Saratlı festivalle coştu

       Festivale ilimizden de yoğun katılım olduğu gibi çevreköylerden de katılanlar vardı. Saratlı festivalinde bu yılda çevre Türkmenköyleri nerede ise tamamı festivalde idi. Geçen yıla oranla bu yıl festivaltedbirleri fena değildi. Jandarma da fevkalade güzel tedbir almıştı.

       Festivale vali yardımcısı Emin SaitKarahailioğlu, CHP Belediye Başkan adayı Doğan Koşar, Eski Belediye BaşkanıMemiş Akın, MHP Belediye Başkan adayı, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf SanatkârlarOdası Başkanı Doğan Ceylen, Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us ve birçokdavetli katıldı.

       Festivalde tahminime göre 4000 civarındakatılım vardı. Festivalin ağırlığını hanımlar teşkil etti desek daha doğruolur. Festival gece 01.00’ kadar devam etti.

      Festivale bu sene CHP MilletvekiliSebahat Akkiraz solist olarak katıldı. Bunun dışında kendi sanatçılarına yer vermeyitercih eden Belediye Başkanı Nedim Uğuz Taner Varol ve gurbetçi hemşerileriCihan festivalde idi.

      Festival başında semah gösterisi yapıldı.Her yıl Hacıbektaş dan getirilen semazenlere taş çıkaran semazenleri Saratlıkendisi hazırlamış. Genç çocukların gösteri yaptığı semazen oyunlar Hacıbektaş dangetirilen semazenlerden az değildi. Onları çalıştırarak güzel bir gösterisunmalarına sebep olan hocalarına teşekkür ediyorum.

       Belediye Başkanı Nedim Uğuz semagösterileri sonrası bir konuşma yaparak hizmetlerini anlatarak birlik ve beraberlikmesajları veren bir konuşma yaptı. “Belediyenin hiçbir borcunun olmadığını vekapısından hiçbir saratlılının boş dönmediğini” söyledi. Bu cümlesi festivalalanını dolduranlar tarafından alkışlarla kesildi.

      Daha sonra protokol bölümüne oturan CHPmilletvekili ve Halk Müziği sanatçısı Sebahat Akkiraz sahneye davet edildi.Birbirinden güzel türküler okuyan Kiraz festivale katılanları coşturdu.

      Her yıl sahnenin içinin dolmasırahatsızlık vermiş olmalı ki, bu sene buna tedbir alınarak bir hayli fazlagörevli görevlendirilmişti. Sahneye de bir kişi bile çıkarılmadan sanatçılarrahatsız edilmedi.

      Saratlılılar festivalle coşarkenfestivallerde en çok eğlenip tadını çıkaran bir bölge olduğunu söylemeliyim.Yani Festivallerin en eğlencelisini yaşan bu bölge diyebiliriz.

                                SGK’ya borçsuz Belediyeler

       Ramazan ayının sonunda Ağaçlıtesislerinde SGK’nın mütevazi bir plaket töreni vardı. Bu töreni günü birlikyazılarımız nedeni ile zamanında yazamadım. Ama önemli bir plaket töreni idi.Sayın SGK Müdürü Saffet Çalışkan bir ilki gerçekleştirerek diğer Belediyelereörnek olması için sigorta borcu olmayan Belediye Başkanlarını onurlandırarakplaket verdi.

       Bende eski bir Belediyeci olmama nedeniile sürekli İller Bankası borcu ve o dönemin SSK kesintilerinden dolayı sık sıkmaaşlarımızı zamanında alamadığımız olmuştu. O gün şöyle baktım İl BelediyeBaşkanı Sayın Nevzat Palta başta olmak üzere birçok Belediye Başkanlarımızborçsuz olmaları nedeni ile plaket aldılar. Hatta hiç borcu olmayanBelediyeleri de görmüş olduk.

      Sayın Çalışkan konuşma yaparken çalışankadın sayısının çok olmasına rağmen nerede ise çalışan kadınların 1/4 birininancak sigortalı olmasını üzüntü ile anlattı. 2000 yılında hastaneye giden hastasayısının bugün dört kat arttığını söyledi. Buda şunu gösteriyor, sigortalısayısının artık ülkemizde artış gösterdiğini.  Kadınların yaş ortalamasının 79, erkeklerinyaş ortalamasının 74 olduğunu anlatırken gelirin yüzde 14 arttığını da söyledi.

       Borcu olmayan Belediyeler ise; AksarayBelediyesi, Eskil, Gülağaç, Ortaköy, Demirci, Ihlara, Taşpınar, Ilısu,Bağlıkaya, Sağlık, Altınkaya Belediyeleri SGK borcu olmayan Belediyeler.

       Tabi borç yiğidin kamçısı, borçsuzBelediye olmaz. Ama aşırı borçlanmadan güzel hizmetlere imza atabilmektir.Kendilerini tebrik ediyorum.

Bu yazı toplam 1974 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.