Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Bugün biraz Alex yazayım

Bugün biraz Alex yazayım

Bir aydır Alex’le yatıp Alex’le katlık. Türkiye’nin başka konusu yokmuş gibi ülkemize para kazanmak için gelen bir futbolcuyu savaş kazanmış kahraman gibi gündemde tutarak heykeli dikildi. Pes doğrusu, bir futbolcuyu ülkesinde zafer kazanmış kahraman gibi günlerdir gündemde tutmanın ne anlamı var anlamadım.

Ülkemize geleli 8 sene olmuş, en ufak bir Türkçe kelimemizi dahi öğrenmemiş. Üstelik bu süre içinde kulübünden 25 trilyon para kazanmış bir futbolcuyu ilahlaştırmanın ne anlamı var? Fener Bahçe kulübü Alex döneminde uluslarası bir kupa mı kazanmış? Kazanılan kupada bir payı mı olmuş?

Futbol bir takım oyunudur, takım iyi olmazsa siz ne olursa olun bir şey olmaz. Sonra spor bir sosyal etkinlik ve keyif oyunudur. Alex yok haksız yere kovulmuş yâda ayrılmış. Biz işin iç yüzünü ne kadar biliyoruz? Aykut kocamanın gol rekorunu kırmak için ona engel olmuş. Bu kadar saçmalık ve dar düşünce olamaz, hiçbir teknik direktör benim rekorumu kıracak diye bir futbolcusunu harcayarak takımını başarısız edemez. Takımın başarısızlığı demek teknik direktörün başarısızlığı demektir.

Sezon başında Alexsiz yâda zaman zaman Alexsiz bir takım düşündüğünü söyleyen Aykut Kocaman bunu ne için söylemiştir, yaşlanmış bir futbolcudan yararlanabildiğim kadar yararlanacağım ama yerine adam monte etmem lazım diyor. Bunu sevgili Alex duyuyor neden demiyor o zaman ben oynamadığım takımda durmam diyebilmeli. 35 yaşını dolduran Alex aslında bazı kimse ve guruplar tarafından kullanılarak kulübüne zarar vermiştir.

Mesele ne Kocamanın rekoru nede kendisine karşı alınan tedbir, edindiğim izlenim ve gerçekleri gelin birlikte irdeleyelim.

Sen bir kulübün futbolcusu olacaksın ve mukavelen devam ederken durmadan internet üzerinden tiwit atarak şu kulüple görüşüyorum bu kulüple görüşüyorum diye mesajlar atacaksın. Bu yetmiyormuş gibi 3 yıldır beraber olduğun hocanla şampiyonluklar yaşayacaksın ve son senende hocanı beğenmediğini ima edeceksin.

Bu yetmiyormuş gibi kulüp başkanını üstü kapalı eleştireceksin, kulüpten olaylı bir şekilde ayrılan Kutlualp-i öveceksin. Daha neler neler. Be kardeşim sen paralı bir futbolcusun, senin işin çıkıp futbol oynayıp kulübüne faydalı olmak. Sen yönetici değilsin, herhangi bir kulüp sorumlusu da değilsin ne işin var kulüp içi meselelere uğraşıyorsun.

Beyler burada ince bir olay var durup dururken bunları yapmıyor. Son döneminde seyirciler tarafından sevilmesi nedeni ile bazı guruplar belli menfaatler karşılığında Alex’i kullanmışlardır.

Aziz Yıldırım-ı şike hadisesi nedeni ile yiyemeyen ekip bu şekilde yemeyi deneyerek yıpratma ve kulübü bölme yönüne gitmiştir. O dönemin Aziz Yıldırım karşıtları ve Aziz Yıldırımı yok etme düşüncesindeki insanlar Fener Bahçeyi ele geçirmeyi başaramamışlardır. Başarsalardı bugün Türkiye’nin en büyük seyirciye sahip köklü kulübünü ele geçirmiş olacaklardı. Bunu başaramayan gurup ise bugün Türkiye’de birçok yerlere el atan belli bir guruptur.

Aynı durumu Hükümet içinde deneyen bu gurup Sayın Başbakanın fark etmesi ile pasifsize edilmiştir. Hatta Fener Bahçe olayı da Sayın Başbakan tarafından ele geçirilmesi engellenmiştir. Bu gizli çalışma ise çok geç anlaşılmıştır.

Fener Bahçeyi ele geçiremeyen bu gurup şuanda Kasım Paşa sporla yola devam ediyorlar. Çünkü son anda Kasımpaşa sporu almışlardır.

Görüldüğü üzere Fener Bahçe de Alex meselesi yâda Kocamanla anlaşamam durumu yok. Alex’si kullanan guruplar var bu sayede Aziz Yıldırımı yerinden etme gayretleri var. Alex’de bunu para alarak yâda gelecekte kendisine bir şeyler vaat edilerek alet edilmiştir. Pazar gecesi şöyle kanallara bir baktım tamamında Alex ve Fener Bahçe var. Takım iki maçı da almış hala bu takım eleştiriliyor. Galatasaray üç maçtır başarısız kimseden tık yok.

Kanallarda kulübü ve Kocamanı eleştiren eleştirmenlere bir baktım hepsi belli bir tarafın adamları. Türkiye’nin birçok konusu ve Suriye meselesi bile Alex konusu ile güme gitti. Ülkemde para kazanan bir adamı bu kadar efsane etmenin anlamı yok. Efsane edilmesinin perde arkasında Aziz Yıldırım düşmanlarının Yıldırımı yeme planı vardır. Yaşı gelmiş bir gün köşesine çekilmek durumunda olan bir sporcu ne yapmış. Ülkesinin milli takımına bile alınmamış, ama son döneminde güzel kullanılarak kulübünü karıştırmıştır. Bende bir Fener Bahçeliyim Alex sevgim nefrete dönüşmüştür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi