Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Muhammedül Emin Âlemlere rahmet hz. Muhammed (sav) efendimizin hayatı

Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve SellemEfendimiz’in Hayatı İsimli Kitabım Yayımlandı. Öncelikle hayırlara vesile olmasını Rabbimizden niyaz ederim.Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Ve SellemEfendimiz’in Hayatı isimli kitabımdan önce,Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları ve Helâk Olan Kavimlerile Damıtılmış Damlalar isimli eserlerim yayımlanmıştı. Bu eserlerimi, amel defterimin öldükten sonrada kapanmamasını, insanlarımıza faydalı olup, Rabbimizin Rızasını kazanmayı düşünerek değerli okuyucularımıza sunmuş bulunuyorum. 

Kâinatı ve içindeki zerreden kürreye her şeyi en mükemmel  bir şekilde yaratıp insanoğlunun emrine veren, Habibi Edibi, İki Cihan Güneşi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimiz’e Ümmet olma şerefini  bizlere ihsân eden Yüce Mevlâ’mıza sonsuz hamdü senalar olsun!..Peygamberimiz Hz Muhammed(s.a.s.)’in örnek hayatını tam ve doğru olarak öğrenip, O’na uygun bir hayat yaşamalıyız. Kendimiz okuduğumuz gibi evlatlarımıza, yakınlarımıza Peygamberimiz(s.a.s.)’in hayatı ile ilgili en az bir eseri okutmalıyız. Naçizane bu eserimide siz değerli okuyucularıma ve özelliklede genç yavrularımıza faydalı olmak düşüncesiyle yayımlamış bulunuyorum. Ümit ediyorum ki, bu güzel ve faydalı bilgileri öğrenir ve hayatımızı güzel ahlâk sahibi olarak yaşarız.

Efendimiz ile ilgili bazı âyet-i kerimelerde şöyle buyrulmuştur:

“(Resûlüm!) Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.” (EnbiyâSûresi âyet:107)” “Ey iman edenler! Allah'a itaat edin, Peygamber'e itaat edin. İşlerinizi boşa çıkarmayın.” (Muhammed Sûresi âyet:33)

 “(Resûlüm!) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir.” (Ali İmran Sûresi âyet:31)“ Andolsun ki, Resûlullah, sizin için, Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah'ı çok zikredenler için güzel bir örnektir.” (AhzâbSûresi âyet:21)

“Ey Peygamber! Biz seni hakikaten bir şahit, bir müjdeleyici ve bir uyarıcı olarak gönderdik.” “Allah'ın izniyle, bir davetçi ve nûr saçan bir kandil (Rehber) olarak ( gönderdik).”(AhzâbSûresi âtyet:45-46) “Kim Allah'a ve Resûl'e itaat ederse işte onlar, Allah'ın kendilerine lütuflarda bulunduğu peygamberler, sıddîkler, şehidler ve salih kişilerle beraberdir. Bunlar ne güzel arkadaştır!” (Nisâ Sûresi âyet:69)buyrulmuştur.Âyet-i Kerimelerde, Efendimiz(a.s.)’a itaat edilmesi, O’nun örnek alınması emredilmekte,O’na karşı çıkanların amellerinin boşa çıkacağı açıkça haber verilmektedir.

Âlemlere nur, huzur ve sürur getiren,  Muhammedül Emin,  Âlemlere rahmet Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimiz’in hayatını çok iyi bilmeliyiz.Bütün davranışlarımızı, Kur’an-ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye ile tezyin ederek, güzel ahlâk sahibi olarak hayatımızı yaşamalıyız.

Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.) Efendimiz, sözüyle, özüyle bizlere en güzel örnek olmuş büyük bir şahsiyettir. Çocukluk döneminde bile dürüstlük, güvenilirlik ve olması gereken tüm olumlu vasıflara sahip olmuştur. Müşrikler tarafından bile “Muhammed-ül Emin” olarak anılmıştır. Dost, düşman herkes O’nun bu güzel özelliklerle dopdolu olduğu hususunda ittifak etmişlerdir.  Bizlerde hayatımızın her döneminde Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’i örnek almalıyız. Gerçek anlamda tek Önderimiz ve Rehberimiz olan Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’e tabi olmalıyız ki gerçek kurtuluşa erebilelim.Ölüm gelmeden, Allah (c.c.) rızasını kazanmalı, Hz. Muhammed (s.a.s.) in hayatını kendimize rehber edinmeliyiz.

Sözler Peygamberimiz (s.a.s.)’ i anmaktan ve övmekten acizdir. Bizler, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’den bahsederek O’nu övmüş olmuyoruz. O zaten Allah (c.c.) tarafından övülmüştür. Sözlerimize O’nun ismini katarak,  Allah (c.c.)’ın Rızasına ulaşmak istiyoruz. Bu çalışmamızın insanlarımıza faydalı olmasını Allah (c.c.)’ dan niyaz ederim. Fiili ve kavli dualarınızı bekler, sıhhat ve âfiyetler dilerim.

[email protected]

     Kitap temini için;  [email protected]

0 505 410 94 36          

Bu yazı toplam 1921 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.