Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

PTT ve Medaş çilesi

PTT ve Medaş çilesi

     Peki, bunlar yapılırken hizmet alan insanlar suratlı ve hızlı hizmet alıyor mu yoksa işkence mi görüyor?

       Efendim zaman zaman ben bu konuları dile getiriyorum ama tiye bile alan yok. Nedeni kimi kime şikâyet edeceksin türünden. Elektrikler sık sık kesiliyor, bunu yazıyorsunuz ama dikkate alan kim. Burada çalışan personel patronlarının emri olmadan hiçbir şey yapamıyorlar.

       En ufak meselede Konya Meram Elektriği aramak zorundalar, bugüne kadar para kazanmanın dışında yatırım falanda düşünmüyorlar. Aksaray da ne kadar elektrik tellerini yer altına aldılar söyleyebilirler mi? Efendim bulvarların bazılarını aldıklarını söyleyebilirler. Hangi çağda yaşıyoruz hala sokaklarda salkım saçak teller direklerde, hala güçlendirme trafo eksiklikleri var.

      Hangi gün elektrikler kesiliyor, evinizde ütü yaparken, işyerinizde bilgisayardan işlem yaparken, çamaşır makineniz çamaşır yıkarken tak diye elektrik kesiliyor. Yâda sanayide bir usta teknoloji ile araç kaldırmış herhangi bir yerini ölçüyor tak diye elektrik kesiliyor. Bazen kesintiler önceden haber veriliyor verilmesi de buna ne kadar uyuyorlar söyleyebilirler mi?

      Bunun nedeni ne yenileme ne de yeni çalışmaların olduğu şeklinde anlarım, hala ilkel şekilde ilimize elektrik verildiğini anlarım ben. Bunun dışında bana kimse bir şey anlatamaz. Ellerinden imzalı kâğıtlar alınan personel sadece masa başında çalışmıyor, her işi onlar yapıyorlar. Sayıları ise belli dikili soğan sayılı sarımsak hesabı. Az çalışanla çok para kazanmak düşüncesi olunca çalışana da fazla ücret vermeyerek bununla yetin derseniz bu kadar düzenli hizmet alırız. Hayatı bir konuda insan sayısını azaltarak yeterli hizmetten mahrum ederseniz çalışanlara da yeterli maaş vermezseniz bizden de bu satırları yazmamıza sebep olursunuz. Hatta beddua edenlerin haddi hesabı da az değildir.

         Özelleşmeden açılmışken, Akgaz kısmen düzelmeye başladı. Ama birde PTT yani Türk Telekom var, aynı bakkal dükkânı gibi. Maaş veriyorlar, kredi kartı kullandırıyorlar, havale ve posta işi yapıyorlar. Şifre veriyorlar nerede ise bankaların yaptıkları her şeyi yapıyorlar. Herhalde bilmiyorum ama belki onu da yapıyorlardır kredide veriyorlardır.

       Sürekli bu kurumdan şikâyetler alıyoruz, çarşı merkezindeki binaya gidiyorsunuz bir sıra fişi alıyorsunuz. Sıraya bir bakıyorsunuz 250 kişi var, bu sıra size nasıl gelecek? Müşteri işini gören ya iki kişi yâda üç kişi. Bazen bir kişinin işi 10 dakikayı buluyor, size buradan sıra falan gelmez. Hadi birde köyden gelen varsa otobüsü kaçacak vatandaş ne yapsın.

      Bazıları merkez karakolunun oradaki şubeye gidiyor, orada da 50 kişi civarında sıra var. Memura bakıyorsunuz bir tane, bir memur var üç tane boş masa var.

         Vatandaşlık numarası almak için bir aydır Türk Telekom’a gidip geliyorum. Geçen Cuma günü merkeze uğradım akşama kadar beklesem sıra gelmez, buradan merkez karakoluna geçtim. Herhalde 40 civarında insan vardı, bir memur çalışıyor, dulluk maaşı alanlar burada ne maaşı aldıklarını bilmediğim kanımlar burada. İçerisinde bir vantilatör var cılızca çalışıyor, biraz içerde durdun su gibi ter oldum. Dışarı çıkmak durumunda kaldım, bir bacı vardı ben senden sonrayım aman başkaları ile dövüşmeyelim deyip kapının dışındaki kaldırıma oturup bekledim.

        Bu bekleyiş tam 80 dakika sürdü. Sıra bana gelince memura sordum, “ bir memur mu var yoksa diğerleri izinli mi” dedim. Memur, “ hayır efendim bir kişiyim, diğer merkezde iki memur var” dedi.

       Bu müesseselere sorsam madem özel sektörsünüz, rakibiniz olmadığı için mi insanlara eziyet ediyorsunuz. Burada boş duran masalara birkaç memur alsanız olmaz mı? Buradaki çalışacak memurların alacağı maaşlara göz dikti iseniz sizleri tebrik ediyorum. Yalnız her elektrik kesildiğinde ve kuyruklarda saatlerce bekleyen vatandaşlar bu kurumların yetkililerinin geçmişine bol dua ediyorlar. Siz ne Yazarsanız yazın biz bildiğimizi okuruz diyorsanız, yetkililer ne güne duruyor işi onlara havale ediyorum bu memleket sahipsiz değildir. Herhalde bir kontrol mekanizması vardır duyurulur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi