Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Bazı Mutlulukların Tarifi Yaşanarak Anlaşılır

Bazı mutluluklar vardır ki, tarifi mümkün değildir. Tarifi mümkün olmayan mutluluklar yaşanınca en iyi anlamda anlaşılır. Ben de ailemizle birlikte tarifi zor olan mutluluğu 05 haziran 2021 cumartesi günü Oğlum Seyit Mehmet’in nikah merasiminde yaşadım. Rabbimiz, her birimizin evlatlarına da dinimiz İslam’ın emirlerine uyulup yasaklarından da sakınılarak huzur ve mutluluk dolu aile kurmayı, Salih, Saliha evlatlara sahip olmayı lütfeylesin. Amin.

Dinimiz İslam, ailenin kurulmasını sağlayan, nikahı, evlenmeyi emretmekte ve vazgeçilmez özellikte önemli olduğunu bizlere haber vermektedir. Hakikaten evlilik ile oluşan aile çok kutsaldır. Aileleri sağlam olan toplumların yıkılmaları mümkün değildir. Tarihi kayıtlardan da öğreniyoruz ki, aileleri sağlam toplumlar uzun yıllar varlıklarını sürdürmüşler, aileleri çöken toplumlarda yok olup gitmişlerdir.

Allah (c.c.) nikahı (evliliği) emretmiştir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) de nikahlanmış, evlenmiştir. Kendine evlenmeyi yasaklamak isteyen sahabelere de asla izin vermemiştir. Hadis–i Şeriflerde: “Nikah benim sünnetimdir. Kim ki onu terk ederse benden değildir.” “Evleniniz, çoğalınız çünkü ben kıyamet günü sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim” buyrulmuştur.

Nikahın olmadığı beraberliklerde gayri meşruluk ve yozlaşma vardır. Sonucunda zina söz konusudur. Böyle bir durumda ise nesillerin, neseplerinin bozulması, ahlaki çöküntü kaçınılmaz olur. Düğünlerimizin bizi biz yapan değerlerimize uygun tarzda yapılması çok önemlidir. Aile yuvasını, Allah (c.c.) ve rol model Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in  emirlerine uyulup yasaklarından sakınarak kurmalıyız. Ailenin huzur ve mutluluğu değerlerimize gerçek anlamda sahip çıkılarak sağlanabilir. Haramlarda huzur arayanlara, huzur haram olur.

Düğün yapmak, meşakkatli, zahmetli gibi görünmekle beraber çok keyifli ve aynı zamanda zahmetinden çok daha fazla rahmete sebep olduğu içinde sevaba nail olmamızı sağlamaktadır. Aileler karşılıklı olarak fedakarlık yapıp, hoşgörü, sevgi ve saygı içinde oldukları zaman hiçbir sorun olmamaktadır. Daha doğrusu dünyalıklar, takı, giyecek, eşya v.b. mutluluğu sağlayan şeyler değildir.

Öncelikle eşlerin ahlaklı, dindar olmaları temel ölçü olmalıdır. Bu güzel özelliklerle dopdolu olanlar dünyalıkları çok önemsemezler. İmkanlar ölçüsünde her anne baba evlatlarına en iyisini alıp, onların mutlu olmalarını isterler. Bilirler ki onların mutlulukları kendilerinin de mutlu olmalarını sağlamaktadır.

Öncelikle düğünümüze katılan, şahsımı arayan, mesaj gönderen, telgraf çekerek bizleri memnun eden kardeşlerimizin her birine en kalb-i şükranlarımı sunuyorum.

Ak Parti Konya Milletvekili, MYK üyesi, Genel Başkan Yardımcısı (İnsan Hakları Başkanı) Sayın Dr. Leyla Şahin USTA hanımefendiye, Ak Parti MKYK üyesi, Konya Milletvekili, Bayındırlık İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı Sayın Tahir AKYÜREK Bey’e, Ak Parti Konya Milletvekili Sayın Ahmet Sorgun Bey’e, Ak parti Konya Milletvekili Sayın Hacı Ahmet ÖZDEMİR Bey’e, Ak Parti Konya İl Başkanı Sayın Hasan ANGI Bey’e, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim ALTAY Bey’e,  Konya Vali Yardımcısı çok değerli dostum Sayın Mehmet AYDIN bey’e, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sayın Ercan USLU bey’e, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Furkan KUŞDEMİR Bey’e, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet PEKYATIRMACI Bey’e, Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Sayın Mehmet GENÇ Bey’e, Karatay Belediyesi  Başkanı Sayın Hasan KILCA bey’e, Meram Belediye Başkanı Sayın Mustafa KAVUŞ Bey’e, Seydişehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet TUTAL Bey’e, Ak Parti Akören İlçe Başkanı Sayın Müzeyyen ÇETİNKAYA hanımefendiye, Akören Belediye Başkanı Sayın İsmail ARSLAN Bey’e, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Sayın Hasan GÖRGÜLÜ Bey’e, Gazi Kara Pilot Albay Nihat ABAYHAN Bey’e, Tarihi Bedesten Eğitim Kültür Dernek Başkanı Sayın Abdullah DÖLEK Bey’e, Konya SMMM Odası Önceki dönem Başkanı Sayın Seyit Faruk ÖZSELEK Bey’e, SMMM Odası Başkanı Sayın Abdil ERDAL Bey’e, isimlerini tek tek sayamadığım, siyasi partilerimizin yönetim kurulu üyelerine, Belediye meclis üyelerine, vakıf, dernek, sendika başkan, yönetim kurulu üyelerine, basınımızın güzide temsilcileri gazeteci dostlara, kısacası düğünümüze uzaktan ve yakından iştirak eden, hayırlı olsun dileklerini ileten aile, eş, dost, akraba, komşu ve arkadaşlarımıza, düğünümüze çiçek ve çelenk gönderenlerin her birine nezaketlerinden dolayı en kalb-i şükranlarımı sunuyorum.

Bu vesile ile oğlum Seyit Mehmet ve  gelinim Nazmiye Nurnihan’ıma hayırlı uzun ömürlerle birlikte huzur içinde mutluluklar  dilerim. Allah (c.c.) hayırlı evlatlar nasip eylesin. Sıhhat ve afiyetler dilerim.

Bu yazı toplam 985 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.