Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Kur’an Ayında Evlatlarımızı Kur’anla Buluşturalım

     Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerîm’in ifadesiyle, evlâtlarımız, gözlerimizin nuru, kalplerimizin sürurudur. Onlar dünya hayatının süsü, imtihan edilme vesilemizdirler. Çocuklarımız, bizlere Allah (c.c.)’ın en önemli emanetlerinden biridir.Yavrularımıza Allah (c.c.)’ı, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’i tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırıp, güzel ahlâk sahibi olmaları için çalışmak ebeveynlerin asli görevleridir.Kur’an-ı Kerîm’i, okumak, doğru anlamak ve en güzel bir şekilde emirlerini yerine getirip, yasakladıklarından uzak durmak biz Mü’minlerin ana gayesi olmalıdır.Bizim kurtuluş reçetemiz Kur’an’dır.Kur’an ayında evlâtlarımızı, Kur’an ile buluşturalım.

     Malumunuz 10 Haziran 2017 Cuma günü ilköğretim ve Ortaöğretim de eğitim-öğretimin yılı sona ermiş olup, öğrencilerimiz, yaz tatiline girmişlerdir. Öğrencilerimiz eğitim-öğretim yılı boyunca çok güzel bilgiler öğrenmişlerdir. Evlâtlarımızı yaz tatilin de, Yaz Kur’an Kurslarına göndererek dini bilgilerinin en güzel şekilde öğrenmelerini sağlayalım.Bu açıdan yaz Kur’an Kurslarının önemi çok büyüktür. Bu yaşlarda dini bilgilerini öğrenemeyenler daha sonraki yaşlarda zorlanmaktadırlar. Yavrularımızın en verimli bu zaman dilimlerini, en güzel bir şekilde dini bilgilerini öğreterek değerlendirelim. Ayrıca büyüklerimizden dini bilgilerini ve Kur’an-ı Kerimi bugüne kadar öğrenmemiş olanlar için de, Kuran Kurslarımızın, Camilerimizin varlığı büyük bir nimettir. Gereği gibi hem kış, hem de yaz döneminden gereği gibi faydalanalım. Bir zamanlar Kur’an-ı öğretmek en büyük suçtu. Kur’an-ı öğretmek isteyenlere büyük baskılar ve zulümlerin yapıldığı dönemleri biliyoruz. Hangi yaşta olurlarsa olsunlar çocuklarımıza Kur’an-ı Kerimi öğretme imkânlarına sahibiz. Bu günlerimize ne kadar hamdetsek azdır diye düşünüyorum.

Yaz Kur’an Kursları 12 Haziran Pazartesi günü başlamıştır. Hem Kuran-ı Kerim’in okunması öğretilecek, hem de dini bilgiler, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in hayatı hakkında birbirinden önemli bilgiler verilecektir. Hala yazılmayan kardeşlerimiz varsa, bu imkânı güzel bir fırsat bilerek, en yakın Kuran Kurslarına, Camilere kayıtlarını yaptırsınlar. Allah (c.c.) Kurslara katılan, görev yapan herkesten Razı olsun.Kur’an-ı Kerîm,  bizim gerçek mirasımızın en önemli kaynağıdır.Âyet-i Kerîmede: “Şüphesiz ki bu Kur'an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan Mü’minlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.” ( İsraSûresi âyet:9)  Hadis-i Şerifte:“Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğretenleriniz ve öğrenenlerinizdir.” buyrulmuştur. O’nu öncelikle okumak, anlamak ve yaşamak başta kendimiz olmak üzere aile fertlerimize eş ve çocuklarımıza, öğrenmek isteyenlere öğretmek, bizlerin en önemli vazifelerindendir. Yavrularımıza dini bilgilerini mutlaka öğretelim. Sorumluluğumuzun gereğini yapalım.

     Çocuklarımız bizlere Yüce Allah (c.c.)’ın emanetidir. Dünya hayatında en iyi yerlere gelip, rahat yaşamalarını düşündüğümüz gibi, ölümden sonraki gerçek ahiret hayatını da düşünüp, evlatlarımıza lazım olan dini bilgilerini de öğretmek en önemli görevlerimizdendir. Anne ve babalar; evlatlarına güzel isim vermek, haramlardan uzak tutup, helâl kazançla beslenmek, okutmak, terbiyeli ve ahlâklı yetiştirmek, zamanı gelince uygun bir eş ile evlendirmek, sevgilerini sürekli gösterip, dua etmek, koruyup kollamak, vatana millete faydalı birer insan olmalarını sağlamakla yükümlüdürler. Bu güzellikleri gerçekleştiren ebeveynler büyük bir sevaba nail olmaktadırlar. Evlâtlarımız ve mallarımız bizler için birer imtihan vesilesidir. Rabbimiz, İmtihanı kazananlardan olmayı nasip eylesin.

     Kuran-ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerde, çocuklarımız konusunda uyarılmakla birlikte, onlara karşı vazifelerimiz ana hatları ile belirtilmektedir. Hadis-i Şerifte: “Hiçbir anne baba, çocuğuna, güzel terbiyeden daha kıymetli bir bağışta bulunmamıştır.” (Tirmîzi,Birr,33)buyrulmuştur.Dinimiz İslam’a göre, insanoğlunun sorumluluğu çok büyüktür. Allah (c.c.) kâinatta her şeyi insanoğlu için yaratmış, tüm nimetleri bizlere lütfetmektedir. İnsanların dürüst yaşamaları için ilahi kitaplar göndermiş, Peygamberleri de bu ilahi mesajları en güzel anlayan, anlatan ve yaşayan güzel ahlak sahibi olarak bizlere en güzel örnek olarak sunmuştur.Yavrularımızı İlim, İrfan ve edeple donatalım.

     Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) döneminde başlayan Kuran-ı Kerim eğitimi, çağlar boyunca devam etmiştir. Kıyamete kadar da devam edecektir. Öncelikle öğrenmek, sonrasında öğrendiğimiz Kuran-ı Kerimi öğretmek, hayırlı olmamız için en önemli özelliktir. Bu yaz tatilinde evlatlarımıza hem dini bilgilerini vererek ruhlarını, hem de kendilerinin arzu edip istediği spor dallarında da bedenlerini eğitereken güzel bir şekilde değerlendirelim. Kısacası hem bedenlerini spor ile eğitelim, hem de güzel ahlâk sahibi kişiler olarak yetiştirip, ruhlarını manevi gıdalar ile doyuralım.

Cenab-ı Allah (c.c.), aile efradımıza karşı görevlerimizi en iyi şekilde yerine getirmeyi, kendimizle birlikte nesillerimize Kur’an-ı Kerimi okuyup anlayıp, yaşamayı ve namazı dos doğru kılmayı, rızasına uygun işler yapmayı nasip eylesin. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Bu yazı toplam 2230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.