Gelin gençliği Fransız yapalım

 Bende bir teklif yapayım en iyisi; “ Gelin gençliği Fransız yapalım” olsun bitsin. Türk yapalım deniyor buna itiraz ediyorsunuz, Türkiye’de herkes Türk değil ırkçılık yapıyorsunuz itirazı, Müslüman yapalım yok irticayı hortlatıyorsunuz diye itiraz ediyorsunuz.

Evet, beyler rahmetli Kıbrıs eski Cumhurbaşkanı Denktaş’ı iyi hatırlıyorum; “ Kıbrıs’taki Türk gençliği elden gitti, bağımsızlıkla uğraşacağız diye gençliği ihmal ettik, benliklerinden uzaklaştılar. Keşke onlara biraz maneviyat verebilseydik” diye bir konferansında itiraf etmiştir.

Maneviyatsız bir gençliğin, şuurlu olması mümkün değil beyler. Sayın Kılıçdaraoğlu İmam Hatip Liseleri mezunlarının kendisini ziyaretinde, “ İmam Hatipleri biz açtık” diye övüneceksin, sonrada buna itiraz edip ülkeyi dindarlaştırıyorsunuz diye yaygara koparacaksın, bu ne tezat bu ne çelişki.

Hadi CHP’yi anladım da MHP’ye ne oluyor kardeşim, dün bu milletin gençliğinin milli ve manevi yetişmesinde çaba harcarken onlarda dindar gençlik nereden çıktı diye kızıyor. İlle de gençlik Atatürkçü olsun diye direnip duruyor, dünyanın neresinde insanlara kanun ve zorbalıkla birilerini sevdirme var? Adam yeri geliyor babasını sevmiyor, ömür boyu babası ile konuşmuyor.

Hem Müslüman’ız diyeceğiz hem de Müslüman’a karşı olacağız etmeyin Allah aşkına. Müslüman mısın gevurmusun diye kime sorsak gevurluğu kabul etmez, dindar gençlik derken molla değil ki, namazını kılıp abdestini alan insanlara dindar deniyor.

İslam dininin gereği nedir, Allahtan hakiki manada korkup, ahret hayatını bilenler, haram yemezler. Başkasının haklarına ve hukukuna tenezzül etmezler, helal kazanç peşinde olurlar. Topluma zarar veren yanlışlıklardan, içki, kumar gibi kötü yaşamdan uzak dururlar. Başkalarının namus ve iffetine göz dikmezler, zina yapmazlar. Tabi bunlar hakiki manada dindar olanlar için geçerlidir. Bu tür yanlışlık ve kötülüklerden uzak olanların dindar olmalarında ne mahsur var?

Böyle bir gençliğin yetiştirilmesini son derece istiyorum ama çok uzak görüyorum. Sayın Başbakan keşke bu cümlelerini gerçekleştirebilse. Ey arkadaşlar dün anne babasını görünce ayaklarını uzatmayan gençler bugün anne ve babalarını sayıp saygı gösteriyorlar mı? Şuandaki gençlerimizin durumundan hanginiz memnunsunuz? Demiyormusunuz bu gençlik nereye gidiyor diye.

Okullarda din eğitimine karşıyız, başka yerde dini eğitim almalarına karşıyız. Peki, öyleyse bu çocuklar örfümüzü, âdetimizi ve dinimizi nereden öğrenecekler? Eskiden kış günlerinde köylerde ücreti ile tutulan hocalar cami yanlarında birer göz hoca evleri olurdu kaçak göçek çocukları okuturdu. Eskiler o günlerden kalma bilgileri ile namaz ve dini ibadetlerini az çok yapıyorlar. Şimdikiler dini bilgi ve inançlarını nerden öğrensinler, zaten bilmiyorlar ki. Çocuklarını dindar değil de dinsiz yapmak isteyen yapsın, nasıl onlara karışan yoksa onlarda çocuklarını dindar yetiştirmek isteyenlere karışmasın.

CHP’nin 1950’lerde dini yasaklama ve baskılarının sıkıntısını hala çekiyor. Bundan dolayı da bunu bilen ve dindar kesimden oy alamıyor ve tek başına da iktidar olamamıştır. Dün maneviyat söylemlerini kimseye vermeyen MHP sanki bambaşka bir parti olmuş. Cuma günü akşam çok yakınım ve aşırı derecede MHP’li olan genç, “ bundan sonra MHP’ye oy vermem” dedi. MHP sözcüsünün açıklamaları üzerine bunu söyledi. Yeni kurulan bir Ak Parti üç seçimdir iktidarda ufukta yine iktidar görünüyor. Bunu nereden elde ediyor da bir iktidar partisi yıpranması gerekirken her seçim oyunu yükseltiyor? Seçmenin inanç, duygu ve düşüncelerine sahip çıktığı için bugün burada. MHP belli yaş ve muhafazakâr gurubu da zaten buraya kaymış vaziyettedir.

Bu millet evladını İngiliz, Fransız yapacak hali yok, dindar yapmakla vatanı da satacak değiller. Madem Müslüman bir ülkeyiz, gençlerimizde Müslümanlığı lafla değil bilerek öğrenip yaşasın. Bundan neden gocunuluyorlar anlamış değilim. Milli ve manevi değerlerine birlikte sahip çıksınlar, dinlerini o tarikat bu tarikat da öğreneceğine doğru olarak öğrensinler. Muhalefetin bu çıkış ve tutumları muhafazakâr bölgelerde destek görmediği gibi tepki de aldıklarını bilsinler. Bu söylem ve çıkışlar hanelerine artı değil eksi olarak döneceğini bilmeliler.

Bu yazı toplam 1650 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum