Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Sarıyahşi Festivalinde Güzel Manzara

Sarıyahşi Festivalinde Güzel Manzara

Festival de öyle güzel manzaralar yaşandı ki, anlatmam mümkün değil. Burada sanki Ak Parti ve MHP koalisyonu yaşandı. Bayramda gördüğümüz manzara burada da yaşandı desem yalan olmaz. Tabi bu arada Sarıyahşililer eğlenceye doydu diyebilirim.

       Festival nedeni ile ben biraz erken giderek şehri gezdim, ben daha önceleri de buraya gittiğim için ne değişmiş diye göz gezdirdim. Şehirde biraz daha derli toplu hizmet yapılarak şehir yolları güzelleştirilmiş. Kaldırımlar yapılarak sokaklar tozdan kurtulmuş.

       Daha sonra festivalin yapılacağı Fatih ilköğretim okulunun avlusuna geldim. Avluya gelirken Emniyet teşkilatı muhteşem bir tedbir almışlar. Zannedersem son dönemlerde yaşanan terör olayları nedeni ile herhangi bir olaya meydan vermemek için bu tedbir alınmış olmalı ki, bizim aracımızı da uzaklara park ettirdiler. Son derece büyük bir bahçesi olan okulun içine sandalyeler döşenmiş, seyyar satıcıları bir bölüme yerleştirilmiş, her şey mükemmel.

        Saat 18 00 sıralarında mehter eşliğinde kortejle başlayan festivalde Mehter takımı o kadar güzel konser verdi ki, inanın ilk defa böyle bir mehter takımı izledim desem abartı olmaz. Kalabalık bir ekipten kurulu mehter takımına sesi güzel mükemmel kişiler almışlar. Öğrenciliğimde Mehter takımında çalışmış ve Basın yayın Kültür müdürlüğüm döneminde de mehter takımı kurmuş bir mehter sever olarak çok beğendim. Marşları dört kişilik bir ekip okuyor, hem net anlaşılıyor ve mükemmel söylüyorlar. Birbirinden güzel marşları burada dinleme fırsatı buldum.

        Bu gecede asistanlarım olmayınca her şeyi yapmak bana kaldı ve hem resim hem de kamera kaydı yaptım. Mehterden sonra açılış konuşmasını yapan Sayın Başkan Fatih Ünsal-ı tebrik ediyorum, eğlencede vatandaş eğlenmeye geliyor. Eğlence nutuk yeri değil, kısa ve öz bir şekilde selamlama konuşması yaparak kürsüden indi. Sanatçılar sahneye çıkacağı sırada birçok misafir gelmeye başladı.

       Bakın kimler geldi Ak Parti Milletvekili Sayın Ruhi Açıkgöz, İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, Altınkaya Belediye Başkanı İshak Bey, Ortaköy Belediye Başkanı ve Eğitim Bir Sen Yönetimi. Bunlar Ak Parti gurubundan olanlar, bunun dışında MHP İl Başkanı Rıfkı Karabatak, Tuğrul Karacaer ve bazı partililer, Şerefli Koçhisar Belediye Başkanı, Evren Belediye Başkanı, Turizm ve Kültür Müdürü Mustafa Doğan ve Milli Eğitim Müdür yardımcıları katılırken burada ismini bilemediğim kimseler beni bağışlasınlar.

       Belediye Başkanı MHP’li olmasına rağmen iktidar partisinin mensuplarının bu festivale katılmalarını fevkalade bir davranış olarak görüyorum. Hatta bir ara Rıfkı Beyin; “ burayı işgal etmişiniz” esprisini duyar oldum. Bu manzaradan herkes memnun ve güzel temenniler ile ayrılırken herkes birbirini kucakladı. Sanki iki partinin koalisyonu burada oluştu, umarım bu güzellik her daim olur, siyasetin bir kavga olmadığını cümle aleme duyururlar.

        İl Genel Meclis üyeleri Taş Ahmet Tezcan ve Yılmaz Demiray ise birbirinden ayrılmaz ikili olarak burada yerlerini aldılar. Hatta bir ara bana müdahale eden görevlilere Taş Ahmet uyarıda bulundu. Yalnız burada bu güzellikler oluşurken İlçe Kaymakamını burada görmemek üzücü idi. Bu ilçe için yapılan bir şenlik, ilçe halkı nerede ise tamamı katılırken şehrin idarecisini burada görmemek bana göre yanlıştı. Saat dokuzda gelip çok kısa oturup gitmek pek hoş değildi. İlçenin idarecisi festivale katılıp birkaç cümlede konuşsa halkla bütünleşse ne kaybedilirdi?

        Sanatçıların türküleri ile Sarıyahşililer coştu, ben ilk defa katıldım ve bu kadar halkın coşku ile eğlenip katılacağını tahmin etmiyordum. Sarıyahşi İlçesinin nüfusu zaten 4 bin civarında ama burada üç binden fazla insan vardı. Zannedersem bu festivale çevreden de katılım olmuş. Yani Sarıyahşililer festivali benimsemişler.

       Burada şunu da söylemeden geçmeyim Sarıyahşililer beni bağışlasınlar. Artık şu Şerefli Koçhisar kaprisinden kurtulun. Aksaray ilinin hiç adı geçmedi, sanatçılarda hep Kırşehir ve Şerefli Koçhisar yöresi türküleri söylediler. Bekledim bir Aksaray yöresi türküsü söyleyen olur mu diye olmadı. Öylede olsa böylede olsa siz artık Aksaray’ın ilçesisiniz. Aksaray il olmasa idi ilçe olamazdınız, artık Aksaray-ı kabullenin, konuştuğum halkta hala kendilerini eski yerlerine bağlı zannediyorlar.

        Uzun lafın kısası mükemmel bir festival oldu, ben bir ilçede bu kadar güzel festival beklemiyordum. Belediye Başkanı Sayın Fatih Ünsal’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi