Uyuşturucu gerçekten bitmeli

 Geçtiğimi günlerde Emniyet Müdürlüğümüzün 550 kişilik polis ekibi ile hava destekli uyuşturucu operasyonu gerçekten takdire şayandır. Takdir edilmekle beraber ilk defa ilimizde böyle bir operasyon yapılmaktadır. Sayın Valimiz Şeref Ataklı’nın yaptığı açıklama ise bizi sevindirmişti. İlimizde uyuşturucunun kökünü keseceğiz demesi bizleri sevindirdiği gibi, belli yaşın altında çocukları olan ve uyuşturucuya meyilli çocuklu aileleri sevindirmiştir.

     Bu tür operasyonların devamı gelmeli, sinek öldürmek yerine bataklıklar kurutulmalıdır. Bu işi ticaret haline getiren belli kimselerin körpe çocukları zehirlemesine dur denmeli. Çağın gençler üzerindeki uyuşturucu zehirleri ortadan kaldırılmalıdır.

      Uyuşturucu satanların dışında içicilerden elde edilecek istihbarat bilgileri ışığında diğer satıcılarda yakalanarak cezalandırılmalılar. Hem de çok ağır cezalarla cezandırılmalılarki bu işi bıraksınlar. Bir insanı öldürmekten hiçbir farkı olmadığınıbilmeliler. Bir insanı zehirleyerek öldürmek silahla cinayet işlemekten bir farkı varmıdır. Bir silahla bir kişiyi öldürüyorsunuz, biriside silahsız olarak gençleri zehirleyerek öldürüyor.

      İlimizde yapılan Şafak Operasyonun ardından açıklamalarda bulunan Sayın Vali Şeref Ataklı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan tarafından ortaklaşa düzenlenen basın açıklamasında “Şafak Operasyonu” yapılan operasyonda 39 kişinin yakalandığı ifade edildi. Vali Şeref Ataklı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Emniyet Müdürlüğü planlı ve projeli çalışma ile ilimizde organize şekilde uyuşturucu ticareti yaptıkları, halka baskı, şiddet uygulayarak ev ve işyeri kurşunladıkları, tehdit ile baskı oluşturmaya çalışan ve daha önceden tespit edilen şahısların oluşturduğu suç örgütüne yönelik ‘Şafak Operasyonu’ düzenlendi.

Uyuşturucu satan, sokak satıcısı olarak tabir edilen 50 kişiye yönelik 550 polisin katıldığı, detektör köpeklerin kullanıldığı helikopter destekli eş zamanlı operasyon sonucunda 39 kişi yakalandı. Bu kişilerden 9 kişini daha önce işlemiş oldukları suçlardan dolayı cezaevine girdikleri yapılan çalışmalar sonucunda tespit edildi. Yapılan operasyon sonucunda çok sayıda uyuşturucu madde, hap, ruhsatsız silah, tüfek, yüklü miktarda para, uyuşturucu kullanma düzeneği ve çok sayıda hırsızlık malı eşya ele geçirildi.

 Yakalanan şahıslar hakkında suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında uyuşturucu madde ticareti, işyeri ve ikamet kurşunlama, tehdit ve darp suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Uyuşturucu ile mücadelemiz halkımızın desteği ile büyük bir kararlılıkla devam edecektir” dedi.

      Ülke genelinde uyuşturucuya alışanların anlattıklarına bakarsan çok farklı alıştırma ile karşı karşıya olduklarını görüyoruz. Genç kızları yakışıklı ama aklı kıt olan gençler. Erkekleri ise paralı gençler ve yine sevgili amacı ile kendilerine arkadaş olan kızların alıştırdıklarını söylüyorlar ve bunda dabaşarılı olduklarını ifade ediyorlar.

      Hatta varlıklı ailelerin kız ve erkek çocuklarına ise yakışıklı erkekler, yine güzel kızlar zengin erkek çocuklarına önce arkadaş sonra uyuşturucuya alıştırdıklarını okuyup duymayan var mı? Bir çek, bir al bir şey olmaz diyerek başlayan alışkanlık müptelası olup çıkıyor. Alkole başlayanları da aynı şekilde bir sefer al bir şey olmaz, bir sefer al rahatlarsın diyerek başlatılmıyor mu? Sonra alkolik olup çıktıklarını herhalde görmeyen yoktur.

      Kötü çevre kötü arkadaş insanı elbette yoldan çıkarmaktadır. İnsanın hayatı ile oynayan çevre ve arkadaş olacağına hiç olmasın yalnız yaşa ondan daha iyidir.

      Uyuşturucuya Emniyet müdahale ve mücadele etmeli ama bu aileden başlayarak okullara kadar yayılmalı. Bununla ilgili çeşitli kurum ve kuruluşların mücadele ettiğini biliyoruz ama bu sözde kalmamalı. Özellikle okullarda öğrencilere öğretmenler, mahallelerde ailelere konuyla alakalı seminerler verilerek uyuşturucuyla mücadele ve çocukları korunma yöntemleri anlatılmalı. Yoksa bu meselenin sadece Emniyetin gayretleri ile bitirilmesi mümkün değildir.

 

Bu yazı toplam 1493 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.