Ecemiş suyunun ucu göründü

      Yazımın birisi mikro milliyetçilik üzerine tepki idi, diğeri ise boşa akan suyun her iki ile de yeterli olduğu ile ilgili idi. Aldığım son bilgiler nedeni ile Ecemiş suyunun artık Aksaray ile Niğde ye yakın olduğu doğrultusunda. Milletvekillerimizin gayretleri, Belediye Başkanımızın çabaları ve buna ilave olarak kanaat önderlerimizin konuyu Cumhurbaşkanımıza aktarması sonucu söz alınmış oldu.

      İsterseniz ben hemen sizlerin merakını gidereyim, malumunuz Aksaray gibi Niğde ilinin de içme suyu problemi bulunmaktadır. Çamardı ilçesinde Ecemiş suyu olarak bilinen kaynaktan çıkan su Toroslara doğru başka çayları beslemek üzere boşa akıyor. Boşa akan bu su her iki ilin içme suyunu karşılayacağı gibi, Bor ilçesinin de içme suyunu karşılayacak durumdadır.

       Su normalde cazibe ile akarak gelebilecek ve basma ile ulaşması sağlanmak için ikinci bir masraf da gerekli değil. Suyun ayrı ayrı illere getirilmesi ikinci bir masraf olması nedeni ile tek masrafla her iki ilde bu sudan birlikte yararlanması sonucu daha ucuza mal edilebilecektir.

     Ancak suyun programa alınması yüklü bir miktarda ödenek gerekli olması nedeni ile sıcak bakılmadığını biliyorduk. Ödenek bulunduğunda Sayın Bakan Veysel Eroğlu da konuya sıcak bakıyordu.

       Hatta konuyu bir ay önce Gazetemize ziyarete gelen Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Patla ve İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile bu konuyu konuştuğumuzda konu üzerinde ciddiyetle durduklarını söylediler. Konuyu Bakana ilettiklerini ve hatta Sayın Alaboyun Niğde Milletvekilleri ile de bu konuyu konuştuklarını burada anlatmıştı. Niğde Milletvekilleri de konuya sıcak bakarak birlikte hareket edebiliriz şeklinde konu gündeme gelmiş.

      Yani içme suyu konusunda ciddi bir sıkıntının olduğunu ve bunun halli için iktidar partisi yetkilileri çalışmalar yaptıklarını en uygun suyun Ecemiş çayı suyunun gelmesi konusunda gayret sarf ettiklerini söylemişlerdir.

        Bu çalışmalara ilave olarak geçtiğimiz günlerde Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile görüşen benimde bir yakınımın içinde olduğu ilimiz kanaat önderlerinden bir gurup ziyaret esnasında konuşmaları içinde Ecemiş suyu konusunu gündeme getirerek Sayın Cumhurbaşkanımıza da ileterek destek istemişler.

      Sayın Cumhurbaşkanımız hemen sıcağı sıcağına, “ bende bu bölgenin çocuğuyum, Ecemiş suyunu biliyorum boşa akıyor. Boşa akacağına hayati önem taşıyan suyu neden insanlarımız içmesin” diyerek gerekli yerleri arayarak talimatlar veriyor.

      Bu talep sonun da kendisi ile bir buçuk saatten fazla görüşen heyet Cumhurbaşkanımıza Aksaray’a döndüğümüz de bu müjdeyi verebilirmiyiz diye sorduklarında, verebilirsiniz cevabı alıyorlar. Bu cevap üzerine heyet çok seviniyor ve Aksaray için bu konunun önemini belirtiyorlar.

      Dolayısı ile Ak Parti kurmaylarımızın suyla ilgili yaptıkları çalışmalara bir ziyarette dile getirilen su talebi desteklenmiş oluyor ve olumlu sonuç alınıyor. Başka bir konu için gidilen ziyarette güzel bir sonuç alınıyor. Yani niyet hayır akıbet hayır.

     Suyla ilgili Belediye Başkanımızın uzun zamandır çalışmaları var. Ağzıkarahan ve Yalnızceviz arasında sondaj çalışması yaptırıyor. Başka alternatifler düşünülüyordu ama kesin bir sonuç alınamamıştı.

      En son Ecemiş çayı ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ancak sonuç almadan bir açıklama yapmıyorlardı. Nedeni ise tamamen kaynak meselesi idi, konuyu bakanlıkta biliyor ve sıcak bakıyordu. Ama bu mesafede çok uzun bir mesafe olması nedeni ile maliyet yüksek çıkıyordu.

        Hatta bu maliyete Belediye Başkanımızda katkıda bulunmak istiyordu. Yeter ki suyun gelmesi sağlansın istiyordu. Ben bu konuşmaların ve anlatımların içinde olmam nedeni ile yakinen biliyorum.

       Ben şahsen kanaat önderlerinin kimler olduğunun önemli olmadığını ve hatta kendileri de isimlerinin söylenmesini istemediklerini belirteyim. Yapılan bu çalışmaları pekiştirmiş oluyorlar ve suyun ucunun göründüğünü söylediler.

     Arzumuz bu çalışmaların en kısa zamanda kağıt üzerine dökülerek hayata geçmesi. Çünkü kesinleşmeden açıklama istemeyen Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızın bu çalışmalarının sonuna yaklaşıldığını söyleyebilirim.

Bu yazı toplam 1517 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum