Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Yatırımları böyle sahipleniyorlar

Yatırımları böyle sahipleniyorlar

       Sayın Bakanı Sütaş’ın her davetine geldiğini görmekteyiz, işin bir ayrı tarafı ise Bingöl Valisi ve bazı sivil toplum kuruluşu Başkanları da Aksaray da idi. Bunun nedenini daha sonra anlatacağım, ancak burada öğrendiğim bir husus ise fabrikanın hala tam kapasite çalışmadığı ve %60 çıkarılmaya çalışıldığı anlatıldı.

       Yalnız yönetim kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz konuşmasında, “ ben sürekli Aksaray’a gelmem, genel müdürde gelmez fabrika sizin çalıştırın. Ancak bizler böyle olağan üstü bir durum olursa geliriz” derken fabrikanın Aksaray’a mal edildiğini söyledi.

        Tabi burada Aksaray’a sütaş’ın mal edilmesi çok güzel ancak buraya süt veren üreticide yeterli istifade edemediğinden şikâyetçiler. Nedeni ise sütün çok düşük olması nedeni ile para kazanamamaktan şikâyetçiler.

       Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun da sitemli bir konuşma yaparak; “ böyle toplantıların özlemini yaşayanlar varken Aksaray’ın ilgisizliğinden yakındı. Sütaş’ın Aksaray’ı Türkiye’nin yonca merkezi yaptı, ahırlarda galoş takmayı üreticiler Sütaş sayesinde öğrendi. Aksaray’a gerek üretim gerekse tüketim olarak çok şeyler kazandıran Muharrem Beye teşekkür ediyorum, emirlerinde olduğumuzu bir kez daha iletiyorum” dedi.

      Hakikaten Çöl bölgesine yoncanın bu kadar gelişmesini bu fabrikanın gelişi ivme kazandırdı. Hayvancılık yine bu fabrikanın sayesinde daha yüksek seviyeye çıkmıştır.

       Sayın Bakan Cevdet Yılmaz ise, “ özel sektörlerin yatırımları milli geliri de artırmıştır, bugün milli gelir 10 bin 500 dolar civarındadır. Aksaray hızla gelişen bir il ve sürekli yeni yatırımlar gelmektedir. Umarım Muharrem Bey yeni bir fabrikanın temellerini Bingöl de atar. O bölgede çalışan işçilerin daha çok çalıştığını ve iki katı emek veriyorlar” diyerek teşvik etmiştir.

       Şimdi gelelim Bingöl Valisi ve Sivil toplum kuruluşlarının Aksaray da ne işleri vardı. Arkadaşlardan bazıları Bingöl Valisi Aksaray’a mı geliyor derken Bakanın Bingöllü olduğunu bilmiyorlardı. Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı buraya gelmişken birkaç yıldır bir fabrikada Bingöl’e kurulmasını isteyen Bakanın hemşerileri ve ilin valisi fabrika için görüşmeye gelmişlerdi. Büyük bir ihtimalle de fabrika kuruluş sözünü aldılar, hem de ısrarla işin peşini bırakmayarak. Görüldüğü üzere bazen her şey gelip sizi bulmadığı gibi gidip bulup altından girip üstünden çıkıp meseleyi halletmek. Bizde ilimize gelecek yatırımları sürekli kaçırdık, onlar bize yalvar yakar gelsin diye bekledik.

        Mesela Algi da dondurma fabrikasını Konya söke söke elimizden almıştır. Algi da fabrikası Eva gurubu ile anlaşarak Kayseri, Aksaray ve Konya illerinde fabrika yapmaları için bir çalışma yaparak kendilerine rapor vermelerini istiyorlar. Fizibilite çalışması yapan ekip Kayseriyi devreden çıkarıyor geriye Aksaray ve Konya kalıyor. Aksaray da on gün süre ile çalışma yapıyorlar ama Eva gurubu olarak çalışıyorlar Sayın Belediye Başkanımız Nevzat Bey imkânları ölçüsünde kendileri ile ilgileniyor.

        Ancak bu çalışmayı yaparken Algi da olarak yapmıyorlar bir dondurma fabrikası için yer tespiti yaptıklarını söylüyorlar. Konya çalışmaları da bitince raporlarını İstanbul’a veriyorlar, %60 Aksaray ve %40 Konya olarak. Konudan haberdar olan Konya valisi ve diğer yetkililer İstanbul’a giderek Fabrikanın Konya’ya yapılmasını sağlıyorlar. Organize Sanayinin Başkanı olan Valimizde makamında oturarak tekrar gelmelerini bekliyor. Üstelik Algi da kendisi buraya gelmedi sadece Eva gurubu geldi diyor ve 100 milyar dolarlık fabrikanın temeli geçtiğimiz günlerde Konya’ya temeli atıldı.

       Bingöl valisi ta Aksaray’a geliyor fabrika kurdurmak için insanların ayaklarına gidiyor, biz ise makamdan dışarıya çıkmıyoruz. Buradaki farkı anlatmak için bu misali sizlere verdim.

      Yalnız Sütaş’ın ürettiği gıdaların üzerinde yani ambalajlarının üstünde hala Bursa Karacabey yazıyor Aksaray yazmıyor bu bana çok dokunuyor. Neden Aksaray yazmaktan kaçınıyorlar, yoksa hala Aksaray benimsenmemiş mi? Bu konuyu yetkililer kendileri ile paylaşırlarsa sevinirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi