Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Gaz lambası olan var mı?

Gaz lambası olan var mı?

 Elektrik kesilmeyecek açıklaması yapan kurum yetkilileri, patronlar yetkililer nereye kadar bu insanlara zülüm ettirmeye devam edeceksiniz? Bir Allahın kulu çıksın da artık Aksaray elektrik dağıtım kurumu üst seviyedeki sorumlularına ne söyleyeceklerse söylesinler, Elektrik kesintilerinin hesabını sorsunlar. 2011’de şunu yaptık bunu yaptığınızı anlamam, 30 metrelik yol yer altına alınmış, vay anasına ne çok iş yapmışlar. Aksaray’da 10 yılda 70 bin nüfus artışı oldu Aksaray 30 m. Yoldan ibaret değil, diğer yerler ne halde?

İsyan ediyorum, isyan etmekle kalmıyorum, sessiz kalan ve her gün elektrik kesintilerinden dolayı yetkililere dua eden Aksaraylılara da sesleniyorum. Gelin gerekirse elektrik kesintilerini sorumlular sormuyorsa halk olarak biz protesto eylemi yaparak soralım. Nedir bu çektiğimiz, her gün elektrik kesintisi ve bakım haberlerinden bıktık.

Kaç gün kesip bakım yapacaksanız yapın da karanlık da oturalım bir daha kesmeyin. Kesinti ilanınız dışında zırt pırt ikide bir elektik kesintisi insanları isyan ettiriyor. Nereye gitsem hangi topluma uğrasam bu konuyu yazmam isteniyor. Yazıyorum ne duyan var, nede dinleyen, bu adam ne diyor diye çıkıp bir açıklama yapanda yok. Keşke özelleşmeseydi, hiç değilse siyasilere baskı yapıyorduk da az çok ilgileniyorlardı, şimdi bizi adam yerine bile koyan yok, çünkü ikinci rakipleri yok.

Bir gün elektrik borcunu geciktirsek tak diye kesmeye geliyorsunuz. Kesmekle kalmıyor, birde kesme bağlama derken fakirin fukaranın iflahını keserken umurunuzda değil. Elektrik kesintisinden dolayı bu insanların evindeki elektrikli cihazlarının arızalanmasının sorumlusu kim? Bunları kim ödeyecek, neden elektrik kesintisinden dolayı eşyalarınıza bir zarar odlu mu diye sormuyorsunuz.

Senelerdir unuttuğum gaz lambasını ve mumları tekrar arar oldum. Geçen bir yerde kolum kalınlığında süs olsun diye aldığım mumları evde yakmaya başladım. Eskiden rahmetli babamın gaz fenerleri ile gaz lambaları vardı belki hatıra olarak köyde biraderler saklamıştır diye telefon açıp sordum. Eğer duruyorsa bana gönderin tekrar ihtiyaç hasıl oldu dedim.

Türkiye’nin bildiğim kadarı ile tek hattından beslenen elektrik kurumu bizim Aksaray da. Geçtiğimiz aylarda Ankara’da bir toplantı yapıldı bu toplantıda ilimizi temsil eden yetkililer orada neleri dile getirdiler çok merak ediyorum. İlimizin de dahil olduğu bölgeye ne gibi önerilerde bulundular. Ne isteklerle yetkilileri sıkıştırıp dertlerimizi dile getirdiler bunları ben az çok biliyorum, insanlarla paylaşın da bu toplumda bilsin.

Nasıl bir bakım ki, sürekli gazete ve medya kuruluşlarına ilan verir gibi elektrik kesintisi bülteni yayınlanıyor. Ne bitmez bakımmış ki, karanlıktan kurtulamadık. Sokak lambalarımı yeniliyorsunuz, yoksa elektrikleri mi yer altına alıyorsunuz. Aksaray’ın kaç mahallesini yer altına aldınız? Bunu da göremiyoruz, öyleyse ne iş yapıyorsunuz da sürekli elektrik kesiyorsunuz? Daha doğru dürüst merkezdeki ve bulvarlardaki telleri yer altına alamamışınız, her yer salkım saçak tel sallanıyor. Şöyle bir sokakları gezin bakalım nerelerde doğru dürüst sokak lambası yanıyor?

Köy ve kasabalarımıza gidiyorum, herkes elektrik kesintisinden şikâyetçi. Bir gece bir köyümüzde televizyon çekimi yapıyorum beş sefer elektrik kesintisi yaşadık. Soruyorum köylüler her zaman bunları yaşadıklarını söylüyorlar.

Geçtiğimiz Salı günü bir yerde oturuyorum elektrikler kesildi. Buradan oğlumun eski sanayi caddesindeki dükkânına gittim, beş dakika oturmadım elektrik kesildi. İki müşteri tıraş oluyor, işyeri elektriksiz olmuyor, birisi sakal tıraşı oluyor, diğeri saçını yıkatıyor. Tam yirmi dakika beklediler, tabi bu kesintiden dolayı orada bulunanlar kesintiye bol dua ettiler. Akşam evde misafir var saat 20’de falan birden elektrik kesildi, koca mumları yaktık yine uzun süre elektrik bekledik. Be kardeşim artık hangi çağda yaşıyoruz? Allah aşkına çıkıp birde insanların gözünün içine baka baka düzenli elektrik açıklamaları yapmayın. Eski itfaiye civarında birçok işyeri var kaç sokak tellerini yer altına aldınız?

Evet, tekrar ediyorum, şu elektrik kesintilerine birileri çıksın da bir son versin. Özelleşti biz karışmıyoruz lafını bırakıp burası dağ başı değil desin. Yoksa eve bir gaz feneri asacağım. Bakalım bekliyorum umarım bu yazıma birkaç sayfa mazeret ve gerekçe yazısı gönderen olur mu?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi