Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Eskil'de siyaset erken başlar

Eskil'de siyaset erken başlar

    Çünkü bu ilçemizde çok erken aday adaylıkları açıklandı. Hatta bu ilçemizde yaptığım çalışmalarda öğrendim ki, Şerafettin Meral ve Necati Belgemen etkisi Eskilde her ne kadar azalmış gibi görünse de devam ediyor. Eskilde ki icraatlarda iki buçuk yılda çok güzel gelişmelerde olmuş.

      Ben ne zaman Eskil ile ilgili yazı yazsam sanki kıyamet kopuyor, gazetedeki yazılarım internette yayınlandığında müthiş yorumlar alıyor. Hatta Eskilden sana ne de Eskili karıştırıyorsun diyen oluyor.

      Ben isterseniz konuya gerçek hayattan bizzat konuşarak yaşadığım bir olayı anlatarak gireyim. Yıl 1982 İstanbul’da bir ulusal gazetemizde köşe yazıyorum, o yıllarda İstanbul’da lisede okuyan yeğenimle hafta sonları gezilere çıkıp dolaşıyor vakit geçirmek için meşhur sanatçıların tiyatrolarına gidiyoruz. Bir gün bana yeğenim; “Amca Erol Taş’ın kahvesi varmış oraya gitsek görebilirmiyiz” dedi. Bende, “neden olmasın film çalışması yoksa sürekli kahvesinde olur. Hatta diğer figüran oyuncuların çoğu da burada olur, gel sana onları göstereyim” dedim ve kahveye gittik.

       Ben rahmetli ile üç beş defa görüşmüştüm, gittik o gün çalışması yokmuş kahvehanedeydi. Çayları da kendisi bizzat dağıtıyordu, kapının önündeki çıkıntı balkonda oturduk. Yeğenim kahvenin her yerinde asılı olan afişlere bakarken, ben rahmetliye, “Erol ağabey birkaç dakikanı alabilirmiyim” dedim rahmetli masamıza oturdu yeğenimle tanıştırdım.  Aklıma bir soru geldi kendisine sordum; “Erol ağabey yolda, belde ve sokakta rolünden dolayı vatandaştan hiç tepki alıyormusunuz” dedim.

      Bana aynen şunu söyledi; “ben bir figüran oyuncuyum, yolda belde taşlanmıyor, otobüste bakkalda yumruklanmıyorsam demek ki ben işimi yapmıyor, rolümün hakkını vermiyorum demektir” dedi. Bu söz altın harflerle yazılması gereken cümlelerdi. Sevgili Eskilli kardeşlerimden bazılarının hoşlanmayacağı bir yazıyı daha yazıyorum. Onlar beni eleştirecek diye doğruları yazmasam demek ki ben dürüst bir gazeteci değilim demektir. Arkadaşlar bende işinin hakkını veren bir gazeteciyim, kim ne kadar eleştirirse eleştirsin ben bildiklerimi ve doğruları yazarım, İnsanlar hoşnut olmasa da.

      Eskilde geçtiğimiz günlerde İlçe başkanı İbrahim Güdendede ve İl Genel Meclis üyesi İbrahim Koyuncu Belediye Başkanlığına aday olduklarını açıkladılar. İlçe Başkanı ile fazla samimiyetim yok, üç dönemdir ilçe Başkanlığında güzel hizmet veriyor. Diğer İbrahim Koyuncu da Meclis Üyeliğinde Eskil için bir şeyler yapmak için gayret sarf ediyor. Ancak her iki İbrahimlerde biliyorlar ki Eskil’e aday olamayacaklar. Ama siyasette bu tür çıkışlar yapacaksın ki, seçimlerde gel sen aday olma seni şuraya aday yapalım diyecekler. Bunlar her zaman yapılan siyasi hesaplar ve yerini şimdiden garantileme çabalarıdır buda gayet normal. Çünkü her yiğidin gönlünde bir aslan yatar.

       Benim Eskillilerle zaman zaman yaptığım görüşmelerde, çekişme iki aday arasında yapılacağıdır. Her ikisini de yakından tanıdığım Niyazi Alçay ve Şerafettin Meral arasında olacaktır. Bu iki aday adayı önce Ak Partiden aday olmanın yolunu deneyeceklerdir. Ak Partiden adaylığa en yakın olanın mevcut Başkan Niyazi Alçay’ı görüyorum. Ak Partinin mevcut Başkanı olması ve öğrenciliğinden bu yana aynı misyondan gelmesi bir avantaj olmakla beraber seçildiği partisinde de bir emanetçi olarak durmuş ve üst delege bile olmamıştır. Hele son iki buçuk yıldır yaptığı başarılı çalışmaları onu zirveye taşımıştır.

       Sevgili dostum, Şerafettin Meral ise adaylık şansını deneyecektir. Ancak aday olma şansını çok zayıf görmekteyim, Ak Partiden aday olamayınca son kez şansını önce CHP’den deneyecek. Buradan olmazsa MHP’den deneyebilir, kazanamazsa bu siyasi çıkışlarının sonu olacak ve köşesine çekilecektir.

      Niyazi Başkanın yanında belli bir gücü olan Necati Belgemen yine yer alacak ve seçimlerden sonra büyük bir İhtimalle her iki kurt siyasetçi köşelerine çekilip bundan sonra ağabeylik görevi yapacaktır.

    Niyazi Başkanın çalışmalarına bakarsak, 270 bin m2 parke taş, bordür ve yağmur oluğu döşemiş. 90 km asfalt atmış, semt pazarı, hayvan pazarı düzenlemesi, çok amaçlı düğün salonu, toplu taşıma, 10 bin adet ağaç, un fabrikasının tamiri ve faaliyeti, gasil hane, bütün okulların avlu ve bahçelerinin yapımı, hükümet binası, SGK gelişi, Trafik tescilin gelişi, Yüksek okul derneğinin kuruluşu ve Bakanlık ve Üniversite rektöründen okul için destek, sanayi sitesinin çamurdan kurtulması, merkez mahallesinin 18 uygulaması gibi birçok güzel çalışmalar Alçay’ın şansını artırmıştır. Milletvekilleri ve teşkilatla ikili ilişkilerinin olması gibi avantajı var. Kabul edersiniz etmezsiniz ama bunlar bir gerçektir, Tarafsız gözle bakarsanız bana hak vereceksiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi