Tanıtım günlerine Vali damgası

 

       İlimize atandığında kendisine deneyimsiz yeni vali olması nedeni ile hele bekleyelim görelim diyenlere inat Perşembenin gelişi Çarşambadan belli idi diye kendisinden övgüyle bahsettiğimde beni eleştirenler olmuştu. Ama geçte olsa haklı çıkmam ve haklıymışın denmesi beni mutlu etmiştir. 23 yıldır hasretini çektiğimiz tanıtım keşke on yıl önce başlasa idi.

      Konuya geçmeden bir sitemle başlayayım, Sayın Valimize de ilettiğim önemli etkinlik ve toplantılara hala Belediye Başkanlığı etkinlikleri dışında davet edilmememiz üzücü. Sayın valimizin talimatları olmasına rağmen davet listesine adımızın yazılmamsı Sayın valimizin dikkate alınmadığı anlamına geldiği kanaatindeyim. Efendim protokol listesinde belli kimseler var gazeteciler yazılmıyor denirken. Sokakta karşılaştığım davet dağıtıcıları Aksaray da bile olmayan basınla ilgili yâda etkinliklerden bir satır yazı yazmayanlara davetiye dağıtırken yerlerini bilmeyip bize sormaları üzücü.

        Madem böyle bir liste yokta Aksaray dan ayrılmış insanların bile ismine davetiye dağıtan bu kurumlar bu isimleri nereden alıyor? Neden bu işe ciddi önem verilmiyor? Yurt dışı ve yurt içinden gündemi bizden takip eden birçok okur var. Gündemi yakından takip edip yazan kaç yazar var, bir davetiyeyi gazetemize bırakmak çok mu zor? Mesele yapılan etkinlikleri duyurmaksa duyuran kalemler buraya çağırılmalı, çağırılmıyorsa neden yazmıyorsun diye kimsenin sitem etmesine gerek yok. Belediye dışında hiçbir kurum etkinliğine davet edilmiyoruz. Bu yazıyı da yazmayacaktım ama Sayın Valimize olan sevgi ve saygımdan dolayı yazıyorum, sayın valimizin bilgisine arz ederim.

      Ben önceden haberim olmadığı için bir başka programım nedeni ile bu toplantıya katılmadım. Aslında katılmayı çok arzu ederdim, toplantıyı Televizyonumuz görevlilerinin çektiği görüntülerden izleme imkânı buldum.

      İzlediğim kadarı ile buraya katılanların farklı görüş ve fikirlerini duymak isterdim. Kimisi temenniden öteye gitmeyen sözlerde bulunurken, kimisi de Milletvekilleri bu toplantıda niye yok gibi sözlerle siyaset yapmaya çalışmışlar. Milletvekilinin işi burada toplantı organize etmek değil, toplantıyı organize edenler etti. Onlarda Ankara da yapılması gereken işler olursa takip etmektir. Sayın valimiz zaten bir komutan edası ile yıllarca kanayan yaramıza neşter vurmuştur.

      Reklam olsun babından konuşanları da gördüm, ciddi önerilerde bulunanları da gördüm. Tanıtım günlerine en büyük destek vererek çok istekli olan Sayın Belediye Başkanımız Nevzat Beyin destek vermesi zaten yeterli idi. Sayın Valimiz bu taşın altına ilimizde bulunan herkesin elini koymasını istiyor. Ardından da hiç kimse katkıda bulunmasa da üç kurum Valilik, Belediye ve Üniversite ile bu işi yapacağız kararlığında olması alkışlanacak bir durumdur.

       Bu tanıtım günü çok önemli olması nedeni ile ilimizde gelip geçici memur olan Sayın Valimiz bu kadar önemsiyorsa Aksaraylı ayağa kalkmalı ve sonuna kadar desteklemeli. Turizmcilerimiz bu işin öncülüğünü yaparak önde yürümeliler. Her sektördeki insanlar buraya katkıda bulunarak tezgâhında ne varsa 4 gün boyunca burada sergilemeliler.

      Sayın Valimizin ilk geldiklerinde Cemiyetimizi ziyaretlerinde Niğde’nin Ankara da yaptığı tanıtımı anlatmıştım. Sayın Valimiz, “ Niğde ve diğer illerden çok bizim buna ihtiyacımız var” demişti. İşte benzerini ilimizde başlatmıştır, bunu kesinlikle dünyaya duyurmalıyız.

      Burada patatesimizden tutun, çileğimize kadar ne varsa her şeyi sergilemeliyiz. İlimizde ne kadar üretilen ürün varsa sergilemeliyiz,  halımızdan, incelek tatlımıza ve kavurgamıza kadar her şeyimizi burada dünya görmeli. En ciddi ve en büyük tanıtım bu olsa gerek.

      Turizmimizi broşürlerle, ilimizin tarihi ve coğrafyasını burada ortaya koymalıyız. Ulusal medyayı kullanmamız açısından Sayın Başbakanımızı ve diğer bakanları buraya taşınmasında Milletvekillerimize büyük görev düşmektedir. Milletvekillerimiz burada neden yok diyenler Sayın vekillerimizi bu konuda görevli görmeliler. Bu bir başlangıç olmalı, diğer yıllardaki tanıtım günleri İstanbul ve İzmir gibi illerimize de taşınabilir.

      İşte bunun için diyorum ki, bu etkinlikler yıllar önce yapılmalıydı. Sözden öteye gitmeyen temennileri gerçekleştiren Sayın Valimiz Altınok keşke on yıl önceden gelseydi diye bundan dolayı söylüyorum. Halkın içinde olan ve Aksaray’ın her şeyinin içinde olan bir Valiye sahip olmaktan ben şahsen çok mutluyum. Teknik direktör diye buna derler, takımı hoca yönetir ve oynatır. Bu oyunda bana da verilecek bir görev olursa almaya hazırım. Bu düşünceye olumlu katkıda bunan başta Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 1483 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum