Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Gaziantep gezisi

Bir yıl içerisinde düzenli olarak yapılacak programlar önceden açıklanıp bildirilmekte, programlara ilgi duyanların katılmaları istenmektedir. Gezi programları da bu kapsamdadır.

     Geziye TYB  Konya Şube  Başkanı Mehmet Ali Köseoğlu, TYB Konya Şubemizin kurucu üyelerinden Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Mustafa Dündar, Mustafa Erkuş, Ahmet Köseoğlu, Salih Sedat Ersöz, Hüzeyme Yeşim Koçak, Ahmet Aka, Sadık Gökçe, İsmail Detseli, Zeki Oğuz, Hamdi Bağcı, Selman Selim Akyüz, Ali Işık, Ömer Lütfi Ersöz, Saffet Yurtsever, Bedir Köseoğlu, Vural Kaya, Mustafa Balkan, Anuş Gökçe, Halil İbrahim Tongur, Fikret Küçükmumcu, Bariş Şayir, İbrahim Can, Hasan Özücan, gazeteciler ve yazarlardan oluşan 40’ın üzerinde bir heyet katılmıştır.

        Cuma günü çıktığımız yolculuğumuz çok keyifli geçti. İsimlerini yazdığım değerli kardeşlerimiz birbirinden özlü ve güzel konuşmalarını yol boyunca devam ettirdi. Bu sohbetler, şakalaşmalar, toplu yapılan ibadetler dostluklarımızın pekişmesine vesile olmuştur. Saat:23.00 Sularında otelimize yerleştik. Sabah kahvaltısında, Konya’mızın Doğanhisar İlçesinden olan Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve Konya’mızın Akören İlçesinden olan hem şehrim Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın beylerle beraber olduk. İlk olarak Zeugma Mozaik Müzesini Konya’mızın Çumra İlçesinden olan Müze Müdürü Yusuf Altın hem şehrimiz rehberliğinde, Roma döneminden sanat eserlerinin yer aldığı müzeyi gezdik. M.Ö.300 ile M.S.256 yılları arasında özellikle Zeugma( geçiş, köprü) Roma döneminde, sanat alanında çok ilerlemiş, zengin villaları süsleyen dünyaca ünlü mozaik döşeme örneklerini gördük. Hakikaten  sanat  harikası eserlerden etkilendik.

     Çok sayıda Camii, tarihi eser, parklar, Gaziantep kalesi, Bakırcılar çarşısı gibi çok önemli yerlerini gezdikten sonra heyet üyeleri, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği öğle yemeğinde, Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehir dışında olması vesilesiyle yerine Vekili Şehitkamil Belediye Başkanı Muhammet Rıdvan Fadıllıoğlu’nun  katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Konya Selçuk Üniversitesi mezunu olduğu için Konya’mızı çok iyi bilmektedir. Fadıloğlu bey, TYB üyelerine yaptığı hizmetlerini anlatarak bazılarını da, yerinde tanıtmıştır. Anneler Parkı gezildi ve ışıklı su gösterisi seyredildikten sonrası  bir hatıra fotoğrafı sonrası şehrin diğer önemli merkezlerini gezmek üzere ayrıldık. Gaziantep Dedeman Oteli Müdürü Ahmet Emin Ok kardeşimizde Programlarımıza iştirak etti.

     Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın ve Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin ormanlık alan içerisinde organize ettiği Akşam yemeği öncesi, Tabiat Parkı ve Biyolojik Gölet’i görme imkanına sahip olduk. Akşam yemeği sonrası yapılan teşekkür konuşmaları sonucu hediye takdimleri yapılmış ve otele dönülmüştür. Gezi süresince yemek kültürünün zenginliğine ve insanlarının sempatik, cana yakın kişiler olduğuna şahit olduk.

     Gezimizden genel olarak özet bilgi vermemiz gerekirse; Gaziantep; Sanayisi ve Ticareti ile önlerde olan bir şehrimizdir. Ticaret gelişmiş ancak eğitimde başarı durumunun 80. Sırada olduğu ifade edilmiştir. Çok sevdiğimiz değerli Kardeşim Celalettin Ekinci bey Milli Eğitim Müdürlüğüne çok kısa süre önce başlamıştır. İnanıyorum ki, bu kaliteli kardeşimiz, Eğitimde de şuan mevcut olan başarısızlığı başarıya çevirecektir. Gaziantep’in yolları dar olduğu için trafikte büyük sıkıntılar yaşanmaktadır. Ayrıca şehrin çok büyük bölümünde, Kentsel dönüşüm yapılması gerektiği açıkça görülmektedir. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımefendinin işi hakikaten zor görünüyor. Rabbim, yar ve yardımcısı olsun.

     Pazar günü üstü açık olan iki katlı Otobüsle Şehir gezisinde ilk olarak, Dünyanın Üçüncü, Avrupa’nın İkinci ve Türkiye’nin en büyüğü birincisi olma unvanına sahip hayvanat bahçesini gezdik. Sonrasında ise Şahinbey Belediyesi tarafından restore edilen 300 yıllık ‘Şehrek üstü’ konakları ve ‘Bişirici Mescidi’ gezip bilgiler aldık. Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın ve TYB Gaziantep Şube Başkanı Metin Zirek’in de katıldığı öğle yemeğinin ardından Konya’ya hareket ettik. Dönüş yolculuğunda da bir birinden keyifli hoş sohbetler yapıldı. Çok güzel bir gezi sonrası gece saatlerinde, Rabbim’e sonsuz şükürler olsun her yönüyle çok güzel olan Konya’mıza  kavuştuk.

     Bu geziyi organize eden, TYB Konya Şube Başkanımız M.Ali Köseoğlu bey’e, Yönetim Kuruluna, emeği geçenlere, katılan kardeşlerimize, bizlere en güzel ev sahipliği yapan Konyalı, Gaziantepli Bürokratlarımıza kalb-i şükranlarımı sunarım. Rabbim her birinden razı olsun. Sıhhat ve afiyetler dilerim.

Bu yazı toplam 2135 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.