Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Lojman meselesi ve KOP toplantısı

Lojman meselesi ve KOP toplantısı

          

         Bu gün bu konulara değinmek istiyorum, ama önce şu lojman konusuna bir açıklık getirmek istiyorum.

     Aslında ben kim nerede nasıl oturuyor ile ilgili eleştiri mahiyetinde yazı yazmak istemezdim. Yağmur yağdığında su göletlerinin oluşması ile yaptığım bir eleştiri vardı. Bu eleştiriye Nevzat Beyin yakınında olduğunu tahmin ettiğim bir kişi bana farklı bir isimle hakaret ve küfürler etmişti.

     Edilen bu küfürleri hazmetmek mümkün değildi, hatta dava konusu bile etmeyi düşünüyorum. Bana Nevzat Beyin dürüstlüğü de mi yetmiyor bunu da mı görmüyorsun gibi hakaret ve küfürler etmişti.

      Bende bunun üzerine dürüstlüğün okkası kulacı ne diyerek Nevzat Beyin lojmanda oturup halen boşaltmamasını ve 6 kişinin lojmanda kendisine hizmet vermesi dürüstlük mü demiştim. Bunun üzerine gazetemizi ziyaret eden Palta sitem ederek açıklamalarda bulunmuş. Etik olarak gazetemiz tarafsızlık adına bu açıklamaya yer vermiştir.

      Aslında bu açıklama benim yazıma bir cevap ve sitemdi. Efendim yasal olarak burada 6 ay oturma hakkı varmış, burada 6 değil 2 kişi çalışıyormuş birisi Belediye tarafından geri alınmış bir kişi varmış. Bu açıklamaya karşı belgesiz bilgisiz cevap yazmak istemedim.

      Ben bu haberi okuyunca bir araştırma yaptım, lojman diye kullanılan yer lojman değil imar planında ve projesinde sosyal tesis olarak geçmektedir. Sosyal tesiste misafir kalınırsa yasal olarak burada bir misafirin 2 ay kalma süresi bulunmaktadır.

      Yani Belediyenin Hastane karşısındaki yeri lojman değil sosyal tesis olarak yapılmıştır. Burada aksine çalışanların isimleri bende mevcut 6 değil 7 kişi çalışmaktadır, bir kişide değil. Bunların ücreti Belediye tarafından ödenmektedir.

     Yaptığım araştırma sonunda Sayın Paltayı telefonla aradım ama bendeki telefonda kendisine ulaşılamıyor. Ulaşsa idim konuyu kendine aktaracaktım, ne diyeceğini öğrenecektim. Üstelik bildiğim kadarı ile mevcut Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı bu sosyal tesiste oturmayıp burasını sosyal tesis olarak kullanacağını söylemektedir.

      Eğer aksi söylenirse bunları belgeli olarak buradan yazarım ve okurlar ile paylaşırım. Keşke bana hakaret edip küfür etmeselerdi de bende bunları yazmamış olsa idim. Ben yazmasam da bunu zaten kamuoyu her yerde konuşuyor. Bunları paylaştığım için ben şahsen üzüldüm, üzülmeyip konu hakkında açıklama yapanlar düşünsün.

      Gelelim KOP Konya Ovası Projesine, geçtiğimiz hafta için ilimizde önemli bir toplantı yapıldı. Sulama ile ilgili bir çalışma bir gün önceden Ticaret Borsasında Borsa Başkanı Hamit Özkök’ün organizesi ile oda salonunda yapıldı. Salondaki toplantıya birçok sivil toplum kuruluşları katıldı. Uzmanlar toplantı öncesi katılımcıları slayt gösterisi ile bilgilendirdi.

      Bende bu toplantıyı bir süre izleyip kayıt altına aldım. Üniversitemizden de yetkili ve uzman hocalarımız bu toplantıya katıldılar. Burada Aksaray’ın durumu ve buraya suyun nasıl getirileceği tartışmaya açılarak uzun uzun tartışıldı.

      Ertesi günü KOP Başkanı 20 kişilik uzman ekiple Ağaçlıda bir toplantı yaparak ilimiz yetkililerini bilgilendirdiler. Bu toplantıyı da bir süre izleyerek dinleme fırsatı buldum. İlimizin idarecilerinin tamamı bu toplantıda idi. Toplantıdan edindiğim KOP yetkilileri su konusunda sanki ipe un serdiler. Ama ilimiz yetkililer buna itiraz ederek bu meselenin hallini istediler.

    KOP idaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu bu toplantıda suyla ilgili daire amirleri ve yetkililer bana proje hazırlayıp getirsinler hepsine yardımcı olalım dedi. Yani Kop’ta para çok yeter ki, Aksaray bürokrasisi projelerle gelsin gerekli paralar verilecek dedi. Şimdi iş Aksaray bürokrasisine düşmektedir, hemen projeye başlamalılar.

     Ümit ediyorum ki, bu toplantı yararlı olmuştur, devamının getirilmesi lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi