Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Yeni fakültelerin mimarları

Yeni fakültelerin mimarları

         Fakültelerin her birinin önemi birbirinden ayrıdır, ancak ilimiz tarım bölgesi olması nedeni ile Veteriner Fakültesi ayrı bir önem taşımaktadır. Bu nedenle Veteriner Fakültesi ile ilgili açılım ve talebin kendilerinden geldiğini söyleyenleri duymaya başladım.

      Öncelikle şunu burada söylemek isterim ki, bu Fakültelerin ilimize kazandırılmasında Başta Üniversite senatosundan onay alan Rektörümüz ve Ak Parti Milletvekilleridir. Bu konudaki çalışmaları yakinen bildiğim için Sayın Alaboyun biraz daha yakından ilgili idi.

      Ancak kendisine dört tane fakülte talebimiz vardı bununla ilgili bir gelişme var mı diye sorduğumda şunları söyledi; “ Fakülte sayımız dört değil altı oldu, iki önemli fakülte daha ilave edildi. Zaten Rektörümüz tarafından Veterinerlik, İlahiyat, İletişim ve birde Yüksek okul talebi iletilmişti. Biz buna Mimarlık ve Turizmi de ekleyerek altıya çıkardık. Milletvekili arkadaşlarımız ve Rektörümüzle YÖK Başkanı ile yaptığımız görüşmeler sonunda senatodan çıkmıştır. Şimdi Bakanlar kuruluna giden onay ile ilgili takibi Milletvekili arkadaşlarımızla yapacağız, İlimiz için hayırlı olsun” dedi.

        Bakın Sayın Alaboyun burada fakülte ile ilgili açıklamayı yaparken kişiselleştirmeden diğer Milletvekilleri ile birlikte çalışmalar yaptıklarını ve bunun içinde Rektörümüzün de olduğunu söyledi. Bu fakültelerin kuruluşunda en büyük emeği olanlar bu dört kişidir.

        Gelelim bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gülün ilimizi ziyaretlerinde Eras oteldeki görüşmede Veteriner Fakültesinin isim babası Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök olmuştur. Bu düşüncesini Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve Koyun Keçi üreticileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ile paylaşan Özkök konuyu Cumhurbaşkanımıza birlikte iletmeye karar verirler. Üç sivil toplum kuruluş üyesi Veteriner Fakültesi ile Ziraat Fakültesi taleplerini direk olarak Sayın Abdullah Güle iletirler, Cumhurbaşkanımızda orada bulunan Rektörümüz Mustafa Acar konunun değerlendirilmesini isteyerek destek sözü verir.

        Bunun üzerine harekete geçen Rektörümüz Üniversite senatosuna üç Fakülte birde Yüksek okul talebi ile gider ve senatodan onay alır.

      Tarım platformu olarak bilinen bu birlikler beni de davet ederek birlikte Üniversite Rektörümüzü ziyaret ederek burada konu dile getirildi. Ziraat Fakültesi ile Tıp Fakültesine YÖK’ün sıcak bakmadığı söylendi. Sayın Rektör burada bir sürpriz yaparak; “ size müjde vereyim içinde Veterinerlik Fakültesinin de olduğu üç Fakülte birde Yüksek okul dün Senatomuzdan onaylandı. Birkaç gün içinde konuyu YÖK’e bildireceğiz” dedi. Yani Cumhurbaşkanımıza konunun iletilmesi üzerine hemen harekete geçen Rektör Senatoya böyle bir teklif götürerek fakülteleri onaylatmıştır.

       Tarım platformu da Sayın Rektöre konuyu takip edeceklerini Rektörümüze ilettikten sonra Üniversiteden ayrıldık. Daha sonra siyasilerimizi ve bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmeye başladılar. Ertesi günü İlimiz saygı değer işadamlarından Sayın Orhan Ağaçlıyı ziyaret ederek destek sözü aldılar. Bende konuyu haber yaparak kamuoyu ile paylaştım, daha sonra Milletvekilimiz Ali Rıza Alaboyun Beye konuyu aktardım; “ YÖK’e gelsin konuyu takip eder çıkarırız” dedi.

       Hakikaten konu Milletvekillerimiz tarafından adım adım takip edilerek hayata geçirilmeye doğru gidiyor. Üstelik bu Fakültelere ilave olarak iki Fakülte daha ilave edilmiş oldu. Burada senatodan çıkan Fakülteleri bir kez daha yazayım. Veterinerlik, Turizm, İletişim, İlahiyat, Mimarlık ve bir Yüksek okul YÖK senatosundan geçmiş durumdadır. Bakanlar kurulunun onayından da geçtikten sonra 5 yeni Fakülte ve bir yüksek okul ilimizde açılacak. Bu demektir ki ilimize yeni bir öğrenci artısı getirecek demektir. Dolayısı ile ilimiz tarımı ve ekonomisi de daha çok canlanacaktır.

      Veteriner Fakültesi İsimini ortaya atan Hamit Özkök ve Tarım Platformu, işin takibi de Milletvekillerimiz ile Rektördür. İlimize yeni Fakülteler açılmasını başaran Rektör ve ilimiz milletvekilleridir, emeği geçen herkesi tebrik ediyor şükranlarımızı sunuyorum. İlimiz için hayırlı uğurlu olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi