Teymen Başkanı Sıkıntı Bastı

 Gülağaç çarşı merkezi için bir proje hazırladı, hazırladığı projeyi iki yıl beklediği kanalizasyon çalışması sonuna bırakmıştı. Kanalizasyon çalışmasını merkezde bitirdi, bu yaz üst yapıda bir çevre düzenlemesi ve hükümet meydan projesini hayata geçirecekti. Gelin görün ki kanalizasyonun da aciliyetini sollayacak su şebekelerinin tamamı dökülmüş ve yenilenmesi gerekiyor. Başkan şimdi ne yapsın kara kara düşünüyor kendisini sıkıntı bastı.

       Gülağaç’ta eski başkanlardan Cahit Koca, Osman Uzun ve şimdiki Başkan Sayın Teymen benim dostlarım olur. Hakikaten hepsi ile iyi dostluklarım var, mevcut Başkan Teymenle biraz daha yakın dostluğum var. Burada kimseye karşı bir karalama ve kötüleme yapmadan gözlemlerimi yazacağım.

       Bütün Belediye Başkanları ile iyi bir diyalogum olması nedeni ile bazen çalışmalarım esnasında gittiğim yerlerden geçerken dostların çayını içerim. Bundan 20 gün öncede Çukur ören yer altı şehrinin açılış çalışmalarını görmek için Gülpınara gittim. Fakat önce Bekarlar Belediye Başkanı dostum Şaban yüksele uğrayıp çayını içtim Cuma namazını da Bekarlarda kıldım. Sonra yufka ekmekle güzel bir kuru fasulyeyi Başkanın evinde yedim, yengenin eline sağlık.

       Buradan Gülpınara giderken Gülağaç Belediye Başkanı Sayın Faruk Teymeni ziyaret ettim. Önünde koca bir harita bir şehircilik uzmanı ile haritayı inceliyordu. Bana eski bir Belediyeci olmam nedeni ile kent meydan projesini gösterdi. Kafasındaki proje hayalini ben seçildiğinden bu yana biliyorum, ilçeye bir hükümet konağı kazandırmak, bunu başardı. Ardından ilçenin kanalizasyon problemini bitirmek. Kanalizasyon proje, onayı ve ödenek için iki yıl Ankara’nın yolunu tuttu, gitti geldi derken bunu başardı. Ancak ilçede kendisi ile alay edenler oldu, kanalizasyonu ilçeye kimse getiremez gibilerinden. Ama başkan bunu başararak ilk kepçeyi ilçenin girişine vurarak kanalizasyonu başlattı. Kanalizasyondan sonrada üst yapıda ilçeye güzel bir proje uygulayıp çehresini değiştirmek istiyordu.

       İlçenin şehir merkezinin kanalizasyonunu hemen hemen tamamladı, ama nereye kepçeyi vurdu ise su patlağı ile karşılaştı. Her gün bir başka cadde ve mahalleden su patlamaya başladı. Sanki hizmet getireyim derken karşısına birde çok eski ve ilkel şekilde yapılmış su şebekeleri çıktı. Kendisine göre kanalizasyonu biten merkezdeki yerlere elindeki kent projesini başlatacaktı. Çünkü çalışmıyor bir iş yapmıyor diye kendisini muhalifleri eleştiriyordu.

        Ben kendisi ile bir görüşmem de, “ alt yapısı bitmemiş bir şehre göz boyaması için para gömerek vebal altına giremem” demişti. Hakikaten bu sözü çok hoşuma gitmişti, bunu da bir yazımda yazdım.

       Tam üst yapı işine başlayacağı sırada su şebekelerinin değişmesi ortaya çıkmıştı. Teymen şimdi bunu halka nasıl anlatacaktı, en iyisi bir an evvel merkezin su borularını değiştirerek hiç değilse merkeze yeni projeyi uygulayarak az da olsa kafasındaki projeyi bu yıl uygulamak istiyor.

      Bana belki de bu konuyu yazdığım için bana kızacak ama doğruları da seçmenle şimdiden paylaşmak en doğrusu. Ben bu yazıyı 20 gün önce yazacaktım, acil olan yazılar olunca bugüne kaldı Çünkü kendisini bu konudan dolayı çok sıkıntılı gördüm, ama kanalizasyon bile bana göre çok güzel bir hizmet. Rahmetli Emin gürün Aksaray da kanalizasyona merkezden başlamıştı her yer kazık kazık kazılmıştı, buna birde çamur eklenince herkes arkasından çekiştirmişti. Rahmetli öldükten sonra bu sefer arkasından dua ettiler. Boş ver Başkanım siz doğruları yapın ilçe halkı ilerde dua eder dedim.

       Gerçekten göze hitap edip altyapıya hiç önem vermeyen çok Başkan gördük. Ama bir şehrin önce altyapısı yapılmalı, sonra üst yapıya devam etmeli. Ben burada kimseyi itham etmeden söylüyorum bugüne kadar altyapıya hiç önem verilmeyen Gülağaç ilçemizde hummalı bir şekilde altyapı çalışması devam ediyor, yakında su şebekeleri de değişecek. İnanıyorum ki, 2014 yılına kadar Gülağaç’ta güller açacak, Sayın Başkan kendine boşu boşuna sıkıntı etme doğru yoldasın. Bende bu sıkıntını Gülağaçlılar ile paylaşayım diye yazdım, yazdığıma da umarım gücenmemişindir işin gerçeği bu.

Bu yazı toplam 1815 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.