Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Irkçılık Hastalığı Ancak İslâm İle Tedavi Edilir

Irkçılık bir hastalıktır. Irkçılık hastalığına tutulanlar mutlaka tedavi edilmelelidir. Irkçılığın tedavisi de ancak İslâm ile mümkündür. Müslüman gerçekten ırkçılık yapamaz, yapmamalı ve uzak durmalıdır. Kim olurlarsa olsunlar, ırkçılık yapanlar şunu bilmelidirler ki, dünyaya, erkek veya kadın, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez ve benzeri başka ırklardan gelişimiz, kişilerin tercihine göre değildir. Âlemlerin Rabbi Allah (c.c.), İnsanları, imtihan etmek için, farklı renklerde, ırklarda ve cinsiyetlerde yaratmıştır. Herkes yaratılmış olduğu konumundan memnun, mutlu olup, şükretmeli ve kesinlikle ırkını, cinsiyetini bir üstünlük vasfı saymamalıdır. Üstün ırk yoktur. Esasen, farklı ırklardan, kabilelerden, kavimlerden oluşumuz daha çok tanışıp bilişmemiz ve kaynaşmamız içindir. 

      Emperyalizmin, Siyonizmin oyunlarını, birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştırıp bozmalıyız. Sözde aydın geçinen bazı satılık kalemler, sanattan yoksun bazı sanatçılar, siyasetin amacını kavrayamamış bazı siyasetçilerin Ülkemizin menfaatlerini zedelemek için ırkçılık yapmaları çok üzüntü vericidir.  Birlik ve beraberliğimizi, İslam kardeşliğimizi zedelemek isteyenlere asla fırsat vermemeliyiz.  Türkiye ’mizin her türlü menfaatinde ortak paydada buluşmalıyız.

     İç ve dış düşmanlarımızın güzel ülke Türkiye'mizi karıştırmalarına izin vermeyelim. Her birimiz imtihan ediliyoruz. İmtihanı kazanmak için, maddi ve manevi yönden elimizden gelen desteği kardeşlerimize sağlamalıyız. 

Mekke’den Medine’ye hicret eden Müslümanlara Muhacir, Muhacirlere, Medine de maddi ve manevi yönden her türlü desteği veren, yardım eden Müslümanlara da Ensar denir. Ensar ve Muhacirlerin sergiledikleri dostluk, kardeşlik ve fedakârlıkların tarihte eşi ve benzeri yoktur.  Peygamberimiz Hz. Muhammed(s. a. s.) ve Ashabı, gerektiğinde, Allah (c. c.) Rızası için,  malların, canların tereddüt edilmeden severek isteyerek verilmesi gerektiğinin en güzel örnekliğini, fedakârlıklarını göstermişlerdir.

      Yaşayış ve davranışların güzel olması ile insanlar birbirlerine üstünlük sağlayabilirler. Üstünlük takva sahibi olmakla mümkündür. İman eden, imanının gereği Salih amel işleyen bir Müslümanın ırkı, rengi ve cinsiyeti ne olursa olsun o üstündür. İman eden Siyah olan Bilal-i Habeşi’nin, inanmayan, inkâr eden beyaz bir Türk ten üstünlüğü, mukayese edilmeyecek derecededir. Irkçılık şeytandandır. İlk ırkçı da şeytandır.

     İslâm da millilik ve millet anlayışı vardır. İslam, zekâtı ve sadakayı yakınımızdaki ihtiyaç sahibinden başlayıp vermemizi emreder. En yakınımızdaki akraba ve komşularımızın ihtiyaçlarını giderip, daha sonra uzaktaki Müslümanlara ulaşmamız emredilmiştir. Tümevarım metodu gibi, yakından uzağa ilkesi önemsenmiştir. Bu düşüncede millilik vardır. Geçmişte Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında ülkemizi savunurken ırkları ne olursa olsun her biri aynı ideal uğrunda savaşmış, ya gazi, yada şehit olmuşlardır. İşte günümüz Müslümanlarında da bu anlayış hakim olmalıdır. Hangi siyasi görüşe sahip olursak olalım, Türkiyemizin menfaatlerini korumak için mili ve yerli bir duruş sergileyerek ırkçılık hastalığından uzak durup birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.

     Müslüman ırkçılık yapamaz. Mü’minler ırkçılıktan uzak durarak, dayanışma, birlik ve beraberlik içerisinde maddi-manevi unsurlarını seferber ederek, kardeşliği tesis etmelidir. Muhacir ve Ensar kardeşliğinin günümüzde de gerçekleşmesi için, Ülkemize sığınan Suriyeli, Iraklı, Somalili v.b. Kardeşlerimize gönülden sahip çıkmak zorundayız. İslâm kardeşliği bunu gerektirmektedir. Zalime karşı durup, zulme uğrayan, kim olursa olsun, hangi inançtan, hangi ırktan olurlarsa olsunlar onlara da destek olmalıyız. Güzelim Ülkemizi yakıp yıkmak isteyen iç ve dış düşmanlara, zalimlere karşı çıkıp, mazlumlardan yana olmamız inancımız gereğidir.

      

     Allah (c.c.); her birimize, ırkçılıktan uzak durarak, hakkıyla, insanlığın kurtuluşu ve İslam kardeşliği için çalışmayı nasip eylesin. Birlik-beraberliğimizi sağlamlaştırarak, huzur-mutluluk içinde yaşayanlardan olup, ırkçılık hastalığından uzak duranlardan olmamız duası ile sıhhat ve afiyetler dilerim.

Bu yazı toplam 768 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.