yapan din görevlilerimiz, normal lise, ortaokul ve ilkokullarda görev yapan din dersi hocalarımız, bazı resmi kurumlarda görev yapan din görevlilerimiz ve birde devlet kurumları dışında din görevi yapan hocalarımızın toplamı 4 milyon civarında.

Bu kadar din görevlilerimiz var iken ülkemizde dinini yaşayan dört dörtlük ne kadar insanımız var? Malumunuz bir ara bir televizyon araştırmasına sizlerde tanık olmuşunuzdur. Gusül abdestini soran televizyoncuya 15 kişiden 3 kişinin gusül abdestini bildiğini ve çoğunun bu ne demek dediğini duymayanınız yoktur. Gusül abdestini bilmeyen insanları ne kadarı dini biliyor?

Yaz geldi sokaklardaki açık saçıklık Müslüman bir ülkede neyin nesi diyen yine bizler değilmiyiz? Avrupayı geçmiştik diyende bizler değilmiyiz? Yeni nesilden kaç tanesi bırakın vakit namazını kılmayı, cumaya gidiyor? Kaç insanımız namaz ilmihalini okuyup, dini alandaki fıkhı bilgiyi bilebiliyor?

Yaz geldi Pazartesi günü camiler çocuklar için dini bilgi vermek ve Kuran öğrenmek için iki ay süre ile kapılarını çocuklara açacak, kaç çocuğumuz sanal alemin elinden kurtarılarak camilere gönderebileceğiz ve dinini öğretebileceğiz?

Şimdi gelelim asıl konuya, ülkemizde devletin görev verdiği ve maaşla çalışan 4 milyon din görevlisi varken her yıl bu din görevlilerimiz yılda dört kişiye dinini öğretse 4 milyon eder. Bunu on yıl yapsa ülkede dinini bilmeyen ve dinden uzak kimse kalmaz.

Bunu yapan ve gayret eden din görevlilerimizi tenzih ediyorum. Kimse kusura bakmasın, hayatın gerçeği ve doğrusu bu değil mi? Kıl beşi al maaşı hesabı işimiz sadece namaz kıldırmak olmamalıdır. Namazdan sonra kaç kişi ile bir araya gelip din anlatabiliyoruz?

Her yıl özel olarak din görevlilerimiz maaş karşılığı yaptığı işin dışında yılda 5 kişiye dinini diyanetini anlatamaz mı? namaz kılmasını bilmeyen ve gusülden haberi olmayan bu insanların vebalı bu kadar görevlilerimizde yok mu?

Kimse bana kızmasın da homurdanmasında. Maalesef ülkemiz İslam ülkesi olmasına rağmen, ne kadar İslami yaşam içindeyiz? Kaç tane ben Müslümanım deyipde itikadı bozuk insanların itikadını düzelttik?

Müslümanım kelimesini kimseye vermiyoruz, ama Müslümanlığın neresi biliyoruz? Bu konuda çok gerideyiz beyler bunu kabul edelim. Din görevlilerimizde kusura bakmasın biraz görevleri gereği ümmeti Muhammed'e dinini öğretsin.

 

Bu yazı toplam 969 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.