MHP Karabatakla Devam Dedi

 
Yapılan kongrede Başkanlığa yeniden Op. Dr Rıfkı Karabatak seçildi. Seçime iki liste ile gidildi, Karabatak’ın karşısına MHP’nin sevilen isimlerinden AV. Ayhan Erel’le birlikte yarıştılar. Bu iki kişi ile beraber Enver Özkök’de seçim öncesi aday olduğunu açıklayarak çalışmaya başlamıştı. Ama seçim öncesi adaylıktan çekildiğini açıkladı, çoğu delege Özkökün kimin lehine çekildiğini merak ettiler. Seçimde 551 oy kullanıldı, 546 oy geçerli, 5 oy geçersiz Karabatak 348 oy, Erel 198 aradaki fark 150 oyla seçim noktalandı.

MHP il Başkanlığı seçimi için yapılan yarıştan önce her iki aday da basın açıklamaları yaptılar. İlk adaylığını AV. Erel açıkladı, adaylık açıklamasında güzel bir tablo oluşmasına neden oldu. Kamuoyunda da bir ilk olması nedeni ile çok beğenildi. Erel’in adaylık açıklamasın da il ve ilçe başkanları sağ ve soluna oturarak güzel bir birliktelik oluşturdular.

Hatta bazı partililer ve kamuoyu bunun bir danışıklı dövüş olduğunu günlerce konuştu. Erel’in kimin adayı olduğu konusunda konuşmalar oldu, Erel de, “ben kimsenin adayı değilim” diyerek bir açıklama yaparak basına dağıttı. Başkanlık yarışı da güzel bir çalışma içinde yürüyüp gitti.

Sayın Erel’in aday açıklamasında bir yazı yazmıştım, bu yazıma Erel alınmış olacak ki, bana E-Mail den yorum yaparak şunları söylemişti; “ Erdoğan ağabey yazıyın tamamı güzel ve tamamına katılmakla beraber bir konuda yanılıyorsun. “Rıfkı Bey bir sıfır önde başladı demişin, Rıfkı Beyin İl Başkanlığı adaylığında da delegeyi o günün teşkilatı yazmıştı ama seçimi Rıfkı Bey kazandı. Bu seçiminde galibi şimdiden belli olmaz orada yanılmışın” demişti.

Bende kendinse sadece MHP değil her partide delege yazımında mevcut teşkilat yönetimi yazdığı için seçimi de kimseye vermiyorlar. Onun için genel merkezlerde delege tarafından belirlenen Milletvekili adaylarına itibar etmiyorlar, kendileri belirliyorlar demiştim. MHP’de bunun böyle olmadığını söylemişti ama maalesef seçimin galibi mevcut yönetim oluştu.

Aslında ben Ayhan beyi sevmediğim veya taraf olduğum için o yazıyı yazmamıştım. Partilerdeki çark öyle işlediği için bunu hatırlatmıştım. Yoksa Ayhan beyde Rıfkı Bey de sevdiğim yakın arkadaşlar. Zaten bu siteminden sonrada MHP İl kongresine kadar kongre ile ilgili bir yazı yazmadım.

O yazımda mevcut yönetim her şeyi kendisi hazırlayıp, tek liste ile ilçe kongresine gidip il delegesinde kendisi yazıyor sonrada seçimi kaybediyorsa ben ona enayi derim demiştim. Bu sözüm yalan mı, bakın diğer küçük partilerde bile bunlar yapılırken, kaldı ki iktidar ve ana muhalefet partilerinde yapılmasın. Bal gibi yapılıyor, adam partilerinden Milletvekili aday adayı hatta aday olmuşları bile delege yazıyorlar mı?

Ben aslında Karabatak’ın daha çok fark atacağını tahmin ediyordum, tahmin ettiğim fark olmadı. Burada seçimin mağlubu olmadı, Sayın Erel’e de başarısız diyemeyiz, bana göre başarılı olmuştur. İlçelerde Erel’e oy gelmiştir, zannedersem Karabatak ilçeleri ihmal etmiş.

Belki de Sayın Karabatak bundan sonra nerede yanlışımız var diye oturup düşünecektir. Küskün veya kırgın olan hala partililer var olduğunu biliyorum. Ayrıca MHP’nin birkaç medya kuruluşunun dışında ciddi manada önde olan medya kuruluşları ile sıkıntısını gözlemlemekteyim. Tabi bunlar ilerleyen zamanlarda giderileceği kanaatindeyim.

Her iki listeye baktığımızda çoğunluğu genç ve isim yapmamış heyecanlı ve temiz üyelerden oluştuğunu görüyoruz. Biraz daha kamuoyuna mesaj verecek ya da göze hitap edecek isimler listelere alınabilirdi. Tabi her babayiğidin bir yoğurt yiyişi olduğunu da unutmamak gerekir. Erel’in çalışmalarında Sayın Kaşlının ağılığını da görmemezlikten gelemeyiz. Rıfkı beyin bir sıcak el ensesinde olacağını da unutmaması gerekir, bizden hatırlatması.

Her şeye rağmen kavgasız gürültüsüz bir kongre olmuştur. Sayım esnasında da iki adayın karşılıklı oturarak örnek bir takipte bulunmaları da güzeldi. Salon heyecanı iyi, konuşmalar nazik ve kırıp dökmemeye dikkat edildi. Seçim sonrası el ele salondaki delegeler selamlandı, MHP delegesi Rıfkı Beyle devam dedi. Bende kendisine bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 1685 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum