Teşekkürler Türkiye Teşekkürler Aksaray

     Pazar günü öyle bir muhteşem gün yaşandı ki 81 ilimiz ayakta idi. Hele İstanbul belkide tarihinde ilk defa böyle bir kalabalığa sahne oldu. İşte bundan dolayı darbe kalkışmasına tepki gösteren Türkiye’nin bu manzarasının karşısında nereden başlayım diye düşünüyorum. İstanbul yeni kapıda 5 milyon insan Türkiye’nin nasıl bir dost ve kardeş olduğunu dünyaya haykırdı. Vatan meselesi gündeme gelince ülkem insanı tek yumruk halinde bu ülkede artık kimse darbe kalkışması yapamaz mesajı verdi.

       3 haftadır devam eden Fetö terör örgütünün ülkedeki darbe kalkışmasına halkımızın gösterdiği tepki ve birlik mesajları dünyanın hiçbir yerinde görülmemiştir. Bundan sonrada artık ülkemizde darbe girişimine zor kalkışırlar.

      İstanbul Yenikapı mitingi gerçektende muhteşemdi. Aksaray’daki miting de muhteşemdi. Meydanda liderlerin konuşmaları naklen verildi, konuşmaların tamamını dinleme imkânı buldum. İlimiz yöneticileri ile yaptığım röportaj sonrası oturacak bir yer bulup buradan takip ettim.

      Liderler içinde Sayın Bahçeli, Yıldırım ve Reisin konuşmaları etkileyici idi. Tabi Genelkurmay Başkanımızın ünüforması ile kürsüye gelip bizde buradayız artık darbeye geçit yok mesajı vermesi ülkemiz için dünyay bir mesajdı.

     Konuşmalarda Sayın Başbakan Binali Yıldırımı ilk defa böyle hitabeti güzel ve etkileyici buldum. Hatta ecdadımızdan verdiği örnek ve şiirleri okurken tüylerim diken diken oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızı zaten biliyoruz ve öyle olmasa bu millet böyle ayakta cesaret içinde bulunmazdı.

      Fetö örgütü ve dünya liderleri şunu bir kez daha gördüler ki Türkiye artık darbe girişimlerine geçit vermez. Adam gibi oturup ülkemizle güzel geçinmeliler. Burası ne Mısır nede Afrika ülkesidir. Herkes haddini bilecek ve ülkemizle oyun oynamayacak.

       Reisin dediği gibi artık vatana ihanet konusunda idam derhal gelmeli. Bu hainler ceza evlerinde bizim verdiğimiz vergilerle beslenmemeli. Masum halkına ülkede herhangi bir olumsuzluk yokken Feto darbe girişimini desteklemeleri nedeniyle derhal idam edilmelidirler.

      Kefenini cebinde taşıyan ve ölümden hiç korkmayan bir liderimiz var. Allah ona uzun ömürler ve güç versin. İnanın dünyada onun eşi benzeri kesinlikle yoktur. Böyle bir cesur lider olmasaydı bugün bu huzur ve rahat içinde olmazdık ve hatta çoğumuz kurşuna dizilmiştik. Adamlar bu ülkeyi Filistin’e döndüreceklerdi.

      Birde bu darbe girişimi ülkemizde birlik ve beraberliğimize vesile olmuştur. Kırgınlıklar gitmiş, küslükler bitmiştir. Halkımız ülkemiz için bir ve beraber olmuştur. Bu birlik ve beraberliğimiz Rabbim bozmasın.

      Aksaray da gerçekten 3 haftadır bıkmadan usanmadan meydanları dolduran halkımız Pazar günüde Aksaray da kurşunlu camiye kadar doldurmuştur. Dağılmadan usanmadan hakımız meydanda konuşmaları dinleyerek darbeye tepki göstermiştir.

      Aksaray'da Demokrasi mitingi yani finalin yapıldığı meydana ise Aksaray valisi Aykut Pekmez, ilimiz milletvekili ve gurup başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak parti İl Başkanı Kadir Karatay, Garnizon komutanı, Emniyet Müdürü sivil Toplum kuruluşu Başkanları ve çok satıda vatandaş katıldı.

       Meydana gelmek için düzenlenen kortejde gerçekten muhteşemlik vardı. Kortej yürüyüşün ardından mehter eşliğinde meydana geldiler. Meydanda mehter eşliğinde katılımcılar İstanbul’da yapılan mitingdeki konuşmayı beklediler.

     Ülkemizdeki düşmanlar başta olmak üzere, dünya şunu bilmeli ki, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları darbeye geçit vermezler. Bu ülke vatandaşları artık kendine hizmet edenleri bildiği gibi darbeninde neler yapacağını iyi görmüşlerdir. 81 ilimizde bu finali destekleyerek kendini gösterdi. 15 Temmuz darbesi sonucu final mitingine koşmuştur. Dolayısı ile içimden Teşekkürler Türkiye Teşekkürler Aksaray demek geldiğini düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.