Gazi Eşmekaya İhaleye Fesat Karıştırdı mı?

Hukukumuzda tutuklu var, hükümlü var. Hükümlü suçu sabitleşmiş ve ceza almış kişi, tutukluda suçu sabit olmayıp şüpheli sanık. Yani henüz suçu tespit edilememiş kişidir. Bu kişiye suçlu dememiz için kesin hüküm giymesi lazım. Bu nedenle bazen ihbar, şüphe ve benzeri olaylardan dolayı insanlar ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınırlar. Eşmekaya Belediye Başkanı M. Gazi Eşmekaya da bunlardan birisi.

      İhaleye fesat karıştırmak soruşturması kapsamında Konya’nın bazı Belediye Başkanları bazı resmi kurum memurları ile birlikte Sayın M. Gazi Eşmekaya da ihaleye fesat karıştırma soruşturmasında gözaltına alınarak emniyetteki ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

      Kendisini yakinen tanıdığım Gazi Eşmakaya ile ilgili haberleri basından takip ettim. Nasıl bir ihale, Gazi başkanın bu ihale ile işi ne diye düşünürken, emniyete götürülüp ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmış. Konu ile ilgili haberlere bakıyorum, şahısların isimleri yazılarak manşetten ihaleye fesat karıştıranlar gözaltın alındı diye manşet yapılmış.

     Bir gün sonra bir başka haber ve il başkanının açıklaması, “ ifadesi alınarak mahkemeye çıkmadan serbest bırakılmıştır” haberleri. Buyurun buradan yakın, hadi kamuoyu önünde suçu olmayan bir insan aklasın bakalım kendisini nasıl anlatacak. İnsanlar seni ihaleye fesat karıştırmaktan gözaltına alındığını okumuş ve bir başka yerde de konuyu anlatmış dilden dile üçkâğıtçı gibi anlatılarak hırsız durumuna düşürmüşler. Ertesi gün serbest bırakıldığını kim okudu ki kime anlatacaksın. İşte bazen kör taş seni duvar dibinde de bulur hayatın kararır.

      Ben serbest bırakılmanın ardından M. Gazi Eşmekayayı aradım ve konuyu bizzat kendisinden dinlemek istedim. Bir yere oturup baş başa olayı dinledim buyurun dinleyin.

      “ M. Karacan isimli bir müteahhit Konya ve Aksaray da çeşitli ihaleler almış. Aldığı ihaleler sadece Belediyeler değil, devletin başka resmi kurum ve kuruluşları var. Yani 35 ayrı resmi kurumdan çeşitli ihaleler almış, bizden de bir ihale aldı.

      Kasabamızın Yeşilyurt mahallesinin içme suyu olmadığı için ÖÇK (Özel Çevre Koruma kurulu)’na başvurduk ve gelip mahallemizde inceleme yaparak keşif bedeli çıkardılar ve müracaatımız uygun bulundu. Daha sonra ihale yapıldı ve ben ihale komisyonunda bile yoktum. M. Karacan isimli müteahhit ihaleyi alarak işe başladı, işi bitirdiğinde ÖÇK yetkilileri gelip inceleme yaparak yapılan işi teslim alıp parasını ödediler. Parayı ödeyen ÖÇK’ dır, teslim alanda yine burasıdır.

       Yani devletimiz yapılan işi kontrol ederek teslim alıp müteahhide parasını ödemiştir. Dolayısı ile söz konusu şahsın ortaklarından birisinin ayrılması sonucu bu şahsı ihalelere fesat karıştırdığı gerekçesi ile şikâyet edilmiş. Bu şikâyet çerçevesinde ihale aldığı 35 kişinin ifadelerine başvurulmuştur. Bizim kasabamızdan da iş aldığı için benim ifademe de başvurulmuş ve Emniyette ifadem alındıktan sonra serbest bırakıldım.

        Ne ihaleye fesat karıştırmamız söz konusu nede Allaha şükür bir yolsuzluk söz konusu. Müteahhidin durumu ile ilgili olarak ifademiz alınmıştır konu bundan ibarettir” dedi.

      Görüşü ve partisi ne olursa olsun kişilerin kişiliği ve şahsiyeti bizim için önemlidir. M. Gazi Eşmekaya da uzun zamandır tanıdığım dürüst ve kişilikli bir arkadaşımız. Bende zaten Konuya inanmamıştım ama çamur at izi kalsın misali kendisini dinlemeden bir satır dahi yazmadım ve kendisini dinledim ve anlattıkları beni tatmin etti.

       Yukarda da belirttiğim gibi bu soruşturmada Belediye Başkanları siyasi olmaları nedeni ile durumunu basınla paylaşıyor. Ama memur olan diğer kişiler bu soruşturmada ismi geçtiği için kendilerini nasıl aklasınlar, zavallıların 657 tabi devlet memuru oldukları için kendilerini savunma hakkı yok. Müteahhit firmanın dışında bu soruşturmada hiç kimse tutuklanmamış ve çoğunluğu Gazi Başkan gibi ifadeleri alınarak mahkemeye bile çıkmadan serbest bırakılmıştır. Dolayısı ile Gazi Başkana geçmiş olsun diyorum.

Bu yazı toplam 2288 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.