Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

2012’den ne bekliyorum

2012’den ne bekliyorum

Kimileride hayalindekileri gerçekleştirmek ister. Benimde hem dünyadan, hem de ilimizden beklentilerim var. Bu beklentilerimi yazarken kişi, şahıs, siyasetçi, kurum ve kuruluşu hedef almadan yaşadığımız gerçeklerden yola çıkarak okuyucularımın da isteklerine tercüman olmak için buraya 2012 ne bekliyorum onları sizlerle paylaşmak istiyorum. Önce ilimiz için beklentilerimi sıralayıp sonra genel beklentilerimi sıralamak istiyorum.

Halkını, siyasetçisini, seçilmişlerini, siyasi parti içinde yaşanan iç çekişmelerde taraf olmayan herkesi kucaklayan yeni bir valilik anlayışı bekliyorum.

Aksaray da barışık bir siyaset, herkesin görüşüne saygı duyan, ilimiz için zararlı olmayan ve kişisel beklenti içinde başkalarını yok etme gayreti içinde olmayan siyasi anlayışı dört gözle bekliyorum.

Kaldırımları temizlenmiş, yayalara saygı duyan sadece kendi ticaretini düşünmeyen bir esnaf anlayışını bekliyorum.

İnsanların yasal yollarını engelleyip, kaldırımlarında dışına çıkarak yolları işgal eden esnafa yaptırım uygulayan bir idare bekliyorum.

Trafik sorunlarının bittiği, sokaklarında yayaların rahat bir şekilde nefes alıp yürüdüğü bir Aksaray bekliyorum.

Her gün elektriklerin kesilmediği, sokak lambalarının düzenli yandığı, alo arıza dendiğinde anında gelen bir elektrik arızasının hemen koştuğu bir Medaş bekliyorum.

Doğalgazın sayınız az demeden, ara sokaklara kadar her müşteriye şebekenin döşenerek hizmet verdiği bir Asaraygaz bekliyorum.

Telefon ve posta hizmetlerinin zamanında yapıldığı, borç bildirimlerinin gününün geçmeden tebligatlarının zamanın da dağıldığı ve postane işlemlerinde insanların saatlerce bekleyip gününü posta binalarında geçirmediği bir posta telefon hizmetleri bekliyorum.

Alışveriş merkezlerinin önceden park sorunlarını halletmiş yerlere ruhsat verilerek açılmasını ve şehrin rahatlamasını bekliyorum.

Milletin seçtiği il Genel Meclis üyelerinin kavga etmeden seçenlerine birlik beraberlik içinde hizmet vermelerini bekliyorum.

Turizmde geçmiş yıllara nazaran bu sene daha fazla tanıtımın ve girişimin olacağını ümit ediyor bekliyorum.

TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) gibi bir çirkinliğin daralmış bir şehrin göbeğinden daha uygun bir bölgeye taşınmasını bekliyorum.

Eski terminal ve civarının da bir an evvel temizlenerek il merkezine yakışan bir şekilde yeniden düzenlenmesini bekliyorum.

Köy ve Kasaba araçlarının şehir merkezi dışında bir yerde yolcu alıp indirmesine artık bir çözüm bulunmasını bekliyorum.

Yatırımcı ve sivil toplum kuruluşlarımızdan, kamuoyunda gündemde kalmak için beyanatlar yerine yatırım ve daha çok hizmetle gündem de kalmalarını bekliyorum.

İşsizliğin, yoksulluğun bittiği ve avuç açmanın yerine arın terinin yendiği bir yıl bekliyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberliğinin bozulmadan, kardeşçe yaşamın başladığı vatanımızı koruyan evlatlarımızın şehit olmadan huzur içinde görev yaptığı bir yıl bekliyorum.

Bölücü terör örgütünün son nefesini yaşadığı bir dönemde tamamen yok olmasını bekliyorum.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yapılan iç ve dış düşmanlar tarafından yapılan saldırıların bitmesini bekliyorum.

Ülkemizin komşuları ve dostları ile barış içinde yürüyen bir dostluk bekliyorum.

Afet ve depremden uzak insanların korkusuzca evlerinde oturduğu bir huzuru cenabı Haktan niyaz ediyorum.

Dünyada yaşanan felaket ve açlıkların, açlıktan ölen çocukların acısının bitmesini bekliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi