Dinçer göreve başladı artık rahat bırakılmalı

Yazımın başında çiçeği burnunda Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Sayın Evren Dinçer Beye önce hayırlı olsun derken başarılı hizmetler diliyorum. Geçtiğimiz Pazartesi günü öğle namazına müteakip göreve başlayan Sayın Dinçer'i coşkulu bir kalabalığın katıldığı törenle eski başkan Sayın Yazgı’dan görevi devraldı. Elbette 5 yıldan sonra görevi devreden Yazgı için zor olsa da siyasetin sonuç ve cilvesi bu olsa gerek. Dün görevi kendisi Palta’dan devralırken bu gün görevi Dinçer’e devretti.

15 günlük gecikmeli devralınan Başkanlık koltuğu törenine Ak Parti Milletvekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, partililer ve vatandaşlar katıldı. Şehrin anahtarının verilmesinden sonra Dinçer Yazgı’yı makam aracı ile uğurladı.

Dinçer zannedersem bir süre hayırlı olsun tebrikleri ile meşgul olurken geceleri Belediye işleri ve düzeni ile meşgul olacak. Hafta sonu meclisi toplayarak meclis seçimlerini yaparak görev dağılımı yapılarak işe başlayacak.

Kimse kusura bakmasın ama bir husus belirtmek istiyorum. Dinçer elbette 120 bin nüfusun başkanı olmuştur, herkese hizmet edecektir. Ancak seçim sürecinde kendisi hakkında farklı sözler söyleyen ve farklı partilere çalışan bazı kimseleri gördüm, maşallah Dinçer'e yakın olmak için kendilerini parçaladılar.

Herkesin düşünce ve görüşüne elbette saygı duyuyorum. Ama bu kadar yüzsüzlükte olmaz pes doğrusu. Keşke seçim sürecinde bu yaşananları görüp şahit olmasaydım. Elbette her dönem bu tür yağcılıklar yaşanır ama, bu kadarda olmaz diyorum.

Şimdiden bazı aldığım duyumlara göre, benim adamı falanın adamını şuraya al ve yerleştir talepleri oluyormuş. Ben eski bir belediyeci olmam nedeni ile, kardeşim liyakat ve verimlilik önemli. Belediye de bu tür talepleri geçmişte gördüğüm için yeterli verimlilikler alınamadı, alınsa da çok işler topal aksak devam etti.

Geçen dönem Yazgı Başkan yardımcılarını ve ekibini kendisi getirdi. Kimseye de müdahale ettirmedi, eleştirilse de günahıyla sevabı ile sorumluluk kendisine aittir. Sayın Dinçer’de rahat bırakılsın kendi ekibini kendisi kursun, çünkü çalışacağı insanları kendisi belirlemeli. Ekibi ile kendisi çalışacağı için buna fırsat verilmeli. Zaten Dinçer’de bildiğim kadarı ile bu dirayete sahip bir duruşu var, bu kendisinin personel daire başkanı olması hasebi ile bu konuları çok iyi bildiğini düşünüyorum.

Çünkü Sayın Dinçer’in çok önemli projeleri bulunmaktadır. Bunları hayata geçirmek için elbette ekibi ile çalışmak isteyecektir. Buna siyasilerimiz ve çevresinde bulunan insanlar fırsat vermeli. Yakınım, akrabam ve benim adamım meselesi ile yaklaşılmamalı.

Şu hayırlı olsun sürecide bir an evvel bitmelidir. Çünkü geçende yazdım önümüz yaz işler başlamalı. Yoksa bir yaz boşa gitmemeli. Bir an evvel ekibini kurarak işe başlayacağını düşünüyorum.

Bunları neden yazdığıma gelince eski bir belediyeci olmam hasebi ile geçmişte bu tür yanlışları çok gördük. Liyakatlı insan getirirsin onu yıpratmak için elinden iş gelmezler gelen kişiyi koltuktan etmek için her yolu denerler.

Hatta partisine yakın olan insanlar benimde bir adamım bir makamda olsun diye başkanlara tavsiyede bulunurlar. Bunları çok gördük, yaşadık ve başarı elde edilemedi. Zaman kaybından başka bir işe yaramamıştır. Bundan dolayı uyarmak durumundayım.

Tekrar Sayın Dinçer’e hayırlı olsun derken, Yazgı’yada çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni meclis üyelerinin tamamına da başarılar diliyorum.

 

Bu yazı toplam 1120 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.