“Hiçbir sorunumuz yok”

      Ardından Harmandalı kasabasındaki 150 dekar meyve bahçesi ziyareti idi. Hemen ertesi günü Koyun Keçi Birliğinin damızlık koç dağıtımı vardı. Bunları takip edip yazamadan gece yola çıkmıştım. Bu iki konuda bana göre önemli ve yararlı bir çalışma idi.

       Ortaköy Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Doğan Çetin’in Ortaköy çıkışındaki Orta Bahçede Muhtarlar ve ilçenin idarecilerinin hazır bulunduğu bir toplantıya İlknur Hanım, merkez ilçe Başkanı Haluk Yazgı, Ortaköy İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Başkanları ve Özel idare genel sekreteri Sayın Ramazan Altındal da bu toplantıya katılarak istekleri dinleyerek not aldı. Bende heyetle beraber bu toplantıda idim.

       Çok samimi ortamda geçen toplantıda yapılan ön konuşmalar ilçenin sorunlarını masaya yatırıldı. Daha sonra muhtarların köyleri ile ilgili problemleri dinlendi. Muhtarların taleplerini bir kenarda dinledim, İlknur hanımın danışmanı Fatma Hanım da bu toplantıya katılarak talepleri not aldı.

      Muhtarların taleplerini dinlerken ciddi manada hiçbir taleplerinin olmadığını gözlemledim. Köyün yolları ve merkezleri ile ilgili ihtiyaçlarının olmadığını, köyün arazi yollarının eksiklikleri olduğunu söylediler. Yolların asfaltı ise zamanında yapılıp bakımdan geçirildiğini söylediler.

      Gökkaya muhtarı Hasan Gökkaya, “ sayın vekilim hiçbir eksiğimiz ve sorunumuz yok. Hangi daireye gidersek işimiz yapılıyor ve problem çıkmıyor, yeterki istemesini bilelim. İlk defa bu sene Genel Sekreterin değişmesi ile talep etmeden işlerimiz ve yollarımız yapıldı. Sizlerden ve hükümetimizden son derece memnunuz, teşekkür ediyoruz” diye noktayı koydu.

      Milli Eğitim Müdürü ve Hastane Baştabibi kendi kurumları ile ilgili sorunlarını dile getirerek eksikliklerinin giderilmesini istediler. Toplantı karşılıklı konuşma ve memnuniyet içerisinde tamamlanarak Vali Beyin de katılacağı Harmandalı ilçesine hareket edildi.

       Harmandalı kasabasında Belediye karşısındaki bahçede beraber olundu. Burada vatandaşlarla yapılan konuşmaların ardından gurbetçi bir vatandaşımızın başarı ile meydana getirdiği 150 dekar meyve bahçesine geçildi. Biz Haluk Başkanın aracında giderken kasabada Kuran Kursu öğretmenliği yapan bayan hoca hanımın kullandığı aracının ara sokaktan hızlı çıkışı ile frene basma yerine gaza basınca küçük bir kaza atlattık. Kendimizde bir şey olmazken araçlarda ciddi manada hasar meydana geldi. Öğrendik ki hoca hanım yeni araba kullanıyormuş, ama can kaybı ve yaralanmadan kazayı atlattık atlattık.

      Bahçeye geçtik gerçekten dikilen elma ve zevciz ağaçları meyve vermiş mükemmel bir bahçe meydana gelmiş. Buna bir 100 dekar daha ilave edilmesi için çalışma yaptıklarını söylediler. Bahçe içine kurulan çadırın altında bacılarımızın yaptığı mayalı ve börekler misafirlere ikram edildi. Tabi hamur tahtasının başına geçen İlknur Hanım burada mayalı yapıp pişirmeyi de ihmal etmedi. Sayın Valimiz Selami Altınok da. “ bu bahçelerin çoğalması ilçeye çok şey kazandırır. Bahçe kuracaklara her zaman destek olmaya hazırız” dedi.

       Dönüşte Ortaköy Hastanesinin yeni yapılan ünitesini gezen İnceöz burada acil poliklinikteki hastalar ile yatan hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastalar ise bu jestten son derece memnun olduklarını söylediler.

       Ertesi günü Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk tarafından organize edilen damızlık koş dağıtımı vardı. Buraya da Milletvekili İnceöz, vali Yardımcısı, Tarım Müdürü Bestami Zabun ve çok sayıda insan katıldılar.

      Kura ile dağıtılan koçlar alan küçükbaş hayvan yetiştiricileri Başkan Aktürk’e övgülerle söz ederken sebep olanlara teşekkür ettiler. Tabi burada İlknur Hanım bu dağıtımın arkasında bizim olduğumuzu unutmamak lazım diye espriyi patlattı.

Bu yazı toplam 1429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.