Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Saratlı ve Sevinçli festivalle coştu

Saratlı ve Sevinçli festivalle coştu

       Dün karakucak güreşleri ile ilgili izlenimlerimi sizlere iletmiştim. Bugün ise Saratlı ve Sevinçlide Cumartesi günü yapılan şenliklerden bahsetmek istiyorum. Festivallerde her zaman bir numara olan Saratlı bu işi artık oturtmuş vaziyette. Sevinçli ise şenlikleri her geçen yıl biraz daha geliştirmeye devam ediyor.

       İsterseniz önce Saratlı festivalinden başlayayım, Saratlı festivalini canlı olarak izleme imkânı bulamadım. Çünkü aynı gün iki kasabamızda şenlik vardı, Sevinçlideki şenlikte Sevinçliyi basın yolu ile tanıtıma katkım ve desteklerimden dolayı bana verilecek plaket törenine katılmak için Sevinçli kasabasında idim. Ama Saratlı festivalini de videodan tamamını izleme imkanı buldum.

        Saratlı her yıl olduğu gibi isim yapmış sanatçılar getiriyorlar. Bu sene yeni sanatçıların yanında halk müzik sanatçısı Arzu Şahin’i getirerek halkı coşturmuşlar. Dikkatimi çeken bir husus ise her yıl olduğu gibi bu sene pek fazla gurbetçi  sanki izne gelmemiş gibi, seyirciyi geçen yıla göre az buldum.

      Belediye Başkanı Nedim Uğuz ise bana göre tam bir halk adamı halkın içinde, halkta onu çok seviyor. Her yıl olduğu gibi güzel sanatçılar getirerek halkı eğlendiriyor. Yalnız bir uyarım olacak tabi bu Belediye Başkanı Uğuza değil CHP İl Başkanlığına.

       Parti olarak partinize mensup Belediyenin hazırladığı festivale katılabilirsiniz. Burada konuşmada yaparsınız, hatta konuşma esnasında iktidarın eksikliklerini de eleştirebilirsiniz. Ama festival meydanına parti bayrağı asılmasını normal karşılamam. Buraya sadece partililer katılmıyor her düşünceden insan katılıyor, festivali siyasallaştırmaya anlam veremedim bu doğru bir davranış değil, eğlenceye siyaset sokulmaz. Bunu yapan hangi parti olursa olsun doğru kabul etmem, izleyenlerde etmediği kanaatindeyim. Bunun dışında her şey mükemmel ve güzeldi, tebrikler Nedim Başkan.

         Gelelim sevinçli şenliğine, her yıl olduğu gibi Belediye önüne sıkışmamışlar, pazarın kurulduğu meydanı seçmişler çokta güzel olmuş. Buraya sanatçılar için kürsüde kurmuşlar ama kürsüyü çok engin kurmuşlar, konserlerde kürsüler yüksek kurulur ki, herkes rahat seyretsin diye.

         Konunun başında söyleyeyim Başkan Dilaver Fırat Sevinçlilere şenlik ve konser seyretme kültüründe biraz daha yorulacağı kanaatindeyim. Çünkü böyle bir konser izleme kültürü çok nadir diyebilirim. Sanatçıyla resim çektirme ve ona yakın olmak için basının bile işini zorlaştırdılar. Sahneye kadar çıkarak izleyenlerin görmesini engellediler ve Ahmet Şafakta konserini 24.00 kadar uzatmadı.

        Ses olayı başlı başına bir sıkıntı idi, Şafağın şarkılarının çoğunu net anlayamadım. Zaten Şafakta sık sık ses konusunda uyarı yapmak durumunda kaldı. Tabi biz basın mensupları işimizi yaparken meydana dökülen çakıldan nasibimizi aldık, Allahtan bir kafamız yarılmadı. Bu çakıl atanların içinde eski bir Belediye Başkanlığı yapmış bayanı da görmek beni üzdü.

      Bu sene sanatçılar Ahmet Şafak, Ali Şimşek ve Menekşe Gül sahne aldı.  İzleyici geçen yıla oranla daha fazla idi. Hemen şunu belirteyim ki, bizim Ali Şimşek maşallah her festivale ve nabza göre şarkıları güzel söylüyor ben ilk defa burada kendisinden milliyetçilik şarkıları dinledim tebrikler.

        Menekşe Gül’ün okuduğu parçaların hiçbirisini ezbere bilmemesi ve bütün şarkıları defterden okuması enteresandı. Sunucu kardeşimiz de biraz kendisini sosyal aktivitede geliştirmesi lazım. Sahnede söyleyeceklerini not alması lazım, MHP il Başkanını Prof. ve Genel Başkan olarak takdim etmesi dersine iyi çalışıp oraya çıkmadığını gösteriyor. Ben kendisini seven birisiyim, bir abi olarak bunları söyledim istikbal vadeden bir kardeşimiz.

       Ses düzeni düzenli olmasa da Ahmet Şafak Sevinçliyi salladı diyebilirim. Ufak tefek eksikliklere rağmen geçen yıla oranla daha iyi idi. Başkan Dilaver Fırat da gelecek sene daha iyi olacağı konusunda Sevinçlilere söz verdi. Kendisini kıt imkanlara rağmen böyle bir şenlik düzenlediği için kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi