Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Yanlış düşüncede olanlar

Yanlış düşüncede olanlar

                            

    Ben bu iki yazımı da taraflı yazmışım,  ama Ak Partiye uymayan ve kurallarına aykırı hareket eden guruba yüklenmemişim, Ak Partiyi küçültenlerin MHP ile beraber hareket eden gurupmuş.

       Şahsıma karşı, telefonla ve en önemlisi değişik isimlerle kendilerini gizleyerek netten bana mesaj yolu ile itiraz eden arkadaşlarım iki gündür yazdığım yazılarımı tekrar tekrar okurlarsa sevinirim. Ben orada gördüklerimi, aylardır izlenimlerimi ve yakinen şahit olduğum olaylar sonucu genel kanaatimi objektif olarak yazmaya çalıştım.

      Bu mecliste çok yakın dostlarım olmasına rağmen ve hiçbirisi ile en ufak bir problemim olmadığı halde doğruları yazdım ve kimseyi de ayırmadım. Burada Ak Partiyi temsil eden meclis üyelerinin tamamı Ak Partilidir. Ben olaya böyle bakar, böyle değerlendiririm. İki tarafta ihtiraslarına yenik düşmüş ve parti temsilini bırakıp birbirlerini yeme ve nasıl harcarıma dönüşmüş. Taraf gibi gösterilerek yazmadığım bazı konuları bana yazdırdılar.

       Bakın geçen hafta Çarşamba günü İl Genel Meclisine basın el altından davet edilmiştir. Davet edenin birisi İl Genel Meclis üyesi ve dışardan bazı tanıdıklar. Bir dostumda bana iyi niyetle telefon açarak “İl Genel meclisinde yaşananları objektif olarak bir izle neler oluyor” dedi. Bende uzun yoldan gelmeme rağmen yorgun argın merak edip gittim. İyi ki de gitmişim, bazı yanlışlıkları ve meclisin son durumu hakkında bilgi sahibi oldum.

        Medya ya niçin telefon açıldığına gelince Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Höyüğün Ilısu kasabasında 2008 yılında ihale ile aldığı kuyu konusu idi. Hüseyin Höyük buradan kuyu aldığı için diğer meclis gurubu Ilısu ya 250 bin lira ödenek çıkararak Höyüğe kıyakçılık yaparak menfaat temin ettiği düşünülmüş. Bunu ortaya çıkaranda güya diğer Ak Parti gurubuydu. Bu konuyu Dede Teke’nin basın huzurunda gündeme getirmesi hesaplanarak Höyüğe siyesi darbe vurma hesabı yapılmıştı. Ancak yanlış hesap Badat’tan döndü.

       Hüseyin Höyük yasal yollardan bir kuyu ihalesi almış, ancak 8 ay önce Ilısu Belediyesine karşılıksız devretmiş. Ha burada şunu da söyleyebilirim, Höyüğün işine yaramayacak bir kuyuyu alarak dedikoduya mahal vermemesi gerekirdi. Sen siyaset ve ticaret adamısın, elbette ticaret yapacaksın, ancak bu ve benzer konulara dikkat etmek zorundasın kardeşim.

       Bu kuyu yolu ile bir yolsuzluk varsa açığa çıkararak kendi partinizin meclis üyesine darbe vururken partine vurmuş olmuyor musun? Bu bir parti hizmetimi yoksa kişisel hesaplarının görülmesi mi? Çıksın birileri bunu bana izah etsin. Böyle bir iddia ile gelirken, Dede kardeşimi öne sürenler neden araştırmadan soruşturmadan kendisini kullanma ihtiyacı duydular? Bu tür konular belgesiz delilsiz konuşulmaz, zaten Höyük de bu kuyuyu inkâr etmedi. Ama bende önceki yazılarımda telefon konularını yazmamıştım, zorladınız yazdım.

       Bu kadar kişisel hesapların peşine düşüldüğü ve MHP ile ittifak yapan meclis üyeleri de ayrı bir partili gibi diğerlerini cezalandırma yoluna gidiyorlar. İktidar partisinin meclis üyelerinin durumu bundan ibaret. Efendim ben bir tarafı tutup diğer tarafı kollamıyorum, bu tablonun oy verdiğim bir partinin gidişatına yakışmadığını söylüyorum, ama birileri kaşıyor. Meclis konuşmalarına bakıyorum sokak kabadayıları gibi bağırmalar koridorlara kadar yansıdığı için seviyeden bahsettim. Burada şahsınızı değil Aksaray’ı temsil ediyorsunuz. Bakın parti disiplini dışına çıkarak herkes birilerini suçlamak için basına açıklama yapıyor.

       Yazımı okuyan Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun beni aradı ve bilgi aldı. Kendilerine de bu konuyu ilettim ve bana önümüzdeki günlerde elinden ne geliyorsa yapacaklarını söylemiştir. Benim derdim Aksaray kaybetmesin, daha seçimlere iki yıldan fazla zaman var. Ak Parti Meclis üyelerinin iki gurubu da ihtiraslarına yenilmişler Ak Partiye yakışır bir tavır sergilemiyorlar. Ben Aksaray’a yazık olmasın istiyorum.

       Yoksa benim her iki taraf meclis üyelerinden dostlarım ve arkadaşlarım var. Ben olaya kişisel olarak bakmıyorum, Aksaray olarak bakıyorum. Birisini tutup diğerini yermiyorum, Aksaray şanına yakışır hizmet görmesinden yanayım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi