İnsanlar yapılan hizmete dokununca mutlu olur

Konuya başlamadan önce malumunuz dünyayı tehdit eden korana virüs ülkemizi de tehdit etmektedir. Sonbahar ile birlikte virüs illeti yeniden artmaya başladı. Dikkat ve korunmama hayatımıza mal olmaktadır. Çok basit gibi görüp dikkat etmediğimiz korunma ve tedbir almamama hepimizi üzebilir. Bu nedenle maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederken, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya gayret edelim.

Konumuza gelince on gün önce Aksaray Belediyesinin Hamidiye Alaca’da temelini attığı “Mahalle Konağı”nın temel atma törenine katılmıştık. Temel atma töreni sonunda ayrılırken Belediye ekiplerinin verdiği Belediye çalışmalarını içeren bir broşürü arkadaşlar elimize tutuşturdu. Broşürü akşam eve gelince uzun uzun inceleme fırsatı buldum.

Broşür güzel ve detaylı şekilde Sayın Başkan Evren Dinçer’in bu güne kadar yaptığı çalışmaları ve projelerini içermektedir. Kısa kısa bilgiler resimlerle birlikte anlatılarak izah edilmiştir. Emeği geçenlere bizleri bilgilendirdikleri için teşekkür ediyorum.

Sayın Dinçer’in şanssız bir pandemi dönemine rağmen bir buçuk yılda güzel hizmetlere imza attığını görmekteyiz. Tabi broşürde yapılan bütün hizmetlere yer verilmiş. Bizim burada bunların tamamına yer vermemiz mümkün değil.

Ancak benim dikkatimi çeken konular ise vatandaşın istifade edip elle dokundukları benim için önemli. Vatandaş elle dokunup istifade edemediği hizmetleri görmezler. Hatta iyi niyetli olmayanlar ise hiç görmezler veya görmemezlikten gelirler.

Yer altına yapılan çalışmalar, aslında çok önemli hayati hizmetlerdir. İçme suyu borularının ne kadar kullanılmaz olduğunu ve hayatımız için çok önem arz ettiğini bilmemize rağmen, işin başına gelindikten bu yapana yapılan değişiklikler üzeri kapanınca unuturuz.

Asfalt, kaldırım, kanalizasyon ve içme suyu gibi çalışmaları yapılırken görür sonra üzeri kapanınca unuturuz. Bu dünde böyleydi bugün de böyledir. Hatta ben bazen söylerim iyi niyetli olmayan insanların ayağının altına altın döşeseniz iyiliğe geçemezsiniz.

Sosyal aktivite alanında yapılan çalışmalar insanların istifade edecekleri bir hizmettir. Kadın aktivite evleri, kitap konakları, mahalle konakları ve külliyeler mahallelerde bulunmaz bir bir hizmettir. Ama önemli olan ise bu güzel hizmetlerden yararlanmaktır.

Benim en çok hoşuma giden hizmetler ise, hastane girişine yapılan çorba evi. Buradan nerede ise her hastaneye gelen insan istifade edebilmektedir. Bu güzel bir hizmettir. Geçtiğimiz günlerde TOKİ bölgesinde idim buraya yapılan kapalı Pazar yeri güzel bir hizmet.

En çok önemsediğim hizmet ise valilik karşısındaki Hamidiye mahallesine kentsel dönüşüm yapılarak temizlenmesidir. Geçtiğimiz günlerde de yazdığım gibi eğer burası hayata geçerse Aksaray için hayati bir hizmet olacaktır, Evren Başkan da ömür boyu yad edilecektir.

Buradaki çalışmalar devam ediyor, umarım seneye yaza burada yıkım başlar. Aksaray da merkezde güzel bir hizmete kavuşmuş olur. Bu çalışma başlangıç olur ve arkası gelir. Yine ilimizde zamanını doldurmuş ve yenisinin çalışması devam eden katı atık tesisleri.

Bu tesis her ne kadar merkezde olmadığı için görünmese de çok büyük bir hizmet olduğunu unutmamak lazım. Yine içme suyu bir muamma olarak devam etse de ha yarın ha öbür gün akacak denen içme suyunun öyle konuşulduğu gibi olmadığını görmüş bulunuyoruz...

Önümüzdeki yaza içme suyunun akıtılması planlandığını duymaktayız. Benim birde en çok önemsediğim, Kalanlar mahallesi sonuna Evren başkanın yapmayı planladığı park alanı. Eğer bu projeyi hayata geçirirse şu yazdığım projeler ile beraber aliyyülala olur. Kendisinin ismini de taçlandırmış olacağını düşünüyorum.

Son olarak bir önerim var, alt geçit üstüne bir tanede olsa yayalar için yürüyen üst geçit yapılması. Şehir her geçen gün büyüyor burada yayalar çok sıkıntı çekiyorlar. Zemin konusunda sıkıntı olduğunu biliyorum ama nasıl bu sıkıntı atlatılır bunun araştırması yapılmalı ve hayata geçirilerek vatandaştan dua alacağını düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1815 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.