Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Yeni vali heyecanı

Yeni vali heyecanı

     

Sokakta kimi görsek sanki valiyi biz atıyormuşuz gibi yeni valinin ne zaman geleceği soruluyordu. Çarşamba gecesi 29 ilin valisi ili ilgili değişiklik kararnamesi içinde Aksaray Valisinin ataması da vardı. Yine gelen valimiz daha önceden valilik yapmış bir bürokrat değil, kaymakamlık ve Özel idare Genel sekreterliği yapmış bir bürokrat.

      Tabi bürokratlığının en sonuncusu kendi memleketi olan Erzurum da Özel idare genel sekreterliği yapan bir bürokrat iken ilimize atanmıştır. Kendisi aynı zamanda Erzurum’a bağlı Narman ilçesinden olan Sayın Valimiz ile ilgili yaptığımız araştırmada valilik tecrübesi olmasa da Erzurum da çok başarılı olduğu ve önemli hizmetlere imza attığını öğrenmiş bulunmaktayız.

        Erzurum’daki bazı meslektaşlarımıza telefon açtığımızda bize söyledikleri; “ Erzurum bir hizmetkârını kaybettiğini, Aksaray’ın çok şey kazandığını” söylediler. Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile ilgili tam not verilen Sayın Valimizin aynı zamanda bir halk adamı olduğu tarafımıza söylenmiştir.

        Sayın Valimiz Selami Altınok ile ilgili aldığımız bilgileri sizlerle paylaşırken, Cuma günü kendileri ile beraber olduğum Sayın Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Nevzat Palta, Ak Parti il Başkanı Fatih Yıldırıcı ve İlçe Başkanı Haluk Yazgı ile beraberdim. Kendileri ile yaptığımız sohbette yeni valimiz ile ilgili olarak çok olumlu ve başarılı olduğu ile ilgili bilgiler aldıklarını söylediler.

       Genel temennileri çalışkan işini seven, halkın içinde olan ve Aksaray’ın gelişmesine katkı sağlamasını beklediklerini söylediler.

        Tabii ki biz burada henüz Sayın valimiz ile ilgili kendisini görmeden tanımadan ve icraatlarına bakmadan bir şey söyleyip methiyeler düzecek değiliz. Temennimiz ilimiz ile ilgili başarılı çalışmalar yapıp gelişmekte olan ilimizi daha ileriye götürmsi bizim için yeterlidir.

       Bizim ne valiliklerimizden, ne diğer kurumlarımızdan kişisel talep ve isteklerimiz olamaz. Belki de giden Valimiz ile ilgili en çok eleştiri yapan bir gazeteci olmama rağmen samimi söylüyorum şahsi en ufak bir ne talebimiz nede isteğimiz vardı. Meselemiz Aksaraydı yazılarımızda bunun üzerine idi.

        Ben üç yıl Aksaray valiliğine geçen dönem hoş geldinin dışında o merdivenleri hiç çıkmadım. Oralarda dolaşıp vali Beyle sıkı fıkıyım çakasını da hiç sevmem. Memleket bizim memleketimiz memleketimize idarecilerimiz ne kazandırsa biz ondan memnun oluruz.

     Sayın Altınok göreve başladıktan sonra nasıl bir vali beklediğimiz ile ilgili bir yazı yazdım masamın üzerinde duruyor. Kendileri göreve gelip başladıktan sonra belli bir süre hoşbeşler olur. Bu hoşbeşler bitince bu yazımı yayınlayacağım.

      Çünkü giden valimiz bazı kesim ve kişilerce yanıltılarak bazı konularda yanlış yaptırıldı hiç değilse bu valimize yanlış yaptırılıp Aksaray kayıp etmesin.

       Herkesi kucaklayıp bağrına basan kucaklayan Aksaray’a güzel hizmetler kazandırsın bizim için bu yeter.  

      Biliyorsunuz ilçe iken çocukluğumda gördüğüm rahmetli Niğde valisi Enver kozanoğlu ve Ünal Özgödek gibi valiler nasip olsun demiştim.

      Ümit ediyorum ki, ilk valiliğine burada başlayacak olan genç valimiz Altınok burada başlayıp çıkışlar yakalayarak bir Recep Yazıcıoğlu çıksın. Bunu kendisinden bekliyoruz.

        Yeni atanan valimiz ile ilgili ilimizde bir iyimserlik ve olumlu hava var. Geleceği yerdeki hemşerilerinde de bir burukluk olduğunu söyleyebilirim.

      Gelsin görelim inşallah hayırlı hizmetlere vesile olur diyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi