Sosyal medya ahlakı ne durumda?

Bir insan doğup yaşar ve aldığı terbiye ile hayatını devam ettirir. Bazen de bu bize bahşedilen vücudumuzu kullanırken iyi yönde kullanırsak iyidir, kötü yönde kullanırsak elbette kötüdür. Bize bahşedilen ve ikram edilen bu güzelim hayatımızı güzellikler içerisinde devam ettirmemiz gerekirken, nefsimize uyarak çoğu kez hayatımızı mahvederiz.

Ben çoğu zaman söylerim ve yazarım, bir dakika sonrasına garantimiz in olmadığı bir hayatımız var. Dolayısı ile bir insana en büyük zararı kendisi vermektedir. İnsanın kendi kendisine verdiği zararı kimse veremez.

Malumunuz yaşlısı genci herkes sosyal medyayı kullanmaktadır. Bu alem aslında güzel bir alet, iyi yönde kullanırsan iyidir. Ama kötü yönde kullanırsan kötünün kötüsüdür. Sosyal medya gördüğüm kadarı ile yüzde seksen kötü yönde kullanılmaktadır.

Hele Müslüman bir ülkede, genel olarak bel altı ve uşkur konusunda kullanılmaktadır. Ekranlardaki kadın programlarına baktığımızda, kötü duruma düşmüş ailelerin nerede ise tamamı sosyal medya yolu ile kötü duruma düştüklerini görmekteyiz.

Kadın ve erkek çocuklarını bırakmış kim olduğunu ve neidiğü bellisiz kişilerle tanışıp yuvalarını yıktıkları görülmektedir. Sorulduğunda ise nereden bulup tanıştınız dendiğinde ise İnternet kanalı ile sosyal medya da tanıştıklarını açıkça söylemektedirler.

Sosyal medya da bir çok sayfalar bulunmaktadır. Bu sayfalara göz attığınızda, nerede ise kadınların tamamı farklı resimlerini buradan paylaşmaktadır. Bu paylaşımların amacı sizce ne olabilir? Bir amaçları yoksa ancak kocalarının görmesi gereken resimlerini neden paylaşırlar?

Kadınlar paylaşıyor da evli kadıların kocaları buna neden müsaade ediyorlar? Yolda eşiniz ile yürürken bir kişi gelse dese ki, “ eşinizin resmini çekebilir miyim” demesine ne karşılık verirsiniz? Her halde kıyamet koparırsınız.

Peki sosyal medyada siz ve eşiniz eğer sürekli resimlerini paylaşıyorsa ve bunu resim çekmesine izin vermediğiniz insanlar görüp paylaşamaz mı? bu bir tezat ve ahlak meselesi değil midir? Peki buna nasıl izin verebiliyoruz?

Sonra bu resimler sayesinde eşinizin sosyal medyasına yazı yazıp mesaj atanlar olmuyor mu? Onlara arkadaşlık teklifi yapanlar olmuyor mu? Ha şuna bir bakayım, buna bakayım derken bir gün birisinin ağına takılarak onunla arkadaş dost olup yuvasını yıkmıyor mu? Zaman zaman evinize aldığınız bir arkadaş bile eşinize göz koymuyor mu?

Çocuklar aynı şekilde sosyal medya yolu ile kız ve erkek arkadaş bulup onunla sevgili olmuyorlar mı? hiç görmediği ve tanımadığı birisi ile sevgili olup kaçmıyor mu? Tanıştığı arkadaşını ailesine tercih edip, yeri geldiğinde ailesini ret etmiyor mu?

Maneviyat ve ahlaktan yoksun insanlar sosyal medya yolu ile yanlış yola sapmıyor mu? Buna hangimiz engel olabilip çözüm bulabiliyoruz? Bırakın çocukları koca koca insanlar bu illeti kötü yönde kullanıp hayatlarını kararttıklarını çoğu kez görmekteyiz.

Kötü yönde kullanılan sosyal medya nerede ise ülkemizde yüzde seksen ahlak çöküntüsüne neden olmaktadır. Görmediğin, bilmediğin, tanımadığın, ailesinin durumundan haberdar olmadığı ve kendisini hiç görmediğin insanları ile farklı dünyalara giderek gereksiz yolda koşmak bir ahlak anlayışı değil midir?

Sosyal medya her geçen gün ahlaki çöküntüye sebep olmaya devam etmektedir. Gelin bize yararından çok zararı olan alanları kullanmayalım. Buralarda macera aramayalım, laf olsun sohbeti yaparken pisliğin içerisine batmayalım.

Bu yazı toplam 2343 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.