Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Maksadımız ara bozmak değil

Maksadımız ara bozmak değil

         Efendim Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun ile Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta ile yaptığım söyleşilerden ince hesaplar yapanlar, kılıçlar çekilmiş her halde diyenler oldu. Bu söyleşilerden böyle bir sonuç çıkarmak son derece yanlış, çünkü bu iki röportajı da yapan benim. Her iki siyasetçi ile söyleşi dışında mahrem olan konuşmalarımızda oluyor, bunlar iki kişi arasında olan konuşmalar.

       Samimi olarak söylüyorum bu konuşmalar esnasında Milletvekilimiz ile Belediye Başkanımız arasında en ufak bir çekişme ve dedikodu duymadım. Bunun böyle olmasını ve kavga isteyenlerin beklentisi olarak görüyorum.

       Milletvekili Alaboyun’a sorduğum Belediye Başkanlığına adaymısın sorusuna verdiği cevaptan yorum çıkaranlar şu cümlelere takılmışlardır. “ Ben adayım diye bir açıklamam olmadı, partimizin bir Belediye Başkanı var Belediye Başkanı başka bir partiden olur bunu düşünebilirsiniz. Mahalli seçimlerden sonra bizim günümüzün dolmasın 16 ay varken böyle düşünce ile çıkmamız mümkün değil. Buna Sayın Başbakanımızda izin vermez.

       Ancak Sayın Başbakanımız derse ki Aksaray’dan aday ol, buna itirazımız olmaz. Zaten adaylığa da karar verecek olan Sayın Başbakanımızdır. Kamuoyu yoklamaları yapılıyor bunlara göre değerlendirme yapılacaktır ve adaylarda buna göre belirlenerek açıklanacaktır. Nevzat bey burada kamuoyu tarafından takdir görürse ona kim engel olabilir. Ama kendisinin 2,5 yıl varken adayım diye açıklama yapmasını da etik olarak doğru bulmuyorum” dedi.

      Burada Nevzat Bey zaten potansiyel aday, adayım dese de demese de. Daha önünde uzun zaman varken bu açıklamaya ne gerek var anlamında söylenen bir söz. Sorulan soruya şunu diyebilirdi, daha önümüzde uzun zaman var zamanı gelince açıklama yaparız dese buna gerek kalmazdı.

       Ali Rıza Beyinde aday ol derlerse olmama demem, demesi de bir siyasi konuşmadır. Siyaset yapanlar her zaman siyasetin içinde olmaları nedeni ile her yerin potansiyel adaylarıdır. Sayın Başbakan sen git Aksaray’dan aday ol derse hangi siyasetçi buna hayır der? Alaboyun da Sayın Başbakan yeşil ışık yakarsa Belediye Başkanlığına bal gibi aday.

      Milletvekili ile yaptığım söyleşide kamuoyunun tartıştığı konuları ve Ortaköy ilçesinde sıkıntı konusunu sordum oda bunlara cevap verdi. Aynı şekilde Belediye Başkanımıza da kamuoyundan edindiğim sorunları inanın ben hazırlayarak sordum. Başkana soru sorarken Milletvekilimiz hakkında soru sormadım, buna gerekte yoktu Sayın Başkanda hatta söyleşimi izlemiş nerede çektiğimizi sordu bende Ağaçlı havuz başında bir değişiklik olsun istedim dedim.

       Gördüğüm izlenim ise her iki tarafta da bir sıkıntı olmadığı birbirlerinden bahsederken cümlelerine dikkat ettiklerini kamuoyuna malzeme vermemeye çalıştıklarını gördüm. Aralarında kavga falanda görmedim, hatta zaman zaman Başkanın yaptığı çalışmaları Milletvekillerimiz il birlikte gezdikleri gibi çoğu ziyaretlere de birlikte gitmektedirler. Ben buna öküzün altında buzağı aramaya benzer diyorum. Kavga ettirmemizi bekleyenler daha çok bekler, böyle bir nifakın içinde olmam.

       Başkana şehrin önemli konularını sordum oda dobra dobra cevap verdi. Milletvekili Ali Rıza Beye de gündemdeki siyasi konuları sordum açık ve net bir şekilde cevaplar verdi. Burada en çarpıcı açıklama ise Ortaköy Belediye Başkanı Sayın Mahmut Ütük ile ilgili olanı idi.

       Ütüğün radyo konuşması Milletvekillerimiz ile teşkilatın elinde, öyle konuşmalar yapıyor ki Ortaköy’e yaptıklarını kendisinin yaptığını, Milletvekillerinin ilçeye gelmediğini ve yardımcı olmadığını söylerken Enerji Bakanına da, “ Sakallı amca sözlerini tutar” gibi alaylı cümleler kullanıyor, “ben eskiden MHP’liydim oradan Başkanlık nasip olmadı buradan oldu” diyerek MHP’ye yeşil ışık yakıyor.

      Burada anladığım kadarı ile Ütük Ak Parti ile gemileri yakmış ve aday gösterilmeyeceğini anladığı için Milletvekilleri Ortaköy’e sahip çıkmadılar diye kendisine gerekçe arıyor. Alaboyun da Ortaköy’e neler yaptığını anlatırken Başkanın 8 yılda kendisini 5 defa aradığını ama üçünün oğlunun tayini için aradığını söyledi. Bunun dışında Ortaköy’le ilgili hiçbir hizmet için aramadığı halde birçok hizmetleri oraya getirdiklerini anlattı. MHP’ye göz kırpıyor gitsin orada siyaset yapsın derken iplerin koptuğunu gördük. Uzun lafın kısası kimse öküzün altında buzağı aramasın biz kimsenin arasını açmayız açacak da hiçbir konu olmadı, her şey gayet yolunda. Kavga bekleyenler avuçlarını yalasınlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi