Reis gereğini yapmazsa seçmen yapacak!

Yazılarımı takip eden genel merkez yetkilileri umarım önemli gördükleri bazı yazılarımı Sayın Cumhurbaşkanıma ulaştırdıkları gibi bu yazımı da ulaştırırlarsa memmun olurum. Neden önemli derseniz, ülke genelinde seçmen ilk defa rahat bir oy kullanacak. eskiden Erdoğan için aday kim olursa olsun hiç bakmadan Milletvekili oyu veriyordu. Şimdi ise, Başkanlık oyunu yine Reise verecek, ama Milletvekili oyunu düşünerek verecek. Anayasa değişiklikleri için Milletvekili sayısı önemli, ama be kardeşim sende halkın sevdiği isimleri listeye koy.
Milletvekili adaylığı nasıl olacak bunu anlattığım dünkü yazımdan sonra inanın o kadar dostum aradı ki, bende şaşırdım. Bu arayanların %85 Ak Parti seçmeni. Konu ne istemediğimiz kişileri listede görmek istemiyoruz, yoksa oy vermeyiz.
Bende bazı dostlara dedim ki, “ gelin Ak Partiyi babasının çiftliği görmek isteyenleri listeye koyarlarsa hep birlikte bir sefer olsun tepki göstererek ders verilsin” dedim. Adaylar açıklandıktan sonra baştan beri anlatmaya çalıştığım aday adayları aday olursa bende karşı bir kampanya ile tepkimi seçime kadar gösterip seçmene anlatacağım.
Ben kendi ismimi Ak Parti y....sına çıkaracağım Ak Partiyi babasının çiftliği gibi görenler gelip aday olacak benim sırtımdan çaka satacak, yok artık üç köfte yirmi beşe. Ben şimdiden böyle bir kampanyanın başlangıcını yapacağım.
75 küsür aday adayı mevcut gidin sorun bir tanesi ile bir gazeteci olarak en ufak maddi bir talep görüşmem olmuşmudur? Görüşmek isteyenleride ret etmişimdir. Ben seçim geldikçe cebini dolduramak için aday desteğinde bulunmam. Aksini söyleyen olursa mesleğimi bir kenara bırakırım. Kimsede cebime bir kuruş koyup kendi propogandasını bana yaptıramaz.
Eğer yapsa idim bu duruşta olamazdım, bende birilerini ön plana çıkarmaya çalışırdım. Öyleyse kimseye verecek bir hesabımız olmadığına göre çok rahat bir şekilde yanlışları deşifre ederiz. Yarın Belediye seçimleri gelir o zamanda gerkenleri yapacağım.
Bakın seçim tarihi başlayalı prensip kararı aldım adaylar açıklanana kadar hiçbir kimse ile ilgili yazı yazmayacağım diye ve yazmadım. Üstelik içerisinde akraba ve çok yakın dostlarım olmasına rağmen. Sadece aday belirlemede sıkıntılı adaylarla seçime gidilmesin dedim.
Eğer Reis bizden torba ile oy istiyorsa, kendisi gibi duruşu olan adayları önümüze koysun. Birde işimizi gücümüzü bırakıp halkın istemediği kişileri savunmak durumunda kalmayalım. Bunların kim olduğunu uzağa gitmeye gerek yok, kamuoyuna bire bir sorsunlar ortaya çıkar.
Uzun lafın kısası halkın tasvibini görmeyen aday olursa artık enayi değilim benden de zorla oy alacak değilsin diyen vatandaşa bende aynen katılıyorum. Hatır yok, Reise oy var istenmeyenlere yok, eğer tepkili olanlar olursa şimdiden söylüyorum köy köy dolaşıp istenmeyenlerin veto edilmesini anlatacağım ve yazacağım.
Sayın Cumhurbaşkanımızda bunu düşündüğünü ima etti. İnşallah rahat bir şekilde destek olacağımız adaylar önümüze gelir. Gelmezse gerisini kendileri bilir, umarım bir 7 Haziran daha yaşanmaz. Seçmen bu seçimde çok rahat aman aday tespitine çok dikkat edin.

Bu yazı toplam 1151 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.