İnceöz Hastane konusuna son noktayı koydu

 Son günlerde Hastane 400 mü yoksa 600 yataklımı tartışması başlamıştı. Hatta konu Resmi Gazetede bile yok diyenler olduğunu biliyorum. Milletvekillerimizden Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi çok önemli iki konuyu kendi aralarında paylaşarak takip etmeleri konusunda anlaşıyorlar. Aslında konuyu programa aldırmak için birlikte Bakanlıklara gidiyorlar. Ancak bundan sonraki takiplerde işbirliği yapıyorlar. Tren yolu konusunu Ali Rıza Bey Hastane konusunuda İlknur Hanım takip ediyor.

       Her iki konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde iki Milletvekilimiz açıklamalarda bulundular. Her iki hizmetinde sadece temel atılmasına kaldığını biliyoruz. Hastane ise büyük bir ihtimalle bu sene temeli atılması bekleniyor.

      MHP İl Başkanı Sayın Ayhan Erel’in basınla buluşma toplantısında yaptığı eleştirileri geçen Pazar günü Nevşehir’de kadın kolları kongresinden dönerken apar topar Ankara’ya gitmeden kendisini konuk ettiğim Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendiye o günkü iddiaları bir bir sorarak kendisinden bilgi aldım ve bunu kamuoyu ile paylaştım.

      Sayın Erel, “ Hastane 400 Mü yoksa 600 yataklımı Resmi Gazetenin neresinde yayınlandı? Ne dediklerini anlamış değilim bunu açıklasınlar” demişti.

     Eğip bükmeden aynı soruyu Sayın İnceöze sordum, oda polemiğe girmeden Sayın Erel’e cevap niteliğinde olmayan bir şekilde konuyu şu şekilde anlattı:

     “Yeni Hastane ile ilgili olarak çalışmamız uzun zaman almıştır. Burada bizi sevindiren konu ise Hastanenin yapılacağını benimsemek, yapılmayacak demiyorlar yatak sayısına takılmışlar. Geçtiğimiz yıl her şeyi bitmiş ve ihaleye çıkmıştı. Ancak yeterli bir firma işi üstlenmediği için yetkililerin yaptığı araştırmada yeterli firma olmadığı anlaşıldı. Dolayısı ile ihale iptal edilmek durumunda kalmış ve iptal edildi.

     Yeniden ihaleye çıkması ise zaman aldığı için gecikme yaşanmıştır. Tabi biz 400 yataklı olarak yapılacak hastaneye çevre yolu üzerinde olması nedeniyle ileriki yıllarda yetersiz hale geleceğini düşünerek 200 yatak daha ilave edilerek 600 yatağa çıkmasını istedik.

      Bu talebimiz Bakanlıkça olumlu karşılanmıştır ve ilave proje ile eklenmesi gerekiyordu. Ben bu konuda ısrarlı oldum yapılırken 600 yataklı olsun dedim. Ancak Sayın Bakanımız buraya geldiklerinde mevcut Hastanemizi görünce ilave proje zaman alır biz hemen 400 yataklı hastanenin temelini acilen atalım dedi. 200 yatağı ilave olarak yapar bir geçişle mevcut Hastanemize bağlantı yaparız dediler.

       Bizde bunun makul olacağını düşünerek olumlu karşıladık. Hastanemiz bu şekilde temel atılması sağlanacak. Mevcut Hastanemiz zaten 200 yataklı bu yüzde yüz artırılacak. Burada önemli olan hastaneye gelen hastalarımıza vereceğimiz hizmet çok önemli.

      Bir kalp hastasının anjiyo için çevre illere gittiğini biliyoruz, artık anjiyo Aksaray’da yapılmaktadır. Donanım ve hekim atamaları çok önem arz etmektedir. Bütün hastalarımız artık eskisi gibi hemen çevre illere gitmiyor burada tedavi olmaktadır. Bizim için bu çok önemli ve bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi.

      Gerçekten Hastanenin kapasitesinin yeni modern bir hastane ile yüzde yüz artırılması ve sonrada buna 200 yatak ilave edilmesi ile bölgenin en büyük hastanesi olacaktır. Şahsen bende burada hastane yatağından çok hastaların tedavisi ile ilgili alacakları hizmet çok önemli diye düşünüyorum. En ufak bir hastalıkta ve yoğun bakımda başka illere sevk edilen hastalar artık zorunlu olmadıkça sevk edilmemesi sevindiricidir.

    Önemli olan Aksaray’a donanımlı ve modern bir hastanenin yapılması sevindirici. Mevcut Hastanenin o dönem temelinin atılmasında nasıl sevindi isek gelişen ve büyüyen bir şehre bu denli bir Hastanenin yapılması çok önem arz etmektedir.

Burada Hastanenin yapılmasında kimin emeğinin olduğundan çok hizmetin Aksaray’a gelmesi çok önemlidir. İnşallah en kısa zamanda temeli atılarak biran evvel biter ve Aksaraylıların hizmetine girer.

haberfark.net

Bu yazı toplam 1191 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.