Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Vali Altınok’tan Aksaray ezberi

Vali Altınok’tan Aksaray ezberi

                                                   

          Ben bugüne kadar ilk defa bir Valininçalışmalarını birinci yılında basın mensupları ile paylaşmasına tanık oldum.İşte valilik farkı burada demeden kendimi alamadım. Hem de öyle bir basıntoplantısı takip ettik ki, elinde notu olmadan vali yardımcılarını yanına alarakAksaray-ı sanki bize okudu. Bir yıl da el atmadığı konu ve bilmediği hiçbirmesele kalmamış.

        Özel idaremisafirhanesinde basın mensupları ile Aksaray’a gelişinin 13 Ağustos günün debasının karşısına çıkarak bugüne kadar neler yaptıklarını ve neler yapmakistediklerini bizimle paylaştı. Bizde Sayın Altınok’a soracak soru bulamadık.Çünkü paylaşmadığı ve anlatmadığı konu bırakmadı. Basın toplantısından SayınValimizin konuşmalarından bazı önemli konuları sizlerle paylaşmak istiyorum:

       “ Aksaray’agelmekten son derece mutluyum, bir yılımızı tamamladıktan sonra daha damutluyum. Bulunduğum bir yıl içinde Aksaray da vahim bir olay yaşanmadı. SadeceE 90 Karayolu boyunda yakalanan uyuşturucular var. Bundan dolayı ulusal basındaAksaray çıkıyor ama bu Aksaray’la ilgili değil. Burası bir şehirler arası yolunbağlı bulunduğu il olması nedeni ile yol boylarındaki kontrollerde yakalananuyuşturucular var. Bunlarında Aksaray ile ilgisi bulunmamaktadır.

       Yine trafikkazaları yoğunluk da ama bu kazalarda ilimiz vatandaşlarının dışındaki yolboyundaki sürücüler çoğunlukta. Sanayimiz gelişiyor, etrafımızdaki iller bizigıpta ile izliyorlar. Hayvancılık ve tarım ileri derecede gelişmekte, birtanıdığım Milletvekilimiz bana bayramda telefon ederek yonca torpili istedi.Demek ki, yoncamız çok kaliteli ve ülke genelinde beğeniliyor.

      Ihlara vadisidışına tesis yapılacak, en önemlisi vadi içine iniş çıkış için asansörçalışmamız var. Narlı Göl otellerinin bulunduğu 2 km. yolun yapılması kısazamanda tamamlanacak. Genelde turistin az geldiği yada konaklamadığı konusundaşikayetler var. Ben konaklama işine bakmam, turist bize ne bırakıyor onabakarım. Bunu yaparken de turistin alacağı cazip şeyler yapmak lazım.

       Turizme sadecevadi bölgesini değil buna merkezi de dahil etmemiz lazım. Somuncu babayı, EğriMinareyi, Ulu Camiyi, Kültür evini ve diğer bölgeleri de tanıtmamız lazım.

       Eğitimde güzelgelişmeler yaşıyoruz, Türkiye genelinde 56 sıradan 23’lere indik bu iyi birgelişme. Okul yapımında arsa sıkıntılarımız vardı, ödenek var okulyapamıyorduk, bunları çözdük ve okullar yapılacak. İlimizde öğretmen açığımızhiçbir yerde yok.

         SultanhanıOrtaköy ilçemizden sonra nüfusu en büyük bir yerleşim birimimiz. Buraya entegrebir hastane yaparak 24 saat açık tutacağız. Şehir merkezinden geçen karayollarınayapılacak kavşaklar sene sonuna kadar bitecek, alt geçitler bitmek üzere.

       Aksaray’ınödenek sıkıntısı yok, Milletvekillerine ve İl Başkanına ne zaman ödenek için telefonaçsam. Şu kadar para lazım desem bir hafta içinde ödenek temin ediyorlar.Ödenek konusunda hükümetimizden en ufak bir sıkıntı çekmiyoruz.

       Köylere döşenenparke taşların yapımı köyden toplanıyordu. Bunu kaldırdık, köylü muhtarkavgasına son verdik. Gerekli olan her yere taşı biz döşüyoruz köylümüzde rahatediyor. Devletin görevi para toplamak değil vatandaşa hizmet götürmektir. Kireçlikyolunu genişletiyoruz, şuan kapalı biter bitmez bu yolumuzu asfaltlayacağız.Bayram öncesi gurbetçilerimiz gelmeden bütün köylerin yollarının yama işinibitirdik, rahat etsinler diye.

        Yapmayıhedeflediğimiz hizmetlerimiz de var. Hızlı tren Antalya Kayseri arasındayapılacak. Buna ilimizde dahil olacak, yol geçen tarlaların istimlak paralarıödenmeye başlandı. Yük tereni ile ilgili çalışmalar ise Ulukışla ile Kırşehirarasında yapılacak. Bunu yakından takip ediyoruz ilimizde kapsamaktadır. Suylailgili çalışmalarımız var, Ecemiş suyunu 3 vilayet Aksaray, Niğde ve Nevşehir’ikapsayacak. Birlikte hareket ettiğimizde bunun gerçekleşmesi için çaba sarfediyoruz. Havaalanı içinse çevre illeri de içine kapsayacak bir orta yereyapılması lazım. Bunula ilgili girişim ve çalışmalarımız devam ediyor.Milletvekillerimiz ile bunları istişare ediyoruz” dedi.

       Sayın valimizSelami Altınok gerçekten ilin bütün ihtiyaçlarını biliyor ve çalışmalaryapıyor. Alışık olmadığımız bir şekilde bir yılını bizimle değerlendirenvalimize teşekkürler. Bir cümlesini de sizlerle paylaşayım; “ Aksaray spor ilklig maçını benim memleketim Erzurum ile yapacak, ama benAksaraylıyım ve Aksaray’ın kazanmasını istiyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi