Eskilde siyasetin nabzını tuttum

         Bu geceyle ilgili Cuma günü bir yazı yazmıştım.  Bu geceye bilerek erken gittim, Eskil İlçemizde siyaset çok farklı bir atmosferde yaşanır. Bende bu atmosferi yaşamak ve siyaseti koklamak için kurt siyasetçilerle görüşmeler yaptım. Bunlar elbette bilinen siyasiler, Eskilin iki ağası olarak bilinen Necati Belgemen ve Şerafettin Meral ile görüştüm.

      Eskile vardığımda ilk önce Sayın Başkan Alçay’ı ziyaret edip uzun uzun sohbet ettim. Daha sonra Eskilin sokaklarına inerek vatandaşlarla görüştüm, ardından kahvehane ve tanıdıkları gezerek nabız tuttum. Ardından Eskilli meslektaşlarımız Yol kardeşler ile sohbet ettim.

        Daha sonra Şerafettin Meral ile sohbet ettim, kendisi kurt siyasetçi olduğu için önce bize bir el ense çekti. Benim kendisinden hoşlanmadığımı, ama kendisinin beni sevdiğini söyleyerek bana taş attı. Bende bu sözü neden bana söylediğini kendisine hatırlattım, “ Sayın Başkan ben sizi kötüler ya da karalar mahiyette hiç yazı yazmadım. Sadece bir yazımda sizin şovmen olduğunuzu, Alçay’ın şovmenliği sevmediğini yazdım. Zaten sizde bunu kabul ediyorsunuz, siyaset bir şov sanatıdır” dedim.

       Kendiside bana,” Erdoğan bey ben bunu yapan bir insanım, eskilliler ile Aksaray’a çok çıkarma yaptım, ben şovu severim” dedi. Bunu şunun için dediğini anladı biraz alçay’a arka çıkmama sitem ettiğini gördüm, kendisi Başkan iken kendisi ile ilgilide yazılar yazdım.

      Sayın Meralle konuşmamızda aday olup olmadığını ve durumunu sorduğumda, “ son bir kez daha aday olup ustalığımı tamamlamak istiyorum. Ne yapayım evde oturuyorum, halk beni durdurmuyor aday ol diyor bende adayım” dedi. Meral kesin aday, şansını önce Ak Partiden deneyecek şayet aday yapılmazsa bir başka parti denden de olsa aday olacak gibi görünüyor.

        Daha sonra bir başka eski Belediye Başkanı Sayın Belgemeni ziyaret ettim, bazı dostları ile sohbet ediyordu. Kesin ve net bir dille sorular sordum, “ Sayın Belgemen adaymısınız, ya da siyasetin içinde misiniz? Değilseniz kimi destekleyeceksiniz, çarşıda soruyorum Belgemen aday olmazsa yine seçimin anahtarı onda olacak Eskilin Başkanını o tayin edecek diyorlar. Eğmeden bükmeden, siyasi laflarla geçiştirmeden cevap istiyorum, net cevap vermeseniz de ışık deliği almalıyım” dedim.

       Belgemen, “ Erdoğan Bey ben sizi takip ediyorum güçlü bir kaleminiz ve yorumunuz var. Size söyleyeceğim her sözün altından bir anlam çıkarırsınız biraz siyasi olsun konuşayım, ışık deliğini kapatmadan. Ben siyasetin dışındayım, aday da değilim. Bu bölgenin sıkıntısı geçmişte iki başkanın çekişmesi nedeni ile devam ediyor. Ben çekildim diğer arkadaş da çekilirse Eskil rahat nefes alır. Ama çekilmezse bizde elbette bir taraf da yerimizi alacağız” dedi.

        Anladım ki rekabet devam ediyor, hatta bir sefer daha olsa kozlar bölüşülecek. Ama tahmin ediyorum ki, bu mahalli seçimden sonra bu rekabet bitecek gibi. Belgemene kimi destekleyeceği husussunu sorduğumda Başkan Alçay’ın iyi çalıştığını, iktidardaki Başkanın elbette eleştirileceğini eleştirisinin yanında artılarının çok olduğunu söyledi.

       Ben burada mesajı almıştım, Eskilde anahtar rolünü yine Belgemen oynayacak gibi görünüyor. Yani eskilde Mahalli seçimlerle Milletvekili seçimlerini ayırt etmek lazım. O zaman Belediye seçimlerinde Başkanları partiler değil ağalar belirliyorlar.

       Eskilde Ak Parti teşkilatının durumunu halka sorduğumda, halk benim Eskil kongresinden sonra yazdığım yazıyı teyit eder durumda. Teşkilatın Eskillilerin ekseriyetinin tanımadığı bir ismi el altından Eskile kabul ettirmeye çalışıyorlarmış, ama mayanın tutmadığını burada öğrendim. Eskilde üç isim konuşuluyor, iki eski Başkan birde mevcut Başkan Alçay. Şunu da söylemeliyim ki, İl Başkanı Yıldırıcı, “ ilçelerde adaylarımızı ilçe halkı belirleyecek, bununla ilgilide sağlıklı anketler yapacağız” dedi.

       Eski Başkanlardan birisinin aday olmadığına göre en büyük şansın Alçay dan yana oluğunu görüyorum. Vatandaş Alçay’ın çok iyi çalıştığını, sadece 18 uygulamasından dolayı biraz tepki aldığını söylerken. Aklıselim seçmen mal canın yarısı hesabı ile hareket ettiğini, ama 18 uygulaması her zaman mevcut Başkanı yıpratır, buna rağmen Alçay’ı Başarılı bulduklarını söylüyorlar.

      Uzun lafın kısası Eskil şimdiden seçim havasına girmiş, burada en çok konuşulan iki aday isimi var Niyazi Alçay ve Şerafettin Meral. Seçiminde bu iki aday arasında geçeceği şeklinde görünüyor ama ibre Belgemen destekli Alçaydan yana gibi görünüyor.

Bu yazı toplam 2228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum