Karar da yok kontrolde

Benim burada asıl anlatmak istediğim kadın kız kucak kucağa dolduracak kadar yolcu alınması ve yolcuların isyanıydı. Buna kim dur diyecek derken, yolcuların sayısının ayakta 70 kadar artırıldığı şeklindeki duyumlarım idi.

Bunu bazı şoförlerde savunuyorlardı, il trafik komisyonundan çıkan kararı uyguladıklarını söylüyorlardı. Bende böyle bir yanlış kararı kim önerdi, karara kimler imza attı, ya da böyle bir karar var mı yok mu açıklama beklediğimi yazdım. Dolayısı ile iki koldan da açıklama aldım. Trafik tescil şube Müdürümüzden ve Belediye Başkan yardımcısından konu ile alakalı açıklama geldi.

Efendim Aksaray ilinde taşımacılık yapan toplu taşıma araçlarının hiçbirisi 70 kişi taşıyacak kapasitede değiller. Belki büyük şehirlerde özel üretilen araçlarda böyle bir kapasite olabilir. Bizim araçlarımıza 40 kişi bile fazla diye düşünüyorum, oturakları zaten 17 kişilik. Yüzde yüz fazla yolcu almak yolculara eziyettir.

Trafik tescil şube müdürümüz dün sabah beni aradı kendisi konu hakkında bilgi verdi ve ben daha sonra nezaketen makamında kendisini ziyaret ettim. Burada müdür beyin anlattıklarından anladıklarımı sizlerle de paylaşayım:

“ 13.12.2011 tarihli il trafik komisyonuna minibüslerde yolcuların artırılması ile ilgili bir teklif geldi. Bu teklif Minibüsçüler odası tarafından Belediye Başkanlığına müracaat edilmiş. Belediyemizde bu teklifi İl Trafik komisyonuna göndermişler. Bu teklifin içinde bazı araçlarda yolcu sayısının 70 kişi olması da varmış. Teklif kabul edilmemiş ve Belediye bu işi profesyonelce inceletiyor diye Belediye tarafından incelenmek üzere iade edilmiş. Yani Ulaşım Mastır Programı içinde değerlendirilmesi istenmiş. Yolcunun 70 kişi olup olmama konusu Belediyenin inisiyatifinde.

Belediye Bakanı Sayın Hüseyin Altınsoy benim bu konu ile ilgili yazımın altına açıklama yapmış; “ Erdoğan Bey İl Trafik komisyon üyesi olarak 2000 yılında alınmış olan karar 23-17 olmak üzere toplam 40 kişi taşınabilmektedir. 70 kişi konusunda bir yanlışlık var diye düşünüyorum.

Ayrıca Ulaşım Mastır planı çerçevesinde en kısa zamanda ulaşım problemini çözmeyi düşünüyoruz. Bu karara desteklerinizi bekliyoruz” diyor.

Ben şahsen bağcı falan dövmek istemiyorum üzüm yemek istiyorum. Aksaray’la ilgili nasıl bir güzel çalışma ve gelişme olursa olsun her zaman destek olmaya hazırım, hatta verilecek görevlere de katılıp elimi taşın altına koyarım. Maksadım bir olumsuzluk ve yanlış üzerinden kimseye vurmak ve eleştirmek değildir. Göremediğiniz veya haberinizin olmadığı eksiklikleri olsun sizlere hatırlatalım.

Burada benim anladığım kadarı ile 70 kişi yolcu artırılması için bir karar teklifi var. Yazdıklarım yanlış değil, ama bu karar trafik Komisyonunda kabul edilmemiş ve Belediyeye iade edilmiştir. 13.12.2011 tarihli karar elimde mevcuttur. Ulaşım Mastır programı da artık çıksın da rahatlayalım.

Takıntım Aksaray da bu kadar yolcuyu taşıyacak toplu taşıma araçları yokken neden bu teklif komisyona götürüldü? Konu incelenmek üzere Belediyeye gönderildiğini şoförler bildiği için insanları otobüslere dolduruyorlar. Tebdili kıyafetle bu işi kim kontrol ediyorsa binsin bu kadar insanın sızlanmasını görsünler. Oda Başkanı Veyis Ali kardeşim benim yıllardır tanıdığım ve iyi niyetli bir başkan, bu konuya onunda el atarak yolcuların rahatlamasını sağlayacakları kanaatindeyim.

Burada yolcu 30 olmuş 70 olmuş buda beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren tarafı yolcuların rahat bir şekilde taşınması, üst üste insan doyurulmaması. Bütün şoförlerin aynı kanaatte olmadığını biliyorum, kanaatkâr insanların sayısı da az değil. Ama ne olursa olsun mutlaka kontrol edilmeli, tekliften ibaret kapasitenin de istismarına izin verilmemeli.

Yazımın yayınından sonra inanın o kadar olumlu tepkiler aldım ki, çok insan bu konuyu gündeme getirmem nedeni ile bana dua ediyorlar. Bu duaya gelin bütün sorumlular ortak olsunlar. 70 kişilik yolcu kararı yok, ama minibüsleri kontrol edende yok. Otobüslerde taşınan insanlar kucak kucağa oturmadan rahat bir şekilde taşınsın da kaç kişi alıyorsanız alın beni ilgilendirmiyor.

Bu yazı toplam 1637 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.