Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Gördüğüm ilk şenlik

Gördüğüm ilk şenlik

         Yazımın başlığını görünce nereden çıktı bu laf demeyin, dün ilçelerimizden Gülağaç ilçesinde yapılan, “ İlim ve Bahar Şenliği” ni izledim. Üç gün devam eden şenlik tamamen çocuklara ve gençlere yönelik yapılmıştı, bende bundan dolayı ilk defa böyle şenlik izlediğimi söyledim. Şenliği Gülağaç kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı birlikte organize etmiş. Bende davetli olmam nedeni ile üç gün süre ile bu şenliği baştan sona kadar takip ettim.

       Festival, eğlence ve şenlikler genel olarak sürekli yapılır. Yapılan şenlik ve festivallerde genel olarak belli yaşın üstündeki insanlara hitap ediliyor. Çocuklar ise genel olarak itile kakıla kenara itildiğini çok gördüm.

      Kaymakam Halim Yücel ve Belediye Başkanı Faruk Teymen birlikte organize ettikleri şenlikte Gülağaç’a bağlı ne kadar okul varsa hepsini dahil ederek programın ağırlığını onlara vermişler. Saat birde başlayan şenlik akşam saat 18.00 kadar devam etti. İki saat aradan sonra Konya semazen gurubu Gülağaçlılara semazen gösterisi yaptılar.

       İlk önce programa Konya Belediyesinin mehter takımı ilçede kortej eşliğinde yürüyüş yapıldı. Ardından mehter hükümet meydanında biriken öğrenci ve halka konser verdi. Konserin ardından ilçe, kasaba ve köylerden gelen okulların hazırladığı çeşitli gösteriler halka izletildi.

       Birbirinden güzel gösteriler izleyenlerin beğenisini kazandı. Bu arada kürsüye konuşmak için gelen Belediye Başkanı Sayın Faruk Teymen,” ikincisini yaptığımız şenliğin gelecek yıllarda çıtasını daha çok yükselteceğiz. Birde programın zamanlamasında ufak bir aksaklık oldu, gelecek yıllarda bunu telafi edeceğiz. Yapılan şenliklerin genel olarak büyüklere yönelik yapıldığını biliyoruz, dolayısı ile bir değişiklik yaparak bizde çocuklarımıza yönelik yaptık. Çocuklarımız ile aileleri birlikte eğlensin istedik” dedi. İşte bende bundan dolayı genelde çocukların eğlendiği bir şenlik olduğu için bu başlığı kullandım.

       Meydana kurulan sarkaç ve şişireme oyun kaykacı çocukların saatlerce oynamasına neden oldu. Belki de bu oyunları oynamak için başka yerlerde para vererek oynayabileceklerdi. Burada şenlik nedeni ile bedava oynamış oldular.

       Hele bir güzellik daha vardı ki, inanın her zaman takdir etmişimdir. Gülağaç ve Güzelyurt ilçe Halk eğitim müdürlerini tebrik ediyorum, el sanatları kurslarına çok önem veriyorlar. El emekleri göz nurlarını buradaki sergi stantlarına sergilemişler, bazı okullar ve resim yapan ressamlarda hünerlerini buraya sergilemişlerdi. Hatta kursiyerlerin el emeklerini başka il ve yurt dışına kaymakamlıkça pazarlanması bir başka güzellikti. Hem sanat öğreniyorlar, hem de para kazanıyorlardı.

       Açılan el sanatlarını gerçekten beğenmedim desem yalan olur. İkindiden sonra Silifke halk dans oyunları oyuncuları sahne aldı, meydana çoğalan kalabalığa güzel oyunlar sergilediler.

      Akşam saat 20.00 Konya dan gelen semazenler meydanı dolduran Gülağaçlılara güzel bir semazen gösterisi sundular.

     Dün gece ise ayna gurubu sahne aldı, çevre kasaba ve köylerden de gelenlerin olduğu konserde izdiham yaşandı. Gülağaç belki de ilk defa böyle bir kalabalık görmüş oldu.

     Şenliğin açılışına Ak Parti İl Başkanı Sayın Fatih Yıldırıcı, İl Genel Meclis Başkanı ve bazı üyeler, kasaba belediye başkanları ve İl yönetim kuruludan yöneticiler katıldı.

      Bir ilçede yapılması gereken şenliklerin en güzeli burada yapılmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum bize güzel dakikalar yaşattılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi