Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

On gün sonra buluşmak dileği ile

On gün sonra buluşmak dileği ile

         

       Bu sene zorunlu olarak Ege’de bulunan torunum AliDoğan’ın sünneti nedeni ile Eğe bölgesine gideceğim. Beni her gün arayıp gelipgelmeyeceğimi soruyor. Zorunlu olarak gitmek durumundayım. Hem de iki yılınyorgunluğunu üzerimden atmak istiyorum. Dolayısı ile sizlerden bir on gün ayrıkalmak durumundayım, ama tatilde de boş duracağımı zannetmiyorum.

      Malumunuz zamanzaman yazıyorum, bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığım “Tarihten Bugüne Aksaray”isimli çok detaylı bir çalışmam vardı. Bu çalışmam için gece gündüz durmadançalıştım. Bir ay içinde 10 km. yol yaptığımı biliyorum. Bir ayda bu kadar yolyaptı isem gerisini artık siz hesap edin.

        Bir ayağımAksaray yöresinde olurken, bir ayağım İstanbul ve diğer şehirlerde bilimadamlarımız ile görüşmeler ve bilgi toplamakla geçti. Ama hiçbir şekildesizlerden ayrı kalmadan günlük yazılarımı yazdım. Hem de her gün ayrı konularıkaleme alarak.

      Geçtiğimiz haftayengemin vefatı nedeni ile köye gidip gelmeme rağmen yazılarımı aksatmadım vekimseyle de paylaşmadım. Bizim meslek böyle bir meslek, acınızda da mutlugününüzde de yazılarınızı yazarak okuyucuyla her gün beraber olmak durumundasınız.Nasıl ki, gazetelerimiz acı günlerinde de olsa yayın hayatına devam etmekdurumunda ise bizlerde aynı şekilde yazımızı okuyucu ile buluşturmakdurumunuzdayız.

       Yazılarımızıngünlük tiryakilerine günlük ulaşmak mecburiyetindeyiz. Bir gün yazımızyayınlanmasa okuyucu hemen bizi arıyor ve bir durum mu var diye soruyor. Cenazenedeni ile gittiğim köyde olmam nedeni ile gurup arkadaşlarımızla beraberolmadığımız bir günde bile bizi göremeyenler hemen neden yoktun diyebiliyorsa,yazımızı da günlük görmek istiyor.

       Perşembe günüşehir dışına ayrılacağım, böyle bir yazı yazmadan ayrılsam. Gazetedenayrıldığımın dedikodusunu yapanlar olacağını bildiğim gibi, üzülenlerde olacak.Hatta bu adamdan kurtulduk diyenlerde olacak. Eski yazılarımı tekrar yayınlayıpgitmek de vardı. Ama okuyucuya saygısızlık doğru değil, hem de okuru aldatmakolmaz. Ben yazılarımı günlük yazmayı severim.

      37 senedir bumesleğe devam ediyorum ve askerliğim dışında hiç ara vermeden yazan biryazarım. Bu dönem içinde sevenimizde var, sevmeyenimizde var ve hattasevmeyenimizden çok kıskananımız var. Kıskançlık benim hayatımda hiçolmamıştır, olması da mümkün değil. 8 kitap yayınladım ve en önemlisi vebitirdiğim için mutlu olduğum yukarda yazdığım tarihi çalışmam beni mutluetmiştir. Rahmetli Üstadım İbrahim Hakkı Konyalıdan sonra ilk defa 50 yılaradan bugüne ilk defa bir çalışmayı ortaya koymaya çalıştım. Bundan daha mutubir çalışma olur mu?

     Bunca dönemiçinde yazılarımdan hoşnut olmayanlardan tehditler aldım. Daha iki gün öncealdığım seviyesiz tehdit çok çirkindi. Kimsenin adını sanını zorla yazamam,neden yazmadığımı düşünmeleri yerine, “ bunlar senin için iyi olmaz” cümlesibir seviyesizliğin daniskası idi. Kimse ayranım neden ekşi değil diye bakmadanbaşka yerde ekşi ayran aramamalı.

      Beni sevmekzorunda olmadıkları gibi, bende onları sevmek durumunda değilim. İnsanasevmediği bir yemeği zorla yediremediğiniz gibi zorla insanları övemezsiniz.İnsanın içinden gelmeli, neden içinden gelmediğini kusurunu kendilerindegörmeliler. Herkesin bir duruşu var, buda benim duruşum, ben kendimi inkâredemem. Bana Ak Partinin tetikçisi diye ithamda bulunacağına herkes kendisinebaksın. Ben kimsenin tetikçisi değilim, ben bir fikir adamıyım fikirlerimiyazıyorum. Fikirsiz ve amaçsız insanlar boş adamdır o kadar. Tehdit sonundabana bir şey olursa herhalde bunun sorumluluğunu da üstleneceklerdir. “ buduruşun senin için iyi olmaz” sözü tehdit değil de nedir? Eğer yazılarımda birhukuksuzluk varsa devletin mahkemeleri orada verirsin cezamı çekerim. Banasaldıran olduğunda bende bunu yapıyorum, devam eden mahkemeler var.

       Kimseyikıskanmadım dedim, beni kıskanan ve bunu resmi mercilere söyleyenleri debiliyorum. Kimseye dost görünüp düşmanlık yapmam. Kimseden de özel ayrıcalıkbekleme kompleksine girmem. İnsanlara değer veriliyorsa yaptığı güzel işlerdendolayı değer görür. Kimse zorla değer bulamaz, bulmamalı da. Kıskanma yerinekıskandığı kişinin seviyesine ulaşırsa gerekli değeri görecektir.

      Uzun lafınkısası on gün uzaklara gideyim de rahatsız olanlar biraz rahatlasınlar. Önemlibir toplantıda başköşeye otursunlar. Tekrar görüşmek üzere sağlık ve afiyetiçinde kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi