Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

“İslam aleminin de bir liderisiniz”

“İslam aleminin de bir liderisiniz”

Bugün kongreye gelen dış ülke temsilcileri ve bazı konuşmaları aktarırken, kongre sonunda yeni dönemin “ yol haritası” olan 63 maddelik reform paketi dağıtıldı. Ben bunların ana başlıklarını da sizlerle paylaşmak istiyorum, çünkü bunlar çok önemli. “Çünkü bu bir veda değil yeni başlangıç” diyen Sayın Başbakan zannedersem 5 yıl aradan sonra tekrar partinin başına geleceğinin sinyalini verdi.

Halit Meşal canlı olarak dinlediğim konuşmasında bakın Sayın Başbakana neler söylüyor; “ Ey kardeşim Erdoğan, Allah’a şükret sana çok şey verdi ve sen buna layıksın. Dua et ki şanını daha da yüceltsin. Sen sadece bir Türk lider değilsin artık İslam aleminde de bir lidersin. AKP bir başarı örneğidir, onunla Türk halkı gurur duyulmalı. Bu başarı inanın Arap dünyasına da sıçramaya başladı, bulaşıcı bir başarı anlaşılan” dedi.

Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev ise; “ Bir şey sormak itiyorum. Geçtiğimiz on yılda Türkiye’ye ne oldu? 100 milyon dolar kredi bulamayan Türkiye nasıl İMF’ ye 5 milyar borç verir hale geldi? Bunu Türkiye’nin lideri Tayyip Erdoğan’ın yaptığını” kaydederek övgüler yağdırdı.

Sudan Devlet Başkan Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha ise; “ Burada net bir vizyon gördüm. Erdoğan 2071’i de hedef gösterdi. Erdoğan’a sahip çıkın o sadece Türkiye’nin lideri değil, tüm Afrika ülkeleri içinde bir sembol haline gelmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

Akşam saat 19.00’lara kadar devam eden misafir devlet adamları Türkiye ile ilgili güzel sözler söylerken, Başbakan içinde övgüler yağdırdılar. Kongre sonunda dağıtılan reform paketin de ise;

YSK’nın yeniden yapılandırılması, Başkanlık yarı başkanlık ve partili Cumhurbaşkanı meselelerinin tartışılması. Şartlar ne olursa olsun yeni bir anayasanın ülkeye kazandırılması. Dokunulmazlık ilkesinin yeniden gözden geçirilmesi. Yargının hızlandırılması, il yargılama ve demokratikleşme bağlamında 4. Yargı paketinin kanunlaştırılması. Nefret suçu ile ilgili düzenleme yapılması. Yurt dışı teşkilatlara adli müşavir atanması. İhtisas mahkemelerinin adedi ve çeşidinin artırılması. Yargılamada sesli ve görüntülü bileşim sisteminin kurulması. Hafif suçlarda mapusluğun kaldırılması. Yargıtay ve Danıştayın yükünün azaltarak, bu kurumların içtihat mahkemelerine dönüştürülmesi. Mahkûm ve tutukluların eşleriyle bir araya gelmesi. Anadilde savunma sorun olmaktan çıkarılmalı.

Anadilde kamu hizmetlerine erişim. Bağımsız kolluk denetim merkezinin kurulması. Kişisel verilerin korunmasına yönelik yasal düzenlemelerin yapılması. Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik komisyonunun kurulması. Darbelerin dayanağı olan mevzuatın ayıklanması. İsmi darbelerle anılan şahısların isimlerinin kamu alanlarından kaldırılması. Yargı birliğinin sağlanması.

Askeri okullardaki müfredatın yenilenmesi, darbecilerin isimlerinin temizlenmesi. Türkçe tercümanlık (kamu hizmetlerinde). Kamu hizmetlerinden yararlanılmasında her türlü dini, etnik ayrımcılığa son verilmesi. Mevzuatta etnik ayrımcılık yapan hükümlerin kaldırılması. Hukuk içinde terörle etkin mücadeleye devam edilmesi. Güvenlik için özgürlükten taviz verilmemesi.

Jandarma kolluk hizmeti sunan sivil bir yapıya dönüştürülmesi. Entegre sınır yönetimi sisteminin hayata geçirilmesi. İşsizliğin %5 indirilmesi, Bölgeler arası gelişmişlik farkının kabul edilebilir düzeylere indirilmesi. Yoksulluğun yok edilerek gelir dağılımdaki dengesizliğin kaldırılması. Kadınların iş gücüne katılımının %38 çıkarılması, kamuya 15 bin engelli alınması. Kayıt dışı istihdamı %15’e düşürülmesi, iş ve meslek danışman sayısının 4 bine çıkarılması. Yeni bir kamu personel sistemi, sosyal güvenlik açığının %1 indirilmesi, koruma ve bakım altındaki çocukların %50’nin özel okullara gönderilmesi. Kamu hastane birliklerinin kurulması, 50 yaşın altındaki nüfusta okuryazarlık aranması. Genç nüfusun tamamının lise mezunu olması, isteyen her lise mezununa üniversite, bilgi ve teknoloji ihraç eden ülke. YÖK’ün koordinasyon kuruluna dönüştürülmesi, yuva yıkan değil yapan bir kentsel dönüşüm, köylere imar. Nüfusun 3’te ikisi büyükşehir Belediyesi sınırlarında yaşayan bir Türkiye. Yeni bir köy kanunu, yurt dışında en fazla temsilciliği bulunan bir ülke, savunmada dışa bağımlılığı asgariye indirmiş bir Türkiye ve etkin ve aktif dış politikaya devam.

Bu eforum programı herkes tarafından bilinmesi gerektiği için sizlerle paylaştım. Çünkü iktidar partisinin hedeflediği devrim gibi bir program, tabi bunlar ana başlıklar içeriklerinde nasıl olması gerektiği de uzun uzun yazılı.

Dünkü yazımdan sonra bazı art niyetli ve tarafgir okurlar Barzani’nin kongreye katılması ile ilgili terör üzerinden Sayın Başbakanı eleştirirken çok ağır ve çirkin yazanlar olmuş. Eleştirmek hakkınız ancak hakaret hakkınız değil. Bunu ancak çaresiz ve aciz insanlar yapar, gücünüz varsa seçimde değiştirin. Yoksa bu milletin verdiği emanete saygılı olun, bunca insan akılsızda siz mi akıllısınız? Bu lafım bana mail yoluyla yazanlara, işte meydan mahalli seçim geliyor gösterin gücünüzü. Söverek hesap sorulmaz, hesap sandıkta sorulur. Biz gazeteciler gördüklerimizi yazmak durumundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi