Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Liyakat neden çok önemli?

Liyakat neden çok önemli?

 

       Bu sözümü genelde idarecilik konusunda söylüyorum. Evet,tekrar ediyorum bir kuruluşun ve kurumun başına gelen kimsede ben önce liyakatararım. O kurumu temsil ediyor mu etmiyor mu diye bakarım. Bir insan çok temizve dürüst olabilir ama temsil kabiliyeti yoksa o kuruma hiçbir faydası olmaz.Sadece bulunduğu koltuğu işgal eder, bulunduğu sürede o kuruma yazık eder.

        Evet,dürüstlük herkes de olması gereken bir vasıf. Dürüstlük yaratılan her insanıntaşıması gereken bir esas olmalı. Ben dürüstüm diye sürekli konuşan insandan daşüphe ederim. Ya hırsızlık yapıyor, yâda hırsızlığa zemin hazırlıyordur. Dürüstinsanı halk çalışma ve icraatlarından zaten bilir ve size bu konu düşmedenvatandaş söyler. Dürüstlük konusunun takdirini vatandaşa bırakmak lazım.

       Siviltoplum kuruluşları ile ilgili yazılarımda hep liyakatten bahsettim. Hatta birönceki yazımda ATSO seçimleri ile ilgili pek fikir beyan etmemeye çalıştım.Hatta beni ilgilendirmiyor bile dedim ve bunu derken aslında üzüntümdensöyledim.

       Burada bizim sivil toplum kuruluşlarını yeterlice temsil edenarkadaşlarımız var edemeyenler var. Bana göre kulakları çınlayısıca ATSO eskiBaşkanı Ali Bey duruşu ile sakinliği ile bu kurumu gürültüsüz patırtısız idareeden bir arkadaş görünümünde idi.

       Bunlarbeni kesmiyor, bir sivil toplum kuruluşunun temsil eden Başkan odasına üyekurum üyeleri için ne proje üretiyor ben ona bakarım. Ara sıra çıkıp bir konudabasın açıklaması yapılması beni kesmez. O koltuklar yan gelip yatma yeri değil,üyelerin tamamının hakkının olduğu bir kurumdur.

       Odalarüyelerine yönelik çalışmalar yapmalı. Yapmalı ki sesleri semadan gelsin, onlarıferahlatacak ve destek olacak proje ve çalışmalar üretsin. Bir kurumbaşkanından ben bunu beklerim. Oda başkanı üyeleri için vardır, odalarüyelerinden sadece aidat alma yeri değildir.

        Çevreillerin sivil toplum kuruluş temsilcilerine bakıyorum, adamlar televizyonlaraçıkıp nerede ise üç saat beş saat bulunduğu konum ile ilgili bir şeyler üretipüyelerine yönelik çalışmalar yapıyorlar. Konya Ticaret ve Sanayi odasının KonyaBaşkanı vardı Hüseyin Üzülmez Türkiye’de tanımayan var mı?

       Niğdeesnaf ve sanatkârlar Başkanı yaptığı çalışma ile hemşerimiz Ahiler Kalkınma AjansıGenel Sekreteri hemşerimiz Selim Biçeni yaptığı lobi çalışması ile yerindenetmedi mi? Ben böyle güçlü ve proje üreten temsilciler görmek istiyorum. MeseleBaşkanlık kazanmak değil, mesele oturduğun koltuğun hakkını vermektir.Yıllardır hatta geçmişte 20 sene aynı koltuk da oturup varlığını bilebilmediğimiz oda Başkanlığı yapanları biliyoruz. Hem de binlerce üyesi olanodalara sadece üyeler aidat yatırmaktan başka bir şey bilmediklerini bilmeyenvar mı?

       Bunuen güzel örneğini Ziraat Odasında yaşamadık mı? Dünkü oda ile bugünkü odaarsındaki farkı kıyaslayın bakalım. Onun için temsil kabiliyeti olan ve vizyonsahibi olan insanlar olmasını istemek bu şehrin insanı olarak hakkımız değimli?Borsa Başkanlık seçiminde bunun için taraf oldum.

       Benimadamım olsun kim olursa olsun düşüncesinden kurtulmamız lazım. Onun içindeğişen bir şey olmayacak diye ben sivil toplum kuruluşları ile ilgili yazıyazmak istemeyişimin sebebi bundandır. Yoksa vizyon sahibi konusunda uzman vetemsil kabiliyeti olan insan yerine şu senin adamın bu benim adamım yada benimpartilim dar görüşlülüğünden ne zaman kurtulacağız?

       Belkibu yazımdan dolayı bana kızan yâda sallayan olacak. Ama herkes bana değmeyenyılan hesabı düşünürse bu şehrin önünü açamayız. Benim gibi bir deli çıkıpyazarsa herkes ona düşman olma yerine doğrumu eğrimi söylüyor diye önümüzeşapkamızı koyup düşünmemiz gerekmez mi?

       Samimisöylüyorum burada kimseyi hedef almak için bu yazıyı yazmadım. Derdim Aksarayolduğu için bunu yazıyorum. Yoksa bana ne der geçerim, üyeler artık bu konudabiraz daha akıllı hareket etmeli. Bütün sivil toplum kuruluşu Başkanları benindostum. Ama koltuğunun hakkını verende var vermeyende var. Bu yazım genel olarakbir eksikliği dile getirmek için yazılmıştır.

       KonuATSO seçimleri sonuna denk geldiği için yazdım. Umarım bu yazdıklarımı çiçeğiburnundaki Ahmet Koçaş kardeşim yaparda yüreğimize su serper. Şehrin ticaretineyön verecek projeler ve çalışmalar yaparak katkıda bulunur bizde onlarıpaylaşırız. Şehrin idarecileri ile mensuplarına destek olarak çalışmalarınıbekliyoruz. Evet, odada yaşananlar Aksaray’a gelecek yatırımcıları bileetkilemiştir. Kısa zamanda tekrar güzel çalışmalar ile yatırımcıların önüaçılmış olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi